Yelma

Gepost in Adoptieverhalen

Little YelmaYelma! Mijn mooie Spaanse !

Als kind droomde ik altijd al van honden, véééééél honden en met het ouder worden is het er niet beter op geworden!

Ik ben reeds de trotse eigenaar van 2 super mechelse herders, toen ik de advertentie las in het belang van limburg, nl galgo aid zocht mensen die een windhond wilden adopteren of die zich als adoptiegezin wilden opgeven, ik was zo nieuwsgierig dat ik eens een kijkje ging nemen op de website… dat was geen goed idee!

Bij het zien van dat rosse snoetje van Yelma was ik totaal verloren, ik begon de website te lezen van voor tot achter en terug en vulde met knikkende knieën het adoptieformulier in waarin ik me kandidaat stelde voor Yelma!

 

Kort daarna kreeg ik telefoon van Anita en daarna van Vivianne die dan ook een kijkje kwam nemen bij ons thuis en mij en mijn hondjes geschikt vonden om Yelma te adopteren!

Ik telde de weken en dagen af voor we Yelma eindelijk konden gaan halen bij Gwen in Herentals, 1 oktober, was het dan eindelijk zover!


Bij Gwen in de woonkamer was Yelma totaal niet geïnteresseerd in ons, het leek wel of zo ons negeerde..In de wagen was Yelma heel bang en stil… maar toen we thuis kwamen en ze beauke en judy ontmoette verdween haar stille houding al heel snel, de kennismaking met die groter herders verliep gesmeerd! (oef want mijn teefje is nogal dominant en ik had toch maar een klein hartje…)

De eerste dagen ging ik niet werken zodat iedereen de tijd kreeg om rustig aan mekaar te wennen en om Yelma wat op haar gemak te stellen en haar niet meteen de ganse dag alleen te laten, nochtans was ze super braaf, in de bench, ze heeft misschien de eerste avond 5 minuutjes gehuild bij het slapen gaan maar daarna hebben we haar niet meer gehoord… Het is ongelofelijk hoe snel die hondjes zich aanpassen aan nieuwe omstandigheden en situaties!

Ik had om me voor te bereiden al heel wat gelezen over podenco’s en ik kan je vertellen, alles wat ze schrijven klopt!!! Soms spijtig genoeg ;)

Yelma loopt achter de katten, achter de vogels, achter de hazen en de fazanten, en als je maar geduld genoeg hebt komt ze vanzelf terug! Een groot verschil met mijn herders die wel goed luisteren! Ze is nochtans super intelligent, ze weet en kent alles, echt alles! Maar ze luistert alleen als ze zelf zin heeft en thuis in huis en in de tuin is dat heel goed, maar op de wandeling… moeten we geduld hebben!

Ze heeft ook onze mooie nieuwe aangelegde tuin omgeploegd, de tuinverlichting uitgegraven en gesloopt, de haag uitgetrokken en wel 10 paar schoenen opgegeten! Ook eten stelen kan ze als de beste! Onlangs had mijn man zijn bord met eten opgewarmd, chipolata met aardappelen en witloof en toen hij even naar het toilet ging lagen er alleen nog maar aardappelen en witloof op zijn bord hihi, het zinnetje dat door het huis galmde wil ik jullie niet onthouden “vuile Portugees” dus een goede raad voor podenco baasjes, hou je bord steeds goed in het oog!!!

Voor de rest is Yelma een prachtig meisje geworden, met super mooie en zachte lange haren… ros en wit!

Ze is een allemans vriend, en vooral de patiënten in de praktijk van mijn man zijn allemaal gek op haar, ze loopt doodleuk de oefenzaal binnen om iedereen te begroeten! (mijn herders kijken dan altijd heel bang, want eigenlijk mogen ze daar niet komen!) maar yelma doet dit met zo een flair dat niemand het over zijn hart krijgt om er iets van te zeggen!

Het is een openbaring van een hond, en ja je moet geduld hebben en ja je moet goed opletten en ja ze pest mijn andere honden en ja ze eet alles op wat ze vindt en ja ze helpt de taken van mijn studenten verbeteren en ik kan zo een volledig opgegeten mapje terug geven (oeps) … zo kan ik nog uren doorgaan, maar ze is prachtig, heerlijk en de liefde die je van haar krijgt is eerlijk en puur…

Ik kan iedereen die tijd, ruimte en geduld heeft aanraden om de stap te wagen en te gaan voor een podenco en denk eraan, alles wat er misloopt en wat ze vernielt is de schuld van de baas! Niet van de hond, ik had mijn schoenen maar hoger moeten zetten en de taken ergens moeten leggen waar Yellie niet komt…Je moet wel opletten met straffen, enkel met je stem zal volstaan, beloon liever bij alles wat ze goed doet!

1 ding staat al vast, mijn kleine podenco heeft een plaatsje in mijn hart! (en in dat van mijn gezin!)

Bedankt Galgo Aid voor het zonnetje dat jullie in huis gebracht hebben!

Kristel

 

 

Wij danken

  • Sponsor-ThermoHeizung
  • Sponsor-Bananas
  • Sponsor-Europremiums
  • Sponsor-Hilferd

Wij Danken

  • Sponsor-Goormans
  • Sponsor-VanDenBroeck
  • Sponsor-Immobilli