Het verhaal van Zita

Gepost in Nieuws

zita3Juni 2009

Het verhaal van Zita begint op een verlaten stuk grond, waar ze zichzelf verstopt heeft, voor iedereen. Lieve Zita is gekwetst aan haar achterste pootje, het is niet gebroken maar het been steekt er helemaal uit. Ze is helemaal alleen met haar pijn en angst.  Na een oproep van iemand uit de buurt die Zita al een tijdje had opgemerkt, gaan onze collega vrijwilligers uit Spanje ter plaatse een kijkje nemen. Met het nodige geduld en kennis van zaken, slagen zij er al snel in om Zita's vertrouwen te winnen zodat ze haar rustig kunnen aanlijnen. Wat moet deze schat zich eenzaam gevoeld hebben, maar nu is ze gelukkig gered !

Zita is intussen behandeld door dierenarts Juan, want kosten of moeite worden er gespaard om haar te verlossen van haar pijn.

De operatie en medicatie van Zita hebben reeds 350 euro gekost ! Voor Arca de Noa te Spanje, is dit een groot bedrag voor 1 hond, een hap uit hun budget. Wij zouden dan ook graag een tegemoetkoming in de kosten doen en vragen daarom uw hulp.

U kan een bijdrage storten via Paypal met vermelding van uw naam en operatie Zita of u kan een overschrijving doen op rekeningnummer 731-0019584-62 (IBAN BE51 731-0019584-62 / BIC KREDBEBB) met vermelding van uw naam en operatie Zita.

 • A01
 • A02
 • A03
 • A04

Zita,behandeld door dierenarts Juan

 • B01
 • B02
 • B03

Update 18 augustus

We hebben in totaal 155 euro ingezameld en overgemaakt aan Arca de Noa. Aangezien Zita intussen 2 maal geopereerd is en nog steeds herstellende, zijn ze hier heel blij mee.

Uit naam van Zita, willen wij allen die een bijdrage geleverd hebben, heel erg bedanken voor hun steun !


Update september 2009

Zita haar pootje geneest niet zoals de dierenartsen in Spanje verwacht hadden. Ze steunt niet op haar poot en de spieren zijn dan ook helemaal aan het afzwakken ... Hier is dringende hulp nodig !

 • C01
 • C02
 • C03
 

D02Update 17 oktober 2009

Vandaag is Zita eindelijk in Belgie gearriveerd zodat we haar hier verder kunnen behandelen aan haar poot. Intussen is ze reeds 2 maal geopereerd in Spanje en wordt haar verband om de 2 dagen verschoond. Toch geneest haar poot niet zoals verwacht en doordat Zita niet op haar poot steunt, is de spiermassa intussen helemaal weg.

Wij hopen dat ze in Belgie met de intensieve en ervaren zorgen van de dierenartsen van dierenkliniek Drogenboom, beter kan worden. Ze kan dan ook eindelijk genieten van de huiselijke omgeving in haar opvanggezin, een warm mandje en veel knuffels zodat ze het weer helemaal ziet zitten. We gaan in ieder geval alles op alles zetten !


Update 26 oktober

Zita heeft intussen reeds een aantal bezoekjes aan dierenartsen Yves en Sievert gemaakt en kwispelt zelfs als ze hen ziet ! Het is echt een superlieve en mooie meid die zich flink laat verzorgen. Bij de eerste controle werd ze verdooft en is er een RX genomen. Op de RX was te zien dat de pinnen in haar poot volledig los zaten en dat er etter uitkwam. De pinnen zijn er dan ook onmiddellijk uitgehaald omdat de botten toch al grotendeels aan mekaar gegroeid waren. Door de pinnen heeft ze nu wel een infectie aan haar poot en omdat de botten nog heel fragiel zijn moet Zita heel rustig gehouden worden.

Zita haar opvangmama Ingrid gaat om de 2 dagen met haar naar de dierenarts om haar poot te laten verzorgen en voorlopig gaat het goed en ziet het er goed uit. Ze geniet ook van de warmte en genegenheid die ze krijgt van haar opvangmama en de andere hondjes. We zijn allen blij dat we Zita naar Belgie gehaald hebben en duimen voor haar herstel. Een echt Rescue projectje met een grote R, dat mag je wel zeggen !

 • E01
 • E02
 • E03


Update 4 november

De dierenartsen Yves en Sievert zijn tevreden over de wondjes aan Zita haar poot. Het ziet er elke dag beter en beter uit en er komt ook minder vuil uit, wat zeker een goed teken is.

