Honden ter Adoptie

COVID-19 : een impact op onze adoptiewerking:

Door de reisbeperkingen opgelegd door de verschillende nationale regeringen is het moeilijk om honden van Spanje naar België over te laten komen. Daar evenwel de toestroom in het asiel in Spanje verder doorgaat, volgen wij de opportuniteiten tot overbrengen nauwgezet op. 

Graag vragen wij extra aandacht voor :

 • De oudere honden : ze hebben meestal een stabiel karakter, zijn rustig en kalm binnenshuis (soms nog speels buitenshuis) en vooral, ze zijn zeer dankbaar dat ze eindelijk een goed leven krijgen en tonen vaak een grote 'will to please'. Een gezonde windhond kan makkelijk de leeftijd van 12-14 jaar bereiken. Het is een fabeltje dat u een oudere hond niets meer kan aanleren of afleren !
 • De zwarte honden : het is een raadsel waarom onze mooie zwarte pareltjes soms langer op een Gouden Mandje moeten wachten, maar het is wel zo.
 • De reutjes : het is een fabeltje dat reutjes dominanter zijn dan teefjes of moeilijker zindelijk te maken zijn. Ook onze reutjes moeten vaak langer wachten op hun Gouden Mandje, geheel onterecht !


De meeste honden komen zonder chip binnen in het asiel en op basis van hun tanden, vacht en activiteit wordt de leeftijd geschat door de dierenarts ter plaatse. Al onze honden onder de rubriek 'honden ter adoptie' zijn medisch getest en vrijgegeven voor adoptie, ook diegenen die nog in Spanje verblijven. Een windhond in huis nemen is een grote verantwoordelijkheid. Lees zeker de informatie door die vermeld staat op onze website onder adoptie info.

Adèle

Gepost in België

 

Adèle een lief gestroomd medium galga teefje van bijna 2 jaartjes jong. Ze werd opgepikt door de rescue vrijwilligers van het asiel langs de kant van de weg.

Intussen is ze een periode in opvang in België bij een opvanggezin. De eerste periode viel op dat ze eerder teruggetrokken was en tijd nodig had om hen beter te leren kennen. Nu komt ze steeds meer los, loopt meer rond in huis dan daarvoor en komt ook al naar je toe. 

Ze is meestal een opgewekte blije meid en heeft altijd een kwispel voor je klaar.  Af en toe doet ze al eens een dansje als je wat gekjes tegen haar gaat praten, daar wordt ze enorm vrolijk van. Ze is een ontzettende grote knuffelmeid en aanhalig, soms klein beetje opdringerig. Maar hier wordt door het opvanggezin aan gewerkt, kortom een lieve leuke galga die op zoek is naar haar ‘forever home’.

Heel af en toe heeft ze nog een trigger van iets in huis en dan blijft ze op haar veilige plekje. Om dan nadien toch nieuwsgierig eens te komen kijken.
Ze kan samen met de andere honden van het opvanggezin enkele uurtjes alleen thuis blijven. Dit dient uiteraard altijd opnieuw opgebouwd te worden bij verandering van omgeving.

Als er bezoek komt is ze in het begin wat onwennig, maar na een tijdje haalt haar nieuwsgierigheid het en komt ze toch eens kijken wie er op bezoek is. ’s Nachts slaapt ze mooi door, samen met de andere honden beneden in de living.

Ook opvallend, de eerste periode kwam ze moeilijker naar je toe in de tuin wanneer je haar riep. Na oefening in het gezin gaat dit opvallend beter en beter, enkel s’avonds durft ze soms niet alleen binnen te komen. Wandelen doet ze goed en graag, wanneer ze aangelijnd is lijkt het of ze kan alles aan en kent dan geen angst.

Adèle is een fantastische lieve galgo die haar tijd nodig heeft om open te bloeien en eens ze vertrouwen heeft in jou… wordt zij misschien wel jou lieve knuffelkont voor het leven.
Bij interesse vul dan zeker en vast een adoptieaanvraag in, ze is het meer dan waard.

Ook wandelen gaat ze goed af ,
Als Adele maar vast hangt aan de leiband kan ze alles aan, en dan kent ze geen angst.

     
 

LIEFDE OP HET EERSTE GEZICHT ?
Klik dan HIER om een adoptieaanvraag te versturen.


ADOPTIEBEDRAG : 
320 euro  (inclusief chip, inentingen, sterilisatie, Europees paspoort en registratie)


BELANGRIJK :
Voordat u contact met ons opneemt, vragen wij u onze adoptieprocedure en voorwaarden door te nemen. Indien U in een huurhuis woont, vragen wij u tevens op voorhand contact op te nemen met uw huisbaas.

EXTRA INFORMATIE :

 • Kinderen : JA
 • Katten : JA
 • Andere Honden : JA
 • Alleen zijn : paar uur
 • Auto : JA
 • Zindelijk : JA

Meer artikelen...

Op zoek naar een nieuw baasje

Could not load widget with the id 58.

Login

Wij danken

 • Sponsor-ThermoHeizung
 • Sponsor-Bananas
 • Sponsor-Europremiums
 • Sponsor-Hilferd

Wij Danken

 • Sponsor-Goormans
 • Sponsor-VanDenBroeck
 • Sponsor-Immobilli