Honden ter Adoptie

COVID-19 : een impact op onze adoptiewerking:

Door de reisbeperkingen opgelegd door de verschillende nationale regeringen is het tot nader bericht onmogelijk om honden van Spanje naar België over te laten komen. Daar evenwel de toestroom in het asiel in Spanje verder doorgaat, volgen wij de opportuniteiten tot overbrengen nauwgezet op. Daar Spanje helaas zwaar getroffen is door het Covid-19-virus verwachten wij zeker voor de zomer geen nieuwe honden in België.

Graag vragen wij extra aandacht voor :

 • De oudere honden : ze hebben meestal een stabiel karakter, zijn rustig en kalm binnenshuis (soms nog speels buitenshuis) en vooral, ze zijn zeer dankbaar dat ze eindelijk een goed leven krijgen en tonen vaak een grote 'will to please'. Een gezonde windhond kan makkelijk de leeftijd van 12-14 jaar bereiken. Het is een fabeltje dat u een oudere hond niets meer kan aanleren of afleren !
 • De zwarte honden : het is een raadsel waarom onze mooie zwarte pareltjes soms langer op een Gouden Mandje moeten wachten, maar het is wel zo.
 • De reutjes : het is een fabeltje dat reutjes dominanter zijn dan teefjes of moeilijker zindelijk te maken zijn. Ook onze reutjes moeten vaak langer wachten op hun Gouden Mandje, geheel onterecht !


De meeste honden komen zonder chip binnen in het asiel en op basis van hun tanden, vacht en activiteit wordt de leeftijd geschat door de dierenarts ter plaatse. Al onze honden onder de rubriek 'honden ter adoptie' zijn medisch getest en vrijgegeven voor adoptie, ook diegenen die nog in Spanje verblijven. Een windhond in huis nemen is een grote verantwoordelijkheid. Lees zeker de informatie door die vermeld staat op onze website onder adoptie info.

Beth

Gepost in België

 

Beth is een mooi , gestroomd galgoteefje geboren in februari 2015.

6 maanden geleden vertrok ze enthousiast naar haar “Gouden mandje “ maar helaas …De Adoptie bleek geen match made in heaven en Bethje kwam terug naar haar opvanggezin . Nu met een rugzakje vol stress en onzekerheid.

Langzaamaan voelt ze zich hier terug thuis , verdwijnt de stress en komt de oude vrolijke Beth terug tevoorschijn.  Bethje is een SUPERLIEF meisje en een echte mensen- en kindervriend. Ze houdt van knuffelen en geknuffeld worden en zoekt steeds ons gezelschap op : het mandje dichtbij onze zetel, het kussen naast ons bed …

Soms is ze iets te uitbundig in haar affectie en moet ze even gecorrigeerd worden, iets wat ze zonder morren aanvaardt.  Ze komt goed overeen met de andere honden in het opvanggezin.

Met vreemde honden (tijdens het wandelen) is het moeilijk in te schatten.
Bij een eerste kennismaking kan ze soms hevig uit de hoek komen, maar als het ijs gebroken is komt alles wel goed.

Beth is een echte wandelfan . Ze is door het dolle heen als de leibanden worden bovengehaald. Tijdens de wandeling zet ze er een flinke pas in, snuffelt en kijkt in het rond en GENIET !!

Na een flinke wandeling is ze ontspannen en kan ze goed een tijdje alleen blijven .
Voor ons Bethje zijn we dan ook op zoek naar een adoptiegezin dat dagelijks tijd wil maken om met haar te wandelen, een grote tuin alleen is niet voldoende.

Bent u een fervente wandelaar en wil U hierbij het gezelschap van deze superlieve Spaanse schone … Vul dan snel een adoptieformulier in en dan kan U binnenkort met Bethje op stap.

     
 

LIEFDE OP HET EERSTE GEZICHT ?
Klik dan HIER om een adoptieaanvraag te versturen.


ADOPTIEBEDRAG : 
280 euro  (inclusief chip, inentingen, sterilisatie, Europees paspoort en registratie)


BELANGRIJK :
Voordat u contact met ons opneemt, vragen wij u onze adoptieprocedure en voorwaarden door te nemen. Indien U in een huurhuis woont, vragen wij u tevens op voorhand contact op te nemen met uw huisbaas.

EXTRA INFORMATIE :

 • Kinderen : JA
 • Katten : NEE
 • Andere Honden : JA
 • Alleen zijn : paar uur
 • Auto : JA
 • Zindelijk : JA

Meer artikelen...

Op zoek naar een nieuw baasje

Could not load widget with the id 58.

Wij danken

 • Sponsor-ThermoHeizung
 • Sponsor-Bananas
 • Sponsor-Europremiums
 • Sponsor-Hilferd

Wij Danken

 • Sponsor-Goormans
 • Sponsor-VanDenBroeck
 • Sponsor-Immobilli