Honden ter Adoptie

COVID-19 : een impact op onze adoptiewerking:

Door de reisbeperkingen opgelegd door de verschillende nationale regeringen is het moeilijk om honden van Spanje naar België over te laten komen. Daar evenwel de toestroom in het asiel in Spanje verder doorgaat, volgen wij de opportuniteiten tot overbrengen nauwgezet op. 

Graag vragen wij extra aandacht voor :

 • De oudere honden : ze hebben meestal een stabiel karakter, zijn rustig en kalm binnenshuis (soms nog speels buitenshuis) en vooral, ze zijn zeer dankbaar dat ze eindelijk een goed leven krijgen en tonen vaak een grote 'will to please'. Een gezonde windhond kan makkelijk de leeftijd van 12-14 jaar bereiken. Het is een fabeltje dat u een oudere hond niets meer kan aanleren of afleren !
 • De zwarte honden : het is een raadsel waarom onze mooie zwarte pareltjes soms langer op een Gouden Mandje moeten wachten, maar het is wel zo.
 • De reutjes : het is een fabeltje dat reutjes dominanter zijn dan teefjes of moeilijker zindelijk te maken zijn. Ook onze reutjes moeten vaak langer wachten op hun Gouden Mandje, geheel onterecht !


De meeste honden komen zonder chip binnen in het asiel en op basis van hun tanden, vacht en activiteit wordt de leeftijd geschat door de dierenarts ter plaatse. Al onze honden onder de rubriek 'honden ter adoptie' zijn medisch getest en vrijgegeven voor adoptie, ook diegenen die nog in Spanje verblijven. Een windhond in huis nemen is een grote verantwoordelijkheid. Lees zeker de informatie door die vermeld staat op onze website onder adoptie info.

Huella

Gepost in België

 

Huella is een galgo teefje, volledig zwart met een mooie witte tekening op haar snoetje. Ze is ongeveer 2,5 jaartjes jong en werd door haar jager afgestaan aan het asiel van Arca de Noé.

Intussen is onze meid omgedoopt tot Ella en reeds enkele dagen in België, ze kan het goed vinden met de vriend des huizes… de galgo reu Massi. Ook met de kat gaat het goed, ze toont geen interesse want kreeg al snel te maken met het pootje van de kat nadat onze lieverd per ongeluk bijna op de kat ging zitten.

Ella durft haar pootje op je schoot leggen om aan te geven dat ze graag streeltjes wil, die ze dan ook met liefde ontvangt maar als je aangeeft dat het genoeg is dan is het ook goed. Ze past zich dus heel snel aan. Ook tijdens de wandelingen vindt ze het goed dat anderen haar een streeltje geven, zowel van vrouwen, mannen als kinderen. Het is een echte knuffelmie.

Op wandeling wandelt ze mooi mee aan de lijn, ze is van weinig of niets bang…wel op haar hoede en durft heel af en toe nog wel van iets opschrikken. Ze moet dan ook nog wennen aan de buurt en de nieuwe geluiden.

In huis durft ze wel eens één en ander verzamelen, zoals sloefjes, vooral als er glitters op zitten… ons meisje houdt van glitter en glamour blijkbaar, want alles wat bling bling is steekt haar ogen uit.  Dus corrigeren is de boodschap. Haar naam kent ze intussen al heel goed en ze kwispelt overuren met haar lang krul penseelstaartje als ze die hoort.

Heb jij tijd, liefde en aandacht in overvloed ?! Vul dan als de bliksem het adoptieformulier in en ... wie weet, tot binnenkort ?
Speelse poot, Ella (Huella)

     
 

LIEFDE OP HET EERSTE GEZICHT ?
Klik dan HIER om een adoptieaanvraag te versturen.


ADOPTIEBEDRAG : 
280 euro  (inclusief chip, inentingen, sterilisatie, Europees paspoort en registratie)


BELANGRIJK :
Voordat u contact met ons opneemt, vragen wij u onze adoptieprocedure en voorwaarden door te nemen. Indien U in een huurhuis woont, vragen wij u tevens op voorhand contact op te nemen met uw huisbaas.

EXTRA INFORMATIE :

 • Kinderen : JA
 • Katten : JA
 • Andere Honden : JA
 • Alleen zijn : PAAR UUR
 • Auto : JA
 • Zindelijk : JA

Meer artikelen...

Op zoek naar een nieuw baasje

Could not load widget with the id 58.

Wij danken

 • Sponsor-ThermoHeizung
 • Sponsor-Bananas
 • Sponsor-Europremiums
 • Sponsor-Hilferd

Wij Danken

 • Sponsor-Goormans
 • Sponsor-VanDenBroeck
 • Sponsor-Immobilli