 • F01
 • F02
 • F03


Update januari 2010

Alhoewel Zita haar pootje er uiterlijk zeer goed uitziet, doet ze nog steeds haar ding op 3 poten. Dit gaat inmiddels even vlot dan op 4 poten hoor, maar we zouden haar toch graag haar 4e pootje zien gebruiken. Inmiddels staat ze opnieuw op een antibioticakuur voor 10 dagen, om te vermijden dat ze een interne infectie heeft. We hopen dat het snel beter gaat en dat we met de aquatherapie kan beginnen.

 • G01
 • G02
 • G03

Gisteren, 20 januari 2010, is er een punctie van Zita haar poot genomen en een nieuwe RX. Haar poot stond terug serieus opgezwollen ter hoogte van het gewricht waarvoor ze geopereerd is in Spanje. Op de Rx was heel duidelijk te zien dat het onderste gewricht heel mooi vast staat en dat het bovenste van dat gewricht eigenlijk nog iets te beweeglijk is en ook vol artrose staat ten gevolge van de wrijving van de loszittende spillen (toen ze uit Spanje kwam). Er was ook duidelijk te zien dat er nog steeds infectie aanwezig is in haar poot. Sievert, de dierenarts, heeft ook vocht uit de poot gehaald en een beetje bot afgeschraapt om op te sturen naar het labo voor verder onderzoek zodat we weten om welke bacterie het juist gaat en we meer doelgerichte antibiotica zouden kunnen geven. Intussen is er ook al contact opgenomen met een specialist in het Antwerpse om eens te horen wat die ervan denkt. Die specialist ging het eens heel grondig bekijken en dan nog contact opnemen.

We hopen echt dat het gaat goedkomen doormiddel van de juiste antibiotica en pijnstillers, maar anders zal ze toch nogmaals moeten geopereerd worden om het bovenste van het gewricht ook vast te zetten met een plaat maar dit kan pas gebeuren als de botinfectie volledig genezen is omwille van verder infectiegevaar

Samen met een fantastisch team van dierenartsen, gaan we vechten voor het pootje van Zita, we geven het nog niet op. We hopen echt dat amputeren zeker niet nodig is en dat we haar poot toch nog kunnen redden. Zita is zo'n lieve meid en laat zich zo goed verzorgen dat iedereen inmiddels onder de indruk van haar is !


Februari 2010

Zita moet opnieuw geopereerd worden, het is onvermijdelijk en hoogstnoodzakelijk om haar pootje te redden. De operatie zal uitgevoerd worden door dierenarts Geert Verhoeven, Europees Specialist Chirurgie gezelschapsdieren. Ze is dus in goede handen en zal na haar operatie door Yves en Sievert, haar vaste dierenartsen zeg maar, verzorgd en opgevolgd worden.

Met 90% slaagkansen hebben wij besloten om de operatie door te laten gaan ! De operatie werd eerst op 1300 euro geschat, maar heeft uiteindelijk 1500 euro gekost.

Maar ... het is enorm veel geld voor een kleine organisatie als de onze. Wilt u financieel uw steentje bijdragen voor de behandeling van Zita ? Dat kan via overschrijving op onze rekening 731-0019584-62 (IBAN BE51 731-0019584-62 / BIC KREDBEBB) met vermelding 'behandeling Zita'

De operatie van Zita is woensdag 17 februari doorgegaan. De operatie heeft verschillende uren geduurd en is goed verlopen. Alleen op het einde waren er wat complicaties omdat er te weinig vel (huid) over was om de wonde mooi dicht te naaien. Hopelijk komt het allemaal goed en zijn er geen complicaties. Maar, er is nog een lange weg van herstel en behandelingen te gaan. Wij danken : dierenarts Sievert omdat hij met Zita naar Borsbeek gereden is, geassisteerd heeft tijdens de operatie en foto's genomen heeft, dierenarts Geert en zijn team voor de goede zorgen en ontvangst.

 • H01
 • H02
 • H03
 • H04
 • H05
 • H06
 • H07
 • H08
 • H09
 • H10
 • H11

Wij bedanken volgende personen voor hun bijdrage voor de operatie van Zita :
Cynthia Mans, Denis E Geerling, Esther Wellens, Katja D'Haen, Brigitte Bertels, Elias de Schrijver en Marita Buyle, Dhr/Mevr Veen, Antonella Sonveaux, Dorota Pragacinska, Gerda Van Meensel, Tosy Raaijmakers, Guy Cuyx, Luc Croonenborghs, Saskia De Clercq, Gwen Plu, de Leopoldsvrienden, Lilly en Rony, Carine en Michel, Solane Wouters, Leopold Klee,Myrna, Marie-Rose.


