Projecten

Onze doelstelling is niet enkel adoptiebemiddeling, maar tevens het ondersteunen van de asielen in Spanje waar we mee samenwerken om de situatie ter plaatse te verbeteren !   De dagelijkse levensomstandigheden verbeteren van de honden die in de asielen verblijven, waarvan sommigen zelfs hun hele leven omdat ze niet plaatsbaar zijn door hun zware verleden.  Ondersteuning door middel van hulpgoederen, aankoop van voeding of medicatie ter plaatse alsook financiele ondersteuning voor specifieke projecten ter verbetering van de accomodatie.

ARCA Lenteactie

Gepost in Projecten

 

De lente actie is afgesloten met een eindresultaat van € 2.285,00. De ingezamelde bedragen werden maandelijks aan het asiel doorgestort.

Wij bedanken in naam van het asiel iedereen die hierin een bijdrage heeft geleverd

De ARCA Lente Actie :

Het Corona-virus houdt ons nu al enige tijd en in de nabije toekomst “in ons kot” waardoor onze activiteiten zoals gemeld niet kunnen doorgaan. Dit is niet alleen sneu voor ons, maar ook voor de vele honden in het asiel die geen weg kunnen vinden naar een nieuwe gelukkige thuis. De kosten voor de toenemende opvang (komen honden bij, maar er gaan er maar weinig weg) blijven maar oplopen en geen inkomsten bij Gae betekent ook geen mogelijkheid tot schenkingen. Daarom kregen wij volgende suggestie :

Als we nu met zijn allen het bedrag van één of meerdere drankbonnetjes dat we normaal gezien zouden besteden bij een wandeling, zouden storten op de GAE-rekening? We zullen dan met het ingezamelde bedrag de honden in Albacete kunnen helpen. Beschouw het gerust dat je ze trakteert op een virtueel glaasje Sangria of Duvel. Als je er zelf dan thuis eentje nuttigt gaat dit zeker dubbel zo goed smaken!”

In afwachting van, hopelijk, de mogelijkheid om in het najaar terug samen te komen, hopen we dat dit kleine initiatief een succes wordt en we het asiel in deze ook voor hen moeilijke tijden een duwtje in de rug kunnen blijven geven.

 

 

Zorgenkindjes Spanje (opbrengst Dodentocht)

Gepost in Projecten

In juli 2019 heeft Elena ten voordele van Arca de Noë deelgenomen aan de Dodentocht. Hierbij werd een mooie sponsoring van 950,00 € verzameld dewelke integraal naar het asiel overgedragen werd ter verzorging van Pluto en Rosalia.

  • Pluto is in het asiel toegekomen met een oude wonde van een ontwrichting van de elleboog en een breuk. Helaas kon deze poot niet meer gered worden en moest geamputeerd worden.
  • Rosalia werd als 3-maand jonge pup doodziek (parvovirus) door de galguero naar het asiel gebracht en kon na een intensieve behandeling (haar leven hing op een bepaald moment aan een zijden draadje) van de dood gered worden. Zij is nu bijna volledig hersteld en kan uitkijken naar een gouden mandje bij een Frans opvanggezin.

 

Resultaat eindejaarsactie asiel - update 12/2018

Gepost in Projecten

EindejaarsactieBeste hondenvrienden,

Onze eindejaarsactie ten voordele van het renovatie en nieuwbouwproject van Arca de Noë in Albacete heeft een bedrag van 1.620 € opgeleverd. Wij danken de vele gulle donoren voor hun bijdrage.

Aanvullend aan deze schenkingen heeft GAE dit bedrag aangevuld met de inkomsten afkomstig van de Kerstmarkt en het positieve resultaat van de wandelingen en activiteiten. Zo werd op 12/1/2018 aan ARCA het totaalbedrag van 4.500,00 € voor het project gedoneerd. Zoals steeds zal GAE de goede besteding van deze schenking blijven opvolgen.

Omschrijving van het gesteunde project:

*Vernieuwen van de deuren van de patio's van de honden dewelke dringend aan vervanging toe zijn.

*Oprichten van nieuwe patio's met eigen uitloop, waar de aanstaande mama's in alle rust en kalmte hun pups ter wereld kunnen brengen en in de best mogelijke omstandigheden samen de eerste weken kunnen doormaken.

Update 12/2018

Het asiel stuurde ons de foto's door van de nieuw geplaatste deuren : 

Donatie Arca De Noé

Gepost in Projecten

chequeAfgelopen Zondag op 28 Juni 2015 waren 2 van onze Spaanse collega's van Arca De Noé aanwezig op de wandeling in Castelré.  Na de wandeling hebben we ze verrast met een mooie donatie die bestond uit de volledige opbrengst van de wandeling alsook nog een mooi extraatje daarboven op. Onze dank gaat vooral uit naar de aanwezigen die hieraan hebben bijgedragen alsook ons fantatisch team van vrijwilligers.


Projectinfo :

In November 2014 heeft Arca de Noé een aantal windhondenhokken noodgedwongen voorzien van vloerverwarming en hiervoor een lening aangegaan. In de winter wordt het echt heel koud in Albacete en de jasjes die ze van ons en andere organisaties krijgen, volstaan niet altijd om de magere en soms zieke galgootjes warm te houden waardoor de zwakkere diertjes kennelhoest of erger nog, longontsteking krijgen waardoor de medische kosten dan weer oplopen. Een Duitse organisatie waar Arca ook mee samenwerkt heeft al een mooie donatie gedaan maar ze ontbreekten nog een bedrag van 5000 Euro om uit de kosten te komen. Hiervoor hebben ze zelf ter plaatse een aantal acties gedaan en ook aan Galgo Aid hulp gevraagd. Bij deze... Mission Accomplished !

 

Hulpgoederen voor Arca de Noe te Albacete

Gepost in Projecten

DSC09656Eindelijk zijn onze hulpgoederen aangekomen op hun eindbestemming te Albacete.

Eind januari hadden we een transportje tot in Madrid en vorige week werd alles opgehaald door onze collega’s in Spanje.

Met dank aan : de transportfirma, de vrijwilligers die alles hebben klaargemaakt voor verzending, iedereen die hulpgoederen heeft ingezameld en last but not least onze fantastische naaisters die voor de windekindjes in Spanje jasjes gemaakt hebben.  Deze worden alvast gestockeerd in de opslagruimte van Arca de Noe voor de volgende winter !

 

 

 

Login

Wij danken

  • Sponsor-ThermoHeizung
  • Sponsor-Bananas
  • Sponsor-Europremiums
  • Sponsor-Hilferd

Wij Danken

  • Sponsor-Goormans
  • Sponsor-VanDenBroeck
  • Sponsor-Immobilli