Een Uniek verhaal Dylan & Sheriff

Gepost in Adoptieverhalen

Dylan en Sheriff in de tuinBeste allemaal, mag ik jullie voorstellen: Sheriff en Dylan, de twee schatjes die bij ons gezin horen sinds december 2012.

Wat begon met het bijwonen van de Andalusische paardenshow op de dierenhappening te Genk, heeft uiteindelijk geleid tot de adoptie van twee Galgo's van GAE ! Mijn man en ik wandelden die dag samen langs de standen en kraampjes; onze zoon en zijn vrienden namen een andere route. We spraken af 's middags in het cafetaria. En ja hoor: "Of we die mooie viervoeter met guitige oogjes en kort staartje ook hadden gezien?" Mijn man en ik hadden inderdaad ook gefascineerd staan kijken naar die prachtige, jonge hond.

En alle drie dachten we hetzelfde. Het was nu al twee jaar geleden dat onze trouwe labrador Pluto was overleden. Misschien wel tijd voor een nieuw avontuur? Maar we wilden zeker niets overhaast beslissen en dus gingen we nog een keer samen naar de infostand van GAE. De medewerkers waren allemaal even vriendelijk en hebben ons op de hoogte gebracht van de structuur en de werking van de organisatie. Wat ons daarin vooral aansprak was 'het welzijn van het dier' dat steeds centraal staat.

 

Na het doornemen van alle info op de website hebben we, na vele goede gesprekken samen, uiteindelijk de adoptieaanvraag ingevuld voor Dylan.

Het was vrijwilligster Sonja die het eerste huisbezoek deed. Zij had die dag echter een noodopvang moeten doen voor een 8-jarige galgo "Sheriff" die, door omstandigheden,niet meer kon verblijven bij zijn adoptiegezin. En dus kwam Sheriff mee op huisbezoek !

Het was meteen liefde op het eerste zicht... die mooie, donkere, droevige ogen, die prachtige grote galgoreu op zoek naar een thuis had meteen ons hart veroverd. En dus werd het een tweede adoptieverzoek !

De nodige aanpassingen in de tuin werden uitgevoerd en uitgerekend 23 december (onze 20e huwelijksverjaardag! ) mochten we onze vriendjes gaan afhalen.

Een nieuw engagement…

Een oudje en een puber in huis. Ik kan jullie verzekeren: een uniek verhaal!

Elke hond heeft andere noden en toch vullen ze elkaar perfect aan. Sheriff en Dylan kunnen ook niet meer zonder elkaar. Af en toe is Dylan wat opstandig maar dan laat Sheriff even zien hoe het moet en keert de rust weer. Wandelen doen ze beiden even graag. Dylan kan lange tochten aan, Sheriff is sneller moe en dus kiezen we de gulden middenweg: een mooie wandeling en voor Dylan achteraf nog even fijn ravotten met onze zoon in de tuin.

We kijken eigenlijk al uit naar de lente en de zomer want met het zonnetje erbij kan ons verhaal alleen maar mooier worden, toch?

De medewerkers van GAE vermelden vaak dat je met de nodige dosis humor en geduld al een heel eind komt en dat je leven zal veranderen met een windekind in huis. Wel, ze hebben 100 procent gelijk! Ons leven is inderdaad veranderd: enkel in positieve zin! De vriendelijke begroeting, de dankbaarheid in hun ogen, de knuffels, het zalig en onbezorgd liggen snurken op een zacht kussen… het geeft ons elke dag opnieuw een zalig warm gevoel vanbinnen!

Annick

 

No images found.

 

Login

Wij danken

  • Sponsor-ThermoHeizung
  • Sponsor-Bananas
  • Sponsor-Europremiums
  • Sponsor-Hilferd

Wij Danken

  • Sponsor-Goormans
  • Sponsor-VanDenBroeck
  • Sponsor-Immobilli