Eindejaarsactie 2020

Gepost in Nieuws

De eindejaarsactie is afgesloten. Dankzij de milde schenkers konden we het ingezamelde bedrag van 3.025 € aan Arca de Noé overmaken

Door de actuele koudegolf en de sneeuw in Spanje is de nood aldaar voor regenjasjes voor de opgevangen honden alsook de noodzaak om verder te werken aan verwarmde hokken duidelijk gebleken. De ontvangen winterfoto's zijn te bekijken op onze GAE facebookpagina.

Om deze reden hebben we ook besloten om via alle kanalen de oproep tot steun aan Arca de Noé te verlengen tot einde januari 2021.

We zijn er weer op het einde van het jaar
En we hebben weer onze wensen klaar.

Bij Arca de Noé wordt weer heel hard gezwoegd de laatste dagen,
Je hoort hen echter nooit klagen.

Alles voor de katten en honden van het asiel,
We weten echter niet of je het al opviel…

De ellende gaat jammer genoeg verder, massaal worden honden achter gelaten.
In een industriezone, de velden of in drukke stadsstraten…helemaal alleen en verlaten.

Ze gaan op zoek naar eten en dolen rond en rond,
Tot één van de autowielen hen tegenkomt ☹

Dan is het kwaad geschiedt en kruipen ze ergens weg in een hoek,
Gelukkig gaan de vrijwilligers naar hen op zoek.

Zo krijgen ze de nodige zorgen in het dierenhospitaal,
Maar zoiets kost heel veel centjes allemaal.

Dus staan wij hier weer net als elk jaar,
Klaar voor een mooi gebaar.

Een gulle gift of een kleine duit,
Het maakt geheel niets uit.

Want vele kleintjes, maken één groot verschil.
Dit is toch wat elk hondje wil.

Dank je wel

Het asiel van “Arca de Noé” en het GAE-team.

We hebben ook een filmpje over de honden die we middels onze actie de bijzondere zorgen willen geven gemaakt dat je via deze link kan bekijken. 

U kan het asiel helpen door uw bijdrage te storen op rekening van Galgo Aid Europe : BE51 7310 0195 8462. De giften met vermelding “eindejaarsactie” worden integraal doorgestort aan het asiel.

Ook voor onze organisatie was het geen gemakkelijk jaar, enkel uitgaven en geen inkomsten om onze organisatie werkende te houden. Dus wens je ook onze organisatie een hart onder de riem te steken kan dat ook, met vermelding “GAE-steun”. We hopen met z’n allen dat jullie het gezond en wel houden en hopen dan ook dat we weer snel samen kunnen wandelen.

Komende wandelingen en activiteiten

Gepost in Nieuws

Beste vrienden en sympathisanten.

Hieronder vinden jullie al de planning van de voor 2021 voorziene wandelingen :

Wandelingen 2021

Nieuwe GAE-tent

Gepost in Nieuws

Op de Canicross van Paw's Up hebben wij voor de eerste keer onze nieuwe GAE-tent opgesteld. De frame van onze vorige roen-wit gestreepte tent had vorig jaar de geest gegeven (breuk) waardoor een nieuwe tent een noodzaak was geworden. We hebben dan ook geopteerd voor een kleur die het dichtst bij de GAE-kleuren aanleunde en op de zijkanten van het dak onze naam en website laten aanbrengen zodoende dat deze duidelijk herkenbaar is.

Hieronder vind je de foto van onze tent.

 

Tent GAE

18/2/2018 : Canicross t.v.v. GAE

Gepost in Nieuws

canicross

GAE was aanwezig met een stand op de door Paw's Up vzw georganiseerde vierde canicross, bikejöring en dogscooter competitie.

Het was een mooie zonnige dag waarbij ons project op een welgemeende aandacht van de deelnemers kon rekenen.

De opbrengst was ten voordele van GAE. Wij bedanken de initiatiefnemers hartelijk om onze vereniging weerhouden te hebben..

 

Vrijwilliger aan het woord - Viviane

Gepost in Nieuws

IMG 0309ZOU JE DE LEZERS IN HET KORT VERTELLEN WIE JE BENT ?

Ik zal mij even voorstellen. Mijn naam is Viviane Nys ,maar bijna iedereen noemt mij Viv.Ik woon in Tessenderlo,samen met mijn man Jan en vriendinnetje Tuli,mijn allerliefste galgomeisje. Ik ben 54 jaar jong en heb nog een dochter ,zoon en kleinzoontje. Van als ik klein was zie ik heel graag honden en zijn er ook altijd honden in mijn leven geweest. Een leven zonder hond(en) kan ik mij niet voorstellen. Toen ik 14 jaar geleden meer vrije tijd kreeg wilde ik mij dan ook gaan inzetten voor honden die achter gelaten of verwaarloosd waren.Wij hadden toen een klein bastaard hondje uit het asiel en de bedoeling was om in een asiel te gaan helpen. Tot... Ik een reportage op tv zag van de Spaanse windhonden,de galgo's.En op slag was ik verkocht. Zo'n hond zou ik redden en een nieuw leven geven. Ik ben beginnen lezen,opzoeken,alles was ik kon vinden over de Galgo en over de problematiek van hun leven in Spanje werd verslonden,dikwijls met tranen maar mijn ogen sluiten kon ik niet. Enkele maanden later ,november 2003,was het zover en hebben wij een goudbruin galgoteefje geadopteerd ,Telma. Een geboren alphahond die veel opvangertjes gerust heeft gesteld. Het windhondenvirus had mij dusdanig te pakken dat ik als vrijwilligster ben gestart bij GRB. In januari 2004 is onze Ushi er nog bij gekomen,een zwart zwaar mishandeld galgoteefje en dan zijn in maart 2004 Lina en soja in opvang gekomen ,2 teefjes die samen gevonden waren op straat in Spanje en geadopteerd in Belgie maar helaas was hun bazinneke overleden en zo zijn ze ook samen voor altijd hier gebleven. 4 windekindjes op 5 maanden tijd bij in huis en nog onze Loekie van 8 jaar uit het asiel die helemaal opleefde met zijn 4 langpoot zussen :-)  Spijtig hebben we onze 5 honden de voorbije jaren 1 voor 1 moeten laten gaan,maar het was sowieso de mooiste tijd uit mijn leven met hen alle 5 aan mijn zijde.

Wij danken

  • Sponsor-ThermoHeizung
  • Sponsor-Bananas
  • Sponsor-Europremiums
  • Sponsor-Hilferd

Wij Danken

  • Sponsor-Goormans
  • Sponsor-VanDenBroeck
  • Sponsor-Immobilli