Honden ter Adoptie

COVID-19 : een impact op onze adoptiewerking:

Door de reisbeperkingen opgelegd door de verschillende nationale regeringen is het moeilijk om honden van Spanje naar België over te laten komen. Daar evenwel de toestroom in het asiel in Spanje verder doorgaat, volgen wij de opportuniteiten tot overbrengen nauwgezet op. 

Graag vragen wij extra aandacht voor :

 • De oudere honden : ze hebben meestal een stabiel karakter, zijn rustig en kalm binnenshuis (soms nog speels buitenshuis) en vooral, ze zijn zeer dankbaar dat ze eindelijk een goed leven krijgen en tonen vaak een grote 'will to please'. Een gezonde windhond kan makkelijk de leeftijd van 12-14 jaar bereiken. Het is een fabeltje dat u een oudere hond niets meer kan aanleren of afleren !
 • De zwarte honden : het is een raadsel waarom onze mooie zwarte pareltjes soms langer op een Gouden Mandje moeten wachten, maar het is wel zo.
 • De reutjes : het is een fabeltje dat reutjes dominanter zijn dan teefjes of moeilijker zindelijk te maken zijn. Ook onze reutjes moeten vaak langer wachten op hun Gouden Mandje, geheel onterecht !


De meeste honden komen zonder chip binnen in het asiel en op basis van hun tanden, vacht en activiteit wordt de leeftijd geschat door de dierenarts ter plaatse. Al onze honden onder de rubriek 'honden ter adoptie' zijn medisch getest en vrijgegeven voor adoptie, ook diegenen die nog in Spanje verblijven. Een windhond in huis nemen is een grote verantwoordelijkheid. Lees zeker de informatie door die vermeld staat op onze website onder adoptie info.

Gaël

Gepost in België

 


Gaël is een grote bruine Galgo van 3,5 jaar (met een vleugje “iets anders” vermoedelijk azawack of sloughi) reu.
Door zijn (vermoedelijk) minder leuke verleden reageert hij de eerste dagen wat terughoudend en houdt zich wat op een afstandje. Zijn opvangvrouwke vertrouwt hij ondertussen al en zij wordt vrolijk en al kwispelend begroet en gevolgd door Gaël.

Mannen vindt Gaël nog een beetje eng en worden momenteel nog van op een afstandje argwanend in de gaten gehouden door Gaël (hij vindt mannen al minder eng dan de eerste dagen in opvang, want toen vluchtte hij nog blaffend weg van de vriend van het opvangvrouwke en dit doet hij ondertussen al niet meer)
Met behulp van de nodige tijd, liefde, geduld, training en herhaling zal Gaël door krijgen dat hij ook van mannen niet bang hoeft te zijn.

Zowel binnen als buitenshuis durft Gaël op nieuwe/onverwachte dingen/situaties nog wat angstig en met een beetje vluchtgedrag reageren, om het dan vanaf een afstandje te observeren. De afgelopen weken heeft hij al grote vooruitgang gemaakt en reageert steeds minder en minder erg op nieuwe dingen/situaties.

In een rustige omgeving loopt Gaël goed en braaf mee aan de leiband, in drukkere omgeving is hij dus nog wat schrikachtig (maar dit zal steeds minder en minder worden door middel van het leren kennen van verschillende situaties)

In zijn eigen gekende tuin is Gaël een vrije, vrolijke sociale hond naar alle soortgenootjes. Gaël is zindelijk door middel van een hondenluik, kan enkele uurtjes in gezelschap van andere honden alleen thuis blijven en slaapt braaf de nacht door.

In verband met Gaël zijn onzekerheid heeft hij er zeker baat bij dat er reeds een stabiel hondenmaatje aanwezig is in Gaël zijn toekomstige “forever home”.

            

LIEFDE OP HET EERSTE GEZICHT ?
Klik dan HIER om een adoptieaanvraag te versturen.


ADOPTIEBEDRAG :
280 Euro (inclusief chip, inentingen, Europees paspoort, castratie en registratie)


BELANGRIJK :
Voordat u contact met ons opneemt, vragen wij u onze adoptieprocedure en voorwaarden door te nemen. Indien U in een huurhuis woont, vragen wij u tevens op voorhand contact op te nemen met uw huisbaas.

EXTRA INFORMATIE :

 • Kinderen : JA
 • Katten : JA
 • Andere Honden : JA
 • Alleen zijn : paar uur
 • Auto : JA
 • Zindelijk : JA

  

 

Meer artikelen...

Op zoek naar een nieuw baasje

Could not load widget with the id 58.

Wij danken

 • Sponsor-ThermoHeizung
 • Sponsor-Bananas
 • Sponsor-Europremiums
 • Sponsor-Hilferd

Wij Danken

 • Sponsor-Goormans
 • Sponsor-VanDenBroeck
 • Sponsor-Immobilli