Vrijwilliger aan het woord - Ingrid

Gepost in Nieuws

FRONTZou je de lezers in het kort willen vertellen wie je bent?

Mijn naam is Vannieuwenhuyse Ingrid en ik ben woonachtig als alleenstaande hondenmama in Denderleeuw. Ik ben 47 jaar jong en heb hier thuis een paar fantastische viervoetertjes rondlopen waaronder o.a. volgende windekindjes : een lief ruwharig Podenco-Galgo meisje ( Patri ) die zichzelf al eens graag hoort blaffen, een mooi zwart Galgootje ( Mori ) waar ik een ganse encyclopedie over kan schrijven, een prachtig wit-beige Galgootje ( Nieva), een speciale kruising van Galgo-Sloughi ( Patsy ), een galante grote wit-zwarte Greyhound ( Triggy ), een schattig zwart Greyhound meisje met speciale oortjes ( Macey). Ik heb hier niet alleen windhonden rondlopen maar ook een schat van een Frans Bulldogje “ons Tashy”. Zij fungeert zo’n beetje als verpleegster want als er iets mis is met 1 van de honden dan voelt zij dit zeer goed aan en zorgt ze ervoor dat ik opmerk dat er iets mis is ... het lijkt wel alsof ze het komt vertellen en daar houdt het niet op, ze zal er ook mee voor zorgen  En dan last but not least 2 prachtige langharige Chihuahua’s. Dus, zoals jullie kunnen lezen een goed gevuld huishouden.

 

Hoe lang ben je al vrijwilliger bij Galgo Aid?

Ik ben actief als vrijwilliger bij Galgo Aid sinds 2008. Voordien heb ik nog geholpen bij de organisatie El Galgo Senior. Ik ben eigenlijk eerder toevallig bij GAE Aid terecht gekomen omdat ik mee ging wandelen met vrienden naar een GAE wandeling en zo kwam van het 1 het ander. Ik heb mij diezelfde dag nog spontaan aangeboden om te fungeren als opvanggezin, omdat ik weet dat daar altijd veel nood aan is, en tot op vandaag heb ik daar nog geen seconde spijt van gehad. Na een tijdje vroeg Anita me of ik niet wou helpen met de adopties, eens een wandeling mee organiseren, vluchtbegeleiding etc ... Intussen draaien we al wel wat jaartjes mee, met vallen en opstaan. Intussen sta ik in voor de nazorg van Oost-en West-Vlaanderen, ben ik verantwoordelijk voor het goede verloop van de registraties bij aankomst in Belgie en na adoptie en uiteraard doe ik ook nog steeds opvang en help ik daar waar ik kan.

Waarom ben je vrijwilliger bij GAE?

Omdat ik heel graag samenwerk met de mensen van Galgo Aid en omdat onze visie en onze manier van werken volledig aansluit bij mijn eigen denken en gevoel. Ik kan mij voor de volle 100% vinden in alles wat we samen doen voor de windhonden. Dankzij mijn collega vrijwilligers heb ik ook nog veel bijgeleerd en ik vind het ook steeds zaaaalig om elke keer opnieuw de nieuwe hondjes te mogen helpen aan een Gouden Mandje zoals wij dat noemen binnen Galgo Aid.

Waarom doe je vrijwilligerswerk en wat heeft het je tot nu toe gebracht?

Ik ben al heel mijn leven gek op honden en kan niet tegen dierenleed in het algemeen. Als je dan ziet op sociale media zoals bv. facebook, hoeveel honden er echt in mensonwaardige omstandigheden moeten leven, dan doet me dat iets en wil ik echt graag helpen. Het fijne is dat je als Team veel meer kan bereiken dan als je er helemaal alleen aan zou beginnen. Voor mij is het vrijwilligerswerk dan ook een doel in mijn leven waar ik heel veel energie uithaal ! Het is zo mooi om te zien dat je alweer een hond gelukkig hebt kunnen maken omdat die een goede thuis heeft gevonden, graag gezien wordt en niets meer hoeft te kort te komen. Van elk opvanghondje heb ik wel iets geleerd en het blijft enorm spannend en verrassend om verschillende windhondjes te mogen opvangen en ze te mogen zien openbloeien. De honden hebben intussen ook al een plaatsje diep in mijn hart en ik sta nog steeds verbaast over hun dankbaarheid en de liefde die je van zo’n windekindje krijgt. Door mijn dagelijke bijdrage aan GAE, voel ik mij nuttig en heb ik een doel in mijn leven dat me heel nauw aan het hart ligt.

Wat zijn de leukste en mooiste dingen die je hebt meegemaakt?

