Melinda : een verhaal met een Happy End

Gepost in Nieuws

Melinda en pups in de autoDat onze collega vrijwilligers van Arca de Noa te Albacete niet de eersten de besten zijn, dat wisten we al langer.
Reeds vele honden werden door hen gered en kregen op die manier de kans op een nieuw leven en een betere toekomst. Zo ook Melinda, het moedertje dat we gereserveerd hebben.

Een reddingsactie met een Happy End

Enkele weken geleden kreeg Arca de Noa de melding dat er reeds een tijdje een galgo rondzwierf aan de autostrade van Valencia naar Murcia.

Toen men ter plaatse ging kijken had men Melinda al vrij snel gespot. Ze bleek niet echt angstig te zijn waardoor de vrijwilligers van Arca haar vrij dicht konden benaderen en zagen dat haar tepels opgezwollen waren. Het was meteen duidelijk dat dit moedertje nog maar recent bevallen was ... maar waar waren haar pupjes ... ? Zouden ze nog in leven zijn ? Zouden ze ergens in de buurt verstopt zitten of zou iemand hen hebben meegenomen ... ?

Gedurende een 10 tal dagen werd Melinda vanop een veilige afstand gevolgd en in het oog gehouden, in de hoop de schuilplaats van de pups te ontdekken. En ja hoor ... haar moederinstinct had ervoor gezorgd dat ze haar 9 pupjes goed verstopt had ! Ergens ver weg van de drukke autostrade in een kleine grot, ongeveer een 3 tal meter diep, schuin naar beneden. Omdat Melinda zo volgzaam en lief is, konden de vrijwilligers haar en haar pupjes gemakkelijk redden en meenemen. Toch was de rescue actie niet zonder gevaar, want door de vochtigheid was de grond in de grot heel zacht en glibberig en het stond er zowat op instorten.

Eens veilig in de auto, was Melinda heel rustig. Ze moet gevoeld hebben dat ze veilig was en in goede handen. Een zware last viel van haar schouders, ze was niet langer alleen om haar pupjes te beschermen. Wat moet ze zich alleen gevoeld hebben, in een koude en vochtige grot, op de harde grond, bevallen van zomaar eventjes 9 pups. Bang en hongerig en niemand om haar gerust te stellen of bij te staan ... Wat er had kunnen gebeuren met haar en haar pups, als ze niet gered was door de vrijwilligers van Arca de Noa, daar denken we liever niet aan ... Het voornaamste is dat ze in goede handen zijn.


 • A01
 • A02
 • A03
 • A04
 • A05
 • A06

Lieve zorgzame Melinda, je kan nu uitrusten en voor je kleintjes zorgen in een liefdevolle omgeving op een zacht kussentje. De komende maanden hebben ze jou nodig, om op te groeien tot sterke speelse pupjes. Als je er klaar voor bent, dan mag je naar ons in Belgie komen en zal je heerlijk verwend worden in een opvanggezin van Galgo Aid. Intussen gaan wij op zoek voor jou, naar een gouden mandje !

Je pupjes zijn duidelijk mixjes, met een galgo mama maar een onbekende papa. Er zit naar het schijnt niet veel 'galgo' in jullie, dus dat wordt nog even afwachten. Maar, maak je geen zorgen, Arca de Noa zorgt voor jullie allen. En wie weet, zijn er wel mensen in Belgie geinteresseerd in 1 van jullie ... dan kunnen we samen kijken wat er mogelijk is.

Verdere updates over Melinda en haar kroost volgen. Met dank aan Arca de Noa voor deze schitterende reddingsactie !


Update 22 maart, 2010 : Mama en kindjes stellen het goed zoals je op de foto's kan zien

 • B01
 • B02
 • B03

Update 22 april, 2010 : Melinda wordt 1 van de dagen van haar pupjes gescheiden, ze zijn nu groot genoeg om op eigen benen te staan en ze ravotten dat het een lieve lust is met de andere pups in het asiel van Arca de Noa. Melinda haar kroost (de bruintjes op de foto) zijn waarschijnlijk galgo/herder kruisingen.

Update 29 mei 2010 : Melinda heeft een eigen thuis gevonden en noemt vanaf heden 'Evita'. Eindelijk kan ze zelf genieten en vertroeteld worden, zoals ze zelf gedaan heeft voor haar pupjes. Ook Skip, 1 van haar kruising pupjes is via Galgo Aid geadopteerd


Login

Wij danken

 • Sponsor-ThermoHeizung
 • Sponsor-Bananas
 • Sponsor-Europremiums
 • Sponsor-Hilferd

Wij Danken

 • Sponsor-Goormans
 • Sponsor-VanDenBroeck
 • Sponsor-Immobilli