Adoptieverhaal Tizzy

Gepost in Adoptieverhalen

Tizzy facesBaasje Brit vertelt : Verleden jaar in december moesten we 1 van onze honden laten inslapen wegens terminale ziekte. Om die leegte op te vullen wilden we toch na een paar maanden kijken voor een nieuwe puppy. In het paasweekend zijn we dan naar Beestjes en Baasjes geweest om daar eens rond te kijken.

Onze belangstelling ging dan onmiddellijk naar de stand van GAE waar Anita ons uitvoerig inlichtingen gegeven heeft over het lot van deze honden in Spanje . Wij waren onmiddellijk geïnteresseerd in deze lieve honden waarvan ze er een paar mee hadden . Eenmaal terug thuis hebben we ons aan de pc gezet en op de site van GAE gekeken naar nog meer info en welke honden er ter adoptie waren . Aangezien onze hond een reu is ging onze voorkeur uit naar een teefje die kon omgaan met kinderen , katten en andere dieren. Ons oog viel op Tizona . Na er nog een paar dagen over nagedacht te hebben namen we de beslissing om Tizona te adopteren .

Nu kon het niet snel genoeg meer gaan ! Adoptiemail verstuurd en twee dagen later kregen we telefoon van Francesca om te zeggen dat er iemand op huisbezoek zou komen . De zaterdag daarop kwam Michel het huisbezoek afleggen. Nu werd ik nog nerveuzer , wat eigenlijk niet nodig was want Francesca belde ons de dag nadien om te zeggen dat we met Tizona mochten kennis maken bij de onthaalouders .

 

Eindelijk was het dan zover : na twee uur rijden waren we eindelijk bij Daisy ( de onthaalmoeder ) Toen we “ Tizzy “ zagen was het liefde op het eerste zicht !!! Wel was het even schrikken omdat wij grote en vooral “ brede “ honden gewoon zijn !!! Zo slank en fijn hadden we ons haar toch niet voorgesteld ! Ze kwam onmiddellijk naar ons toe om een knuffel te vragen en wij waren onmiddellijk verkocht ! Terwijl Pol dan met Daisy de nodige formaliteiten regelde ben ik gewoon op de grond blijven zitten om met Tizzy te knuffelen ! De weg naar huis verliep totaal zonder proplemen ; ze lag rustig op de achterbank in de auto .

Thuis aangekomen waren we benieuwd hoe het kontact tussen haar en Igor ( labrador ) zou verlopen . Dat liep een beetje stroef aangezien onze Igor zich jaloers gedroeg en alle kontact met Tizzy op een gegrom onthaalde ! Met de katten en alle andere dieren ( kippen , eenden , konijnen enz ) had Tizzy geen probleem ! De eerste twee dagen wou Tizzy niets eten of drinken . Ze had zoiets van “ laat me gewoon rustig alles gewoon worden “ . Het enige waarvoor ze de eerste dagen wel uit haar mandje kwam was om haar behoeften te doen en te gaan wandelen . Dat wandelen heeft het kontact tussen onze twee honden zeer gestimuleerd . Grote liefde was het nog niet “ vooral niet van Igors kant “ maar er was toch al meer kontact tussen hen .

Na een week heeft ze dan ook kennis gemaakt met de rest van de familie … ze is ieders lieveling en vooral het knuffelbeest van de kleinkinderen !


Eind mei stuurden wij dit mailtje naar Ingrid van de nazorg :

Hallo ,

Tizzy is nu al een maand bij ons en het is een superlieve meid !!! Het gaat al heel goed met haar en Igor . Ze heeft wel een probleempje met het lopen op onze stenen salonvloer , we denken dat dit te wijten is aan haar te lange nagels . Dus gaan we volgende week met haar naar de dierenarts om haar nagels te laten knippen .

Eten is geen probleem en ze wordt stilletjes aan een echte Belgische , want ze lust heel erg graag een fritje :-))) Waar ze natuurlijk maar een paar van krijgt ! Ondertussen zijn er al verschillende bezoekers geweest en ze komt met iedereen heel goed overeen ; zolang ze aandacht krijgt en geknuffeld wordt is haar wereld in orde !

Wat we haar voorlopig nog niet afgeleerd krijgen is het putjes graven in de hof :-))) maar dat zal ook wel nog lukken .

Vele lieve groetjes en pootjes , Brit , Pol , Igor en Tizzy

Nu , na 4 maanden , is ze hier volledig thuis , vindt ze alles en iedereen prachtig en geniet vooral van de lange wandelingen die we in het weekend doen met andere Galgo eigenaars . Ze ravot volop in de tuin en tot grote ergernis van Pol durft ze af en toe een put te graven om er zich dan in te leggen ! Ze vindt het reuze om Igor te verslaan bij het lopen ( ik zou zweren dat ik haar dan al heb zien grinniken !!! )

We hebben met haar een prachtige keuze gemaakt en zouden haar echt niet meer kunnen missen !!! Hierbij ook onze hartelijke dank aan het team van Galgo Aid Europe die altijd bereid zijn ons bij te staan bij alle mogelijke vragen of problemen !

 

Login

Wij danken

  • Sponsor-ThermoHeizung
  • Sponsor-Bananas
  • Sponsor-Europremiums
  • Sponsor-Hilferd

Wij Danken

  • Sponsor-Goormans
  • Sponsor-VanDenBroeck
  • Sponsor-Immobilli