Projecten

Onze doelstelling is niet enkel adoptiebemiddeling, maar tevens het ondersteunen van de asielen in Spanje waar we mee samenwerken om de situatie ter plaatse te verbeteren !   De dagelijkse levensomstandigheden verbeteren van de honden die in de asielen verblijven, waarvan sommigen zelfs hun hele leven omdat ze niet plaatsbaar zijn door hun zware verleden.  Ondersteuning door middel van hulpgoederen, aankoop van voeding of medicatie ter plaatse alsook financiele ondersteuning voor specifieke projecten ter verbetering van de accomodatie.

Hulpgoederen September 2011

Gepost in Projecten

FRONTDe meest directe hulp die wij de buitenlandse asielen kunnen bieden is en blijft het bezorgen van “hulpgoederen”.Gelukkig hebben we via via een transportfirma gevonden met een hart voor dieren die af en toe voor ons hulpgoederen naar Spanje kunnen meenemen.

Zodoende vertrok er vorige week opnieuw een transportje met 3 pallets hulpgoederen, inclusief 2 ijskasten en een diepvries. De grote ijskast en diepvries werden aan het asiel van Ibi geschonken en de kleinere ijskast werd aan het asiel van Arca de Noa geschonken.Ook de lege transportkooien voor het transport van onze hondjes per vliegtuig werden terug proper en wel afgeleverd aan alle desbetreffende asielen in Noord Spanje.Alles werd netjes ingepakt in folie en op pallets gezet, zodat de hulpgoederen onbeschadigd aankwamen. De voeding, dekens en andere spulletjes werden verdeeld onder de de asielen Asoka el Grande en het asiel van Ibi.

Verlichting voor Kimba

Gepost in Projecten

FRONTHet asiel van Kimba te Cadiz, waar Galgo Aid Europe al jaren mee samenwerkt heeft eindelijk verlichting in de hokken en op de patio.

Jarenlang moesten de vrijwilligers eraan denken de spots op batterijen op te laden thuis en behielpen ze zich met pillampen. Daardoor moest men in de winter de honden vroeger terug in hun hokken plaatsen, anders werd het te donker om te kijken wie in welk hok hoorde. Zo konden de honden minder lang spelen en rennen op de patio’s, de beweging die ze zo hard nodig hebben ter afleiding werd noodgedwongen ingekort. Ook het ophalen van de honden, ’s nachts of ’s morgens zeer vroeg, om hen naar de luchthaven te brengen, was steeds een heel karwei. De honden zelf werden onrustig door het gestommel en de onbekende geluiden in het donker.

Maar dat alles in nu verleden tijd !

Hulpgoederen Maart 2011

Gepost in Projecten

FRONTBuiten financiele hulp en adoptie bemiddeling, is de meest directe hulp die wij de Spaanse asielen kunnen bieden, het schenken van hulpgoederen.
Hulpgoederen inzamelen is 1 ding ... maar deze dan ook nog in Spanje krijgen is een andere zaak ! En toch is het ons telkens weer gelukt om een oplossing te vinden, dankzij onze vrijwilligers en connecties hier en daar. Zo werd de stapel hulpgoederen in onze opslagruimte maar groter en groter ... Daar kwam dan nog eens het ingezamelde eten van Tom&Co bij en een mooie schenking van Zoomart.

Foto's : Gwen en Elke R zamelden eten in voor onze hondjes bij Tom&Co te Schoten. De actie 'eetkommen van het hart' vindt 2 keer per jaar plaats en telkens staan onze vrijwilligers paraat om voedsel in te zamelen en de klanten informatie te verstrekken over de spaanse hondenproblemathiek. Goede afspraken en een beurtrol onder de vrijwilligers, zorgden er wederom voor dat wij meer dan 1000 kg voedsel inzamelden ! Met dank aan Tom&Co Schoten en alle klanten die een bijdrage leverden.

Projecten 2010

Gepost in Projecten

FRONTEen overzicht van de Projecten van 2010

Februari 2010

In februari had Kimba met watersnood te kampen. Dankzij de oproep op ons blog werd er door jullie in totaal 150 euro overgemaakt.

Tevens had Kimba ons gemeld dat ze niet voldoende transportkooien hadden om de honden te vervoeren (met het vliegtuig). Zodoende heeft Galgo Aid Europe vzw 500 euro overgemaakt waarvan Kimba 3 grote nieuwe transportkooien gekocht heeft.

Tevens hebben wij voor 250 euro, verschillende grote en medium plastieken manden gekocht die tegelijkertijd met een aantal ingezamelde manden in mei bij Kimba afgeleverd werden.

Warm onze hondjes op

Gepost in Projecten

FRONTS.O.S : Geef hen een warme winter

De tijd vliegt en voor we het weten staat de winter weer voor de deur. Onze eigen galgo en podenco kindjes zullen waarschijnlijk weer mooie, nieuwe en warme jasjes krijgen om de koude te trotseren.

Maar ook in Spanje kan het heel koud zijn tijdens de winter. Daarom willen we nu al beginnen met het maken van warme jasjes voor de honden die nog in de asielen in Spanje verblijven. Want ... vroeg begonnen, is half gewonnen !

Hoe kan u ons helpen ?

 • door jasjes te doneren : voor 10 euro doneert u 2 warme jasjes. Dit kan door overschrijving op het rekeningnummer 731-0019584-62 of via Pay-pal met vermelding 'donatie warme jasjes'
 • door mee jasjes te naaien voor ons : bent u handig met naald en draad en wilt u ons helpen, dan kan u contact opnemen via info@galgoaid.eu 
 • door stof te doneren : warme fleecedekens, waterdichte stof, regenjassen die u niet meer gebruikt etc. Wij zijn blij met nieuwe of 2-hands stof, onze naaisters kunnen alles gebruiken om warme jasjes te maken. U kan ons contacteren via info@galgoaid.eu
 • U kan ons natuurlijk ook oude hondenjasjes (alle maten) bezorgen, want tweedehands is nog steeds eerste klasse voor Spanje.

Login

Wij danken

 • Sponsor-ThermoHeizung
 • Sponsor-Bananas
 • Sponsor-Europremiums
 • Sponsor-Hilferd

Wij Danken

 • Sponsor-Goormans
 • Sponsor-VanDenBroeck
 • Sponsor-Immobilli