Totaalstand 18 april : 920 euro

De wandeling van 10 april 2010, georganiseerd door de Ieperse Tornado's was een absoluut succes ! Het was mooi weer, een gezellige sfeer en een superlekkere breugheltafel. Op het einde werd door Marlies, een cheque overhandigd aan ons bestuur van ... maar liefst 900 euro ! Dit overtreft echt onze verwachtingen en we zijn de Ieperse Tornado's heel erg dankbaar voor hun hulp en medeleven. Uiteraard was ook Zita op de wandeling aanwezig en heeft ze menig hart gestolen met haar lieve blik.


Ingrid met Zita bij de dierenartsUpdate Maart 2010

Donderdag 4 maart is Ingrid met Zita op controle geweest in de dierenkliniek te Borsbeek. Daar heeft dierenarts Geert een stukje van de dode huid weggenomen waardoor er nu wel een stuk van de metalen plaat zichtbaar is. Het wordt dus nog even afwachten of er nog sprake zou zijn van een huidtransplantatie. Zita heeft zoals altijd, alles heel goed laten doen, het is echt een flinke meid die zich goed laat verzorgen. Zita wordt nu verder opgevolgd door Sievert, haar vaste dierenarts en moet op 25 maart opnieuw op controle naar Borsbeek. Wij willen hier toch even onze adoptieverantwoordelijke Ingrid 'in de bloemetjes' zetten, omdat zij zoveel extra tijd en energie in Zita steekt. 2 maal per week naar de dierenarts in de buurt en om de zoveel weken meer dan 200 km afleggen om naar Borsbeek te rijden, echt superklasse !

Update 28 maart : Zita begint langzaam maar zeker terug op haar poot te steunen waardoor er al opnieuw wat spierontwikkeling is in haar achterste poot. Het ziet er voorlopig goed uit, maar de wonde is nog niet dichtgegroeid, dus het blijft uitkijken voor infecties.

Update 28 mei : Maandag 31 mei wordt de plaat uit Zita haar poot gehaald zodat de huid terug netjes kan dichtgroeien. We hopen dat ze snel hersteld en naar een eigen thuis kan. Als alles goed gaat wordt Zita eind juni vrijgegeven voor adoptie, onder voorwaarde dat ze in behandeling blijft bij haar eigen dierenarts te Borsbeek.
Zita Poot 003 3Update 11 juni : de laatste operatie is goed verlopen maar doordat haar pootje continue in het verband gezeten heeft, is haar weefsel zeer zwak geworden. Ze heeft momenteel nog een open wonde omdat haar huid niet rekbaar is en dit zal nog enige tijd vragen om te herstellen. Haar verband wordt om de 2 dagen verschoond en de wonde wordt ingesmeerd met antibioticazalf. Elke dag een paar rustige korte wandelingen zorgen ervoor dat Zita terug spiermassa begint te ontwikkelen ... het einde is in zicht !

Zita haar pootje ziet er elke dag een beetje beter uit. Als ze ergens snel naartoe wil, dan loopt ze nog wel op 3 poten, maar als je traag wandelt dan gebruikt ze haar 4 poten. Haar wonde geneest tamelijk goed maar het zal nog wel eventjes duren vooraleer deze helemaal dicht is.

Update 9 juli : de wonde van Zita haar pootje is zo goed als dicht, nog een kleine cm (dus nog een 3 tal weekjes). De spiermassa aan haar achterpoot komt ook langzaam terug door massage en stapoefeningen. Nog even en deze mooie, lieve, fantastische meid kan misschien naar haar eigen thuis, voor altijd !

Update 1 augustus : Zita is vandaag naar haar nieuwe baasjes vertrokken ! Wij willen iedereen bedanken die het HAPPY END voor Zita mogelijk gemaakt hebben : iedereen die heeft meegeleefd, die geholpen heeft de medische kosten te dragen, de dierenartsen en last but not least, haar opvangmama.

 • I01
 • I02
 • I03

Login

Wij danken

 • Sponsor-ThermoHeizung
 • Sponsor-Bananas
 • Sponsor-Europremiums
 • Sponsor-Hilferd

Wij Danken

 • Sponsor-Goormans
 • Sponsor-VanDenBroeck
 • Sponsor-Immobilli