Felipe wordt Fleps

Gepost in Adoptieverhalen

Felipe in Spanje1Een jaar geleden kwamen we in onze nieuwe woonst wonen samen met onze hond, een 7 maand oude border collie, Jack genaamd. Sinds die dag werd meermaals de vraag gesteld of het niet beter zou zijn als er een 2de hond kwam bijzitten als gezelschap voor Jack. Tevens was het een kinderwens van Kim om ooit een windhond te hebben. Een jaar lang werd de beslissing uitgesteld wegens verbouwingen, maar begin december was het zover.

Via een kennis kwamen we bij Galgo Aid Europe terecht. Een bezoekje aan de website zette alles in een stroomversnelling. De beschrijving van Felipe, de foto’s, het uiterlijk, het was allemaal te mooi om waar te zijn.

Na alle stappen gevolgd te hebben, was 23 december de grote dag: Felipe kwam naar huis! Felipe werd in één stap onze Fleps!

 

Na het invullen van de papieren, vertrokken we met Fleps huiswaarts. Omdat dit toch een grote stap leek te zijn voor hem, besloot Kim bij hem te gaan zitten in de auto. Na 500m rijden, bleek dit al geheel onnodig. Fleps installeerde zich, en mits een klein knorretje vielen z’n oogjes al half dicht. Een ontspanning om jaloers op te zijn.

Na een rit van 35min kwamen we thuis aan. Daar zat de hyperactieve Jack zijn nieuwe vriendje al op te wachten. Met de nodige opgewondenheid sprong hij rond Fleps, ervoor, erachter, links, rechts, … en dat allemaal met een ongeziene kwispelstaart. Fleps daarentegen was niet het minst onder de indruk, nee, hij wandelde sierlijk het huis door, z’n nieuwe omgeving verkennend. Pas na een kwartier vond hij de tijd om aan jack ook wat aandacht te geven, hoewel, een snuffeltje bleek al meer dan genoeg. 2u later was Jack moe van al dat rondspringen, Fleps was gewoon moe gezien het latere uur. En daar gingen ze, beiden naar dromenland, alsof het een avond was als geen ander.

Nu, enkele weken later, is duidelijk geworden dat Fleps en Jack beste vrienden zijn. Fleps heeft zich één van de kussens toegeëigend, bovenop vele speeltjes. We hebben mogen ondervinden dat Fleps een enorm lieve hond is, die kan genieten van de aandacht, maar evengoed van z’n rust. Een tikkeltje jaloezie werd vlug met de nodige opvoeding aangepakt. Een dag vult zich met spelen, wandelen, knuffelen, en niet te vergeten, naar de paarden kijken.
Jack blijkt een goede leermeester. Na een jaar training kent hij perfect de regels van het huis, en geeft die duidelijk door aan Fleps. Zelfs het waken heeft hij na slechts 4 dagen al mooi te pakken, al valt zijn ‘woef’ nogal flauw uit naast die van Jack.

Elke avond opnieuw blijft het genieten van de ontspanning bij beide honden. Elks op hun eigen plek in het huis, installeren ze zich voor een welverdiende nachtrust.

Slaapwel Fleps en Jack!!

Kim & Nick

Fleps en Jack

 

 

Login

Wij danken

  • Sponsor-ThermoHeizung
  • Sponsor-Bananas
  • Sponsor-Europremiums
  • Sponsor-Hilferd

Wij Danken

  • Sponsor-Goormans
  • Sponsor-VanDenBroeck
  • Sponsor-Immobilli