Het hoogtepunt was zeker de kans die ik ooit heb gekregen om verschillende asielen in Spanje te mogen bezoeken en daar te gaan helpen. Zeker omdat ik toen ook verschillende windhonden heb meegebracht naar België. Eigenlijk was het gevoel een beetje dubbel omdat je ter plaatse echt wel geconfronteerd wordt met de harde werkelijkheid in Spanje. Maar langs de andere kant hebben we toen toch weer een paar hondjes op weg kunnen helpen naar een Gouden Mandje hier in België en vond ik het ook heel leuk en nuttig om ter plaatse effectief wat te kunnen helpen. Verder zijn er in de in de loop van al die jaren zoveel leuke momenten en geweest dat het er teveel zijn om op te noemen. Uiteraard was ook de adoptie van ons Nieva van GAE voor mij ook één van die hele mooie momenten, ik heb al zoveel plezier beleefd aan dat mooie meisje, echt onbeschrijflijk. En ook veel mooie, ontroerende momenten met verschillende opvangertjes zoals o.a. ons zorgenkindje Zita met haar mankepootje, die in Belgie geopereerd werd en extra zorgen nodig had. We hebben haar er uiteindelijk bovenop kunnen helpen. En dankbare momenten met adoptanten of als je je opvangertjes terugziet ... en zo kan ik nog wel een paar uren doorgaan.

Wat waren je eerste ervaringen bij Galgo Aid?

Bij mij was dat in het eerste begin het opvang van windhondjes, een goede gelegenheid om iedereen binnen de organisatie beter te leren kennen alsook de interne werking. Nadien ben ik blijven helpen waar ik kon op standen, wandelingen en de mensen bijstaan met advies als ze vragen hadden over hun windhondje.

Wat vind je minder leuk?

Het feit dat we niet alle honden kunnen helpen en er in Spanje nog steeds zoveel windhonden worden gedumpt of mishandelt, terwijl het zo’n schatten zijn. En zoals sommige andere vrijwilligers, erger ik me ook wel eens aan adoptanten die hun pas geadopteerde hondje niet echt de kans geven om zich aan te passen aan de nieuwe situatie en te snel opgeven bv. Of als we vechten om een ziek windhondje er bovenop te krijgen en uiteindelijk haar uiteindelijk toch nog moeten laten gaan omdat we haar er niet bovenop kunnen krijgen ... Een hond die plots is gaan lopen en waar we soms dagen achter moeten zoeken met als gevolg slapeloze nachten en een gevoel van wanhoop.

Heb je een persoonlijke ambitie die je als vrijwilliger wilt nastreven?

Verder helpen bij Galgo Aid om de honden een goede thuis te bezorgen en de adoptanten die hulp nodig hebben met hun hond blijven bijstaan, samen met mijn collega vrijwilligers van het Nazorgteam, daar waar nodig. Verder werken als een hecht team met een goede verstandhouding onderling waardoor we zoveel mogelijk op dezelfde lijn zitten en dezelfde visie delen die GAE nu reeds heeft. Proberen om wat nieuwe vrijwilligers warm te krijgen om met ons samen te werken zodat we dit nog heel lang kunnen doen en het werk nog iets meer kunnen verdelen want er komt meer bij kijken dan de meeste mensen denken. Ik wil echt de GAE-kar helpen trekken en duwen daar waar nodig is zodat GAE in de toekomst en vooral op langere termijn, ook nog veel windhondjes kan helpen.

Heb je een tip voor mensen die vrijwilliger willen worden?

Ik zou zeggen:” niet twijfelen en gewoon doen” want je haalt er enorm veel voldoening uit vind ik. Wij kunnen altijd nog extra vrijwilligers gebruiken als opvanggezin, om te helpen op wandelingen en evenementen, om te helpen met huisbezoekjes, om de hondjes op te halen op de luchthaven, enz. Iedereen die echt iets wilt doen voor de windhonden die het in Spanje zo hard nodig hebben, kan hieraan meehelpen als vrijwilliger. Op die manier kunnen we elkaar helpen en aanvullen daar waar nodig is en blijft het voor iedereen haalbaar om dit te blijven combineren met eigen privéleven en werk. Samen staan we veel sterker en kunnen we ook veel meer verwezenlijken. Het geeft je enorm veel voldoening als je dan ziet dat de hondjes zo gelukkig mogen zijn en dat jij daar een bijdrage hebt aan kunnen leveren.

Is er misschien nog iets dat je aan de lezer kort wilt overbrengen?

Ikzelf vind het altijd leuk om de mensen te kennen achter de schermen van een organisatie en hoop dat dit ook wat lezers kan overhalen om als vrijwilliger mee haar/zijn schouders onder Galgo Aid te zetten. Ik hoop dat het aan de lezers ook een duidelijk beeld geeft van wie we zijn, waar we voor staan en wat we doen als team.

 

 

Login

Wij danken

  • Sponsor-ThermoHeizung
  • Sponsor-Bananas
  • Sponsor-Europremiums
  • Sponsor-Hilferd

Wij Danken

  • Sponsor-Goormans
  • Sponsor-VanDenBroeck
  • Sponsor-Immobilli