Het verhaal van Zita

Gepost in Nieuws

zita3Juni 2009

Het verhaal van Zita begint op een verlaten stuk grond, waar ze zichzelf verstopt heeft, voor iedereen. Lieve Zita is gekwetst aan haar achterste pootje, het is niet gebroken maar het been steekt er helemaal uit. Ze is helemaal alleen met haar pijn en angst.  Na een oproep van iemand uit de buurt die Zita al een tijdje had opgemerkt, gaan onze collega vrijwilligers uit Spanje ter plaatse een kijkje nemen. Met het nodige geduld en kennis van zaken, slagen zij er al snel in om Zita's vertrouwen te winnen zodat ze haar rustig kunnen aanlijnen. Wat moet deze schat zich eenzaam gevoeld hebben, maar nu is ze gelukkig gered !

Zita is intussen behandeld door dierenarts Juan, want kosten of moeite worden er gespaard om haar te verlossen van haar pijn.

De operatie en medicatie van Zita hebben reeds 350 euro gekost ! Voor Arca de Noa te Spanje, is dit een groot bedrag voor 1 hond, een hap uit hun budget. Wij zouden dan ook graag een tegemoetkoming in de kosten doen en vragen daarom uw hulp.

U kan een bijdrage storten via Paypal met vermelding van uw naam en operatie Zita of u kan een overschrijving doen op rekeningnummer 731-0019584-62 (IBAN BE51 731-0019584-62 / BIC KREDBEBB) met vermelding van uw naam en operatie Zita.

Operatie & Happy End Jano

Gepost in Nieuws

Even ontsmetten voor de prikVandaag moet Jano nuchter blijven, want hij wordt geopereerd aan zijn hoektand. Die ziet er niet alleen slecht uit maar hindert Jano ook duidelijk bij het eten.

Dierenartse Sofie van Artemis verwacht ons om half 10 's morgens, dus rijden we richting Mechelen om met Jano naar 'de tandarts' te gaan. Jano wordt lekker warm ingepakt in een speciaal plastieken dekentje zodat hij niet kan afkoelen tijdens de operatie. Dierenartse Sofie ontsmet Jano zijn pootje. En dan komt de prik en de intubatie, zodat hij lekker kan dromen terwijl hij aan de gasnarcose gaat.

Ook Sofie heeft in haar carriere nog nooit zoiets gezien. Zoiets kan enkel het gevolg zijn van een hele harde klap en het moet heel veel pijn gedaan hebben. Op zo'n moment denk je echt 'viva Espana', hoe is het toch mogelijk. Waarschijnlijk een harde vuistslag of stok denkt Sofie waardoor de tand helemaal is losgekomen. De operatie zal toch wel wat tijd in beslag nemen, want ook het kraakbeen moet netjes in orde gebracht worden en een tand bloed ook heel erg.

Login

Wij danken

  • Sponsor-ThermoHeizung
  • Sponsor-Bananas
  • Sponsor-Europremiums
  • Sponsor-Hilferd

Wij Danken

  • Sponsor-Goormans
  • Sponsor-VanDenBroeck
  • Sponsor-Immobilli