Nuttige Info

Met deze informatie willen wij u een beetje op weg helpen, veelal gebaseerd op onze eigen ervaringen.

Medische Informatie

MedicalWindhonden zijn in principe gezonde en sterke dieren, ze zijn niet doorgefokt en erfelijke aandoeningen komen weinig voor.

Tropische ziektes :

Al onze honden worden getest voor ze naar Belgie komen. De bloedresultaten worden samen met het gezondheidsboekje overhandigd bij adoptie.

  • Leishmani is een ziekte die wordt overgebracht door de zandvlieg en is goed te behandelen als men er vroeg bij is. Een hond die ooit positief getest geweest is op Leishmania zal deze ziekte altijd met zich meedragen, maar het kan zijn dat de hond na een behandeling hier nog weinig of geen last van heeft. Belangrijk is een tijdige diagnose zodat de juiste behandeling kan starten. Ook al is een hond negatief getest, dit wil niet zeggen dat de hond de ziekte niet jaren later ( tot 7 jaar later) alsnog kan krijgen. De incubatietijd is nl heel lang bij Leishmania. Om zeker te zijn, raden wij aan om uw hond na adoptie, en als het diertje tot rust gekomen is in zijn nieuwe thuis (want stress heeft een ongustige invloed op leishmania) nog eens te laten hertesten. Symptomen : vermageren terwijl de hond toch goed eet, lusteloosheid, overdreven haarverlies, wonden die slecht genezen, kale plekken rond de ogen, neus en oren. Deze ziekte hoeft u zeker niet af te schrikken om een hond te adopteren want er zijn veel honden die een perfect leven leiden met Leishmania, zonder dat ze ook maar ziek zijn. Behandeling : pilletje Allupurinol, meestal 1 per dag. Ze kunnen net als andere honden spelen en oud worden, zolang ze maar goed worden behandeld worden.

Hond verloren ? Beter voorkomen !

Help mijn windhond is gaan lopen ...

LostDogSpijtig genoeg vernemen wij soms dat er een windhond is gaan lopen of is ontsnapt. Sommigen worden ongeschonden teruggevonden, anderen zijn gekwetst of worden nooit meer teruggevonden. Bij adoptie van een windhond moet u zich realiseren dat de meesten een verleden met zich meedragen. Sommigen werden gevonden op straat of in een verlaten, afgelegen gebied of vastgebonden en overgelaten aan hun lot, genoodzaakt om te leren overleven om geen langzame dood tegemoet te gaan. Ze hebben vaak een groot jacht-instinct waardoor zij Oost-Indisch doof zijn eens ze aan het jagen zijn. Als ze bang zijn of van iets schrikken, is hun enige uitweg soms vluchten.

Als wij een oproep krijgen dat een GAE windekindje is gaan lopen, dan zetten wij de alarmfase in werking. Het is echter vaak zoeken naar een speld in een hooiberg ... Laten we samen voorkomen dat uw hond de kans krijgt te gaan lopen en neem onderstaande nuttige tips even door :

Vakantieopvang

vacationMet een gerust hart op vakantie ? Dat kan ...

Hier vindt u een overzicht van mogelijke vakantieadressen voor uw lieveling.
Weet u zelf nog een goed adres en wilt u dit delen met anderen ?
Geef ons dan een seintje en we voegen deze informatie graag toe.

Voor meer informatie of alternatieve adressen (huiselijke opvang), kan u ons tevens contacteren via info@galgoaid.eu. Enkele van onze opvanggezinnen zullen u bovendien graag helpen om hun opvanghond ook tijdens de vakantie onderdak te geven.

Denk eraan om tijdig het vakantieverblijf van uw hond te reserveren, bij voorkeur een 2 tal maanden op voorhand, daar de meeste pensions en vakantie-opvanggezinnen snel volgeboekt zijn !! 

Gedragstherapie

Sommige van onze windekindjes hebben een beetje hulp nodig om hun verleden te vergeten, hun rugzakje uit te pakken en achter te laten.

In de windhondengids die u ontvangt na adoptie, vindt u reeds veel informatie en handige tips. Hebt u nog vragen, neem dan zeker contact op met 1 van onze nazorgverantwoordelijken, zij helpen u graag. (ook jaren na adoptie). Indien nodig, zullen wij u een gedragstherapeut aanraden.

Indien professionele begeleiding nodig is, raadpleegt u best een ervaren en gediplomeerd gedragstherapeut. Omdat het beroep van hondengedragstherapeut momenteel nog niet wettelijk erkend is in Belgie, kan spijtig genoeg iedereen zich "gedragstherapeut" noemen. Ook ervaring met het begeleiden van windhonden is belangrijk.

Wij hebben reeds verschillende keren succesvol samengewerkt met onderstaande gedragstherapeuten. Indien nodig brengen wij u graag met hen in contact. Uiteraard kan u hen ook rechtstreeks contacteren mocht dit nodig zijn. 

Login

Wij danken

  • Sponsor-ThermoHeizung
  • Sponsor-Bananas
  • Sponsor-Europremiums
  • Sponsor-Hilferd

Wij Danken

  • Sponsor-Goormans
  • Sponsor-VanDenBroeck
  • Sponsor-Immobilli