Adoptieverhaal Reintje

Gepost in Adoptieverhalen

Augustus 2021 kwam er ongepland een Spaanse vakantieganger in onze roedel terecht.

Reintje5

 

Reintje, een Galga meisje van een half jaar met een rugzak vol medicatie en bandages. Een dagelijkse wondverzorging aan haar kapotte voetjes laat ze iedere keer zonder gemor of gegrom gebeuren. Wat een lieve, flinke meid.

De vakantie gaat voorbij en ze is het hier goed gewend zodat we haar verzorging in opvang verder zetten. Naar de oorzaak wordt duchtig verder gezocht, met onderzoeken van dierenartsen tot dermatologen. In december krijgen we de diagnose "Split Paw Disease" in mensentaal : haar voetjes krijgen kloven en scheuren open op harde ondergrond, bij het spelen of rennen komen de voetzolen los en blijft er bloot vlees over. Spijtig genoeg hebben ze het waarom deze toestand zich voordoet niet kunnen achterhalen, ook niet met verschillende pijnlijke biopsies.

Dus geen medicatie of behandelingen die helpen. Alleen een aangepaste, rustige levensstijl.

Reintje1  Reintje4

 

Voor een jonge windhond van 1 jaar is stilzitten zekers geen gemakkelijke opgave, maar we doen ons best dat ze zich kan amuseren zonder haar pootjes stuk te lopen en de jeugdige bandieten streken, die verzint ze zelf wel. Het wordt ondertussen te moeilijk om haar te laten gaan en beslissen dat ze voorgoed bij ons mag blijven. Onze roedel wordt uitgebreid naar 5. 

Met Indigo, onze Greyhound,Anouk en Maiko, onze 2 Whippets en Noah onze Mini-Pincher hoeft ze zich zekers niet alleen te voelen.

Reintje2 Reintje3

Eerstvolgend project voor Reintje, is aangepast schoeisel voorzien. Onze zoektocht voor een betere levenskwaliteit stopt nog niet.

Welkom Reintje, we zien je graag

Marc, Marina

Anouk, Indigo, Maiko, Noah 

& Rein 

 

 

 

 

Login

Wij danken

  • Sponsor-ThermoHeizung
  • Sponsor-Bananas
  • Sponsor-Europremiums
  • Sponsor-Hilferd

Wij Danken

  • Sponsor-Goormans
  • Sponsor-VanDenBroeck
  • Sponsor-Immobilli