Vrijwilliger aan het woord - Fran

Gepost in Nieuws

FrontZou je de lezers in het kort willen vertellen wie je bent ?

Hallo, mijn naam is Francesca, mama van 3 dochters en werkzaam binnen het buitengewoon onderwijs als sociaal verpleegkundige. Bij ons thuis is het een vrolijke beestenboel. Het begon met onze whippet, daarna adopteerden we een galgo reu, onze Vigor als vriendje voor haar. Sinds een jaartje kwam er nog een galgo reutje bij, onze Kasan. Een lief opvangertje die nergens anders kon aarden maar het bij ons echt super doet. Tja….dat doet wat met een opvangmama, dus na een aantal mislukte adopties hebben we dan ook besloten dat hij bij ons mag blijven wonen. Verder hebben we ook nog 3 chinchilla’s en een paardje die bij ons gezin horen.


Hoe lang ben je al vrijwilliger bij Galgo Aid ?

Ik ben nu bijna zo’n 6 jaar vrijwilliger bij Galgo Aid denk ik. Het begon met een sporadisch huisbezoekje voor de organisatie nadat ik onze galgo Vigor had geadopteerd. Op die manier raakte ik meer en meer betrokken bij de werking en de problematiek van de Spaanse honden. Nadien ondersteunde ik mee het adoptieteam en kwam er af en toe een hondje in opvang bij ons. Momenteel neem ik de nazorg van de provincie Antwerpen op mij en help ik mee tijdens wandelingen en evenementen. Als ik tijd heb zet ik me ook nog achter mijn naaimachine om mee jasjes te maken zodat de windhonden in het asiel in Spanje, lekker warm de winter doorkomen. Mensen die hieraan willen meewerken mogen trouwens nog steeds contact opnemen met Jeanine.


Waarom doe je vrijwilligerswerk bij Galgo Aid ?

Vrijwilligerswerk moet je doen met de nodige motivatie en daar je energie uit halen. Het gaat met ups- en downs. Vreugdevolle momenten wisselen zich af met minder goede momenten. We hebben een fijn team die er allen samen voor gaan, echte dierenvrienden die er ook op de mindere momenten zijn voor elkaar.


Wat zijn je mooiste momenten als vrijwilliger van Galgo Aid ?

De leukste momenten blijven voor mij de ‘happy endings’. Je eigen opvangertje waar je soms veel tijd en energie in steekt en waar je nadien alleen maar lof over te horen krijgt, dat geeft zoveel voldoening en maakt je ook wel een beetje trots dat je eraan mag meewerken. Ook de verhalen vanuit Spanje waar Rescue realiteit is, raken me enorm. In december 2016 ging ik met medevrijwilligers naar Spanje, dat was echt een fijne en bijzondere ervaring.


Wat waren je eerste ervaringen bij Galgo Aid ?

Mijn eerste ervaring met GAE was mijn eigen huisbezoekje, heel grondig, veel informatie, veel kennis waar me aan de slag konden. Nadien deed ik samen met een andere vrijwilliger een aantal huisbezoeken mee om de ‘kneepjes’ van het vak te leren om zo nog steeds aan de slag te zijn voor GAE.


Nog een laatste woord tot slot ?

Ik zou echt iedereen willen warm maken om vrijwilliger te worden. Je kan dat doen met ‘kleine’ dingen. Wat hulp op evenementen, helpen jasjes naaien, wandeling organiseren, tombolaprijzen schenken, opvanggezin worden, huisbezoekjes doen… Wat je mogelijk lijkt om te doen, alle hulp is welkom.

 

Login

Wij danken

  • Sponsor-ThermoHeizung
  • Sponsor-Bananas
  • Sponsor-Europremiums
  • Sponsor-Hilferd

Wij Danken

  • Sponsor-Goormans
  • Sponsor-VanDenBroeck
  • Sponsor-Immobilli