Guapo (Neo)

Gepost in Adoptieverhalen

Guapo NeoHet verhaal van Neo begint in Spanje ...
Na bewezen diensten voor zijn vorig baasje, een Spaanse jager,
wordt hij afgegeven aan het dodingsstation van Murcia waar hij na 10 dagen verblijf in de hel, zou 'ingeslapen' worden ...

Maar gelukkig voor Neo, wordt hij uit het dodingsstation gehaald door de vrijwilligers van Arca de Noa en worden zijn foto's doorgestuurd naar Galgo Aid Europe voor adoptiebemiddeling.

In december 2009 krijgt Neo een vliegticket naar een beter leven en gaat hij in opvang bij één van onze opvanggezinnen. In geen tijd verovert Neo het hart van zijn opvangmama, een echte podencomadame die toch voor ons galgootje Neo zwicht. In het opvanggezin laat Neo zich van zijn beste kant zien en hij kan het goed vinden met de andere honden, zelfs als hij wordt uitgedaagd, blijft hij rustig en kijkt hij de andere kant op.

 

20 januari 2010 is het dan zover, Ingrid van GAE komt op huisbezoek. Oorspronkelijk voor Bambi, maar omdat een pup te druk zou zijn voor onze whippet van 12 jaar, wordt ons Neo aangeraden.

De kennismaking met Neo verloopt vlot en voor we het weten hebben we er een extra gezinslid bij en krijgt Neo de naam Guapo, want een mooie jongen is het zeker !

Intussen stelt Guapo het goed en geniet hij reeds een beetje van zijn nieuwe omgeving. Alles is voor hem nieuw en vraagt enige aanpassing. Maar ja ... wij gunnen hem deze tijd en geven hem hiervoor de nodige ruimte. Wij ondervinden wel dat hij heel wat geluiden als onbekend aan ziet. Hij verstaat maar niet dat er uit mijn bureel behoorlijk wat server/pc lawaai komt. Aan de deur van het bureel stopt hij en durft geen stap verder te zetten. Maar dit is misschien beter zo. Ik hoef mij voorlopig geen zorgen te maken als er klanten komen. Zolang ik (Peter) er alleen mee ben ziet hij mij staan en kan ik er nu reeds behoorlijk wat van gedaan krijgen. Eens mijn vrouw en de kinderen thuis zijn is dat wat anders. Dan moet ik vechten om enige aandacht te krijgen van Guapo. Nu ook geen probleem dat was een gekend fenomeen.

Wij moeten vaststellen dat jullie een 'goede bende' zijn die hun naam en faam meer dan waard zijn. Jullie hebben ons goed bijgestaan bij de keuze van 'onze lieverd'. Wij zouden eerst opteren voor een pupje maar zoals jullie stelde zou dit emotioneel te zwaar zijn voor onze 'oude' Victor. Het arme beest moest recent zijn even oude (12 jaar) zusje laten gaan en nu krijgt hij een kleintje in de plaats.

Voor Victor is het soms wat veel en dan staan zijn haren recht, durft eens een ‘grommetje’ naar boven brengen. Maar daar blijft het bij en het dient gezegd Guapo die trekt zich hiervan niets aan. Ik heb zo het gevoel dat hij denkt 'awel oude kleine jongen roep maar en maak maar van je neus ik ben hier de grootste en jij bent de kleine maar welk de oudste dus geniet maar van je oude dag'. Er zijn momenten dat ze samen een kussen delen. Deze momenten worden telkens een beetje langer. We zien wat het zal worden.

Om te besluiten willen we jullie bedanken voor de geboden en willen wij jullie feliciteren met jullie werkzaamheden. Het is goed te weten dat de honden goed opgevangen worden en dat door jullie toegewijdheid zij hopelijk allen een 'goede' thuis krijgen. Wij hopen dat jullie dergelijk werk zullen blijven uitvoeren met een even groot enthousiasme.

Een ding is nu reeds duidelijk wij zijn heel tevreden met onze nieuwe aanwinst en vooral met de door jullie geleverde begeleiding.
Heel veel succes en vooral veel sterkte bij jullie verder 'honden-projecten'.
Wij allen - de nieuwe Guapo eigenaars.


Guapo heeft een heerlijke tijd gehad bij zijn fantastische familie en verblijft intussen onder de regenboogbrug.