Projecten

Onze doelstelling is niet enkel adoptiebemiddeling, maar tevens het ondersteunen van de asielen in Spanje waar we mee samenwerken om de situatie ter plaatse te verbeteren !   De dagelijkse levensomstandigheden verbeteren van de honden die in de asielen verblijven, waarvan sommigen zelfs hun hele leven omdat ze niet plaatsbaar zijn door hun zware verleden.  Ondersteuning door middel van hulpgoederen, aankoop van voeding of medicatie ter plaatse alsook financiele ondersteuning voor specifieke projecten ter verbetering van de accomodatie.

Projecten 2013

Geschreven door 3sens. Gepost in Projecten

FRONTJanuari 2013

Alles werd op voorhand netjes op een pallet gestapeld en met folie omwikkeld om ervoor te zorgen dat onze hulpgoederen niet beschadigd zouden worden door het transport. Een transportfirma met een hart voor dieren bracht de hulpgoederen naar Madrid en daar werden ze door 2 lieve Spaanse dames opgehaald en naar het Zuiden van Spanje vervoerd nl naar het asiel van Kimba te Chiclana. Ook onze lege transportkooien werden er afgezet zodat Kimba weer even een voorraad heeft om de honden per vliegtuig naar Belgie te laten overkomen en uiteraard enkele dozen warme jasjes !

Projecten 2012

Geschreven door 3sens. Gepost in Projecten

FRONTOktober 2012

Dankzij deze 'wielertoeristen' in GAE tenue, hebben wij 3 nieuwe transportkooien kunnen aankopen om onze hondjes veilig te vervoeren. En omdat Kimba geen lege kooien meer had, hebben zij deze in Spanje aangekocht zodat we in oktober nog een vluchtje naar Belgie konden inplannen !

Ook kregen we financiele hulp voor aankoop Advantix voor onze Kimba honden, juni 2012

Elke zomer is het hetzelfde ... veel teken, muggen en vliegen met het gevaar dat de honden besmet worden met Leishmania of andere ziektes. Advantix kan hen beschermen, maar om 150 honden een pipetje te geven ... dat kost handenvol geld ! Teveel voor een asiel als Kimba dat het zonder subsidies moet stellen en al zo veel kosten heeft ... vandaar dat GAE besloot te helpen. We deden een oproep aan de vrijgevigheid van jullie allen, voor sponsoring van 1 of meerdere doosjes Advantix (aan 23 euro/stuk in Spanje).

Galgo Aid Europe vzw schonk 600 Euro + 480 Euro sponsoring. maakt een mooi totaalbedrag van 1080 Euro dat we aan Kimba hebben overgemaakt !

Inzamelactie plastieken manden

Geschreven door 3sens. Gepost in Projecten

FRONTOnze hondjes zullen het warm hebben deze winter, een mand met een zacht kussen, een eigen hondenbedje of zelfs in de zetel. Niets zal het hen ontbreken maar degenen die nog in spanje verblijven zullen de winter ingaan liggend op de koude vloer !!

Tijdens ons laatste bezoek aan het asiel van Ibi zagen we heel weinig plastieken mandjes en vernamen we dat 50% van de honden, een 75 tal dus, gewoon geen mand heeft en dus op de grond moet slapen. Komt daar nog eens bij dat in het asiel van Ibi, niet alle honden een binnenhok hebben ...

Workshop Warme Hondenjasjes

Geschreven door 3sens. Gepost in Projecten

FRONT25 Maart 2012, onze eerste WORKSHOP WARME HONDENJASJES, is een feit ! Ons Jeanine'ke die kan een stukske naaien ... dat wist we al langer, want tussendoor deed ze haar best om jasjes voor onze opvangertjes te maken en af en toe ook voor de galgo's in Spanje.

Elke winter is het echter hetzelfde ... de galgo's bibberen uit hun vel in de koude asielen ! Niet alle hokken zijn tochtvrij en de plastieken mandjes, meestal zonder dekentjes, zijn niet bepaald 'warme nestjes'. De jasjes gaan regelmatig stuk of verslijten en de voorraad jasjes slinkt snel als er een aantal jasjes vervuild zijn of aangedaan worden bij diegenen die een vliegtuigreis of reis over de weg moeten afleggen. Zodoende groeide het idee bij Jeanine om een workshop te organiseren om ook anderen aan het naaien te zetten en een constante voorraad te voorzien voor de asielen waar Galgo Aid mee samenwerkt.

Zo gezegd zo gedaan en onder leiding van Jeanine staken enkele vrijwilligers de koppen bijeen om een gezellige namiddag te organiseren. Jeanine deed een oproep voor stof en knipte alvast enkele patronen klaar.

Hulpgoederen September 2011

Geschreven door 3sens. Gepost in Projecten

FRONTDe meest directe hulp die wij de buitenlandse asielen kunnen bieden is en blijft het bezorgen van “hulpgoederen”.Gelukkig hebben we via via een transportfirma gevonden met een hart voor dieren die af en toe voor ons hulpgoederen naar Spanje kunnen meenemen.

Zodoende vertrok er vorige week opnieuw een transportje met 3 pallets hulpgoederen, inclusief 2 ijskasten en een diepvries. De grote ijskast en diepvries werden aan het asiel van Ibi geschonken en de kleinere ijskast werd aan het asiel van Arca de Noa geschonken.Ook de lege transportkooien voor het transport van onze hondjes per vliegtuig werden terug proper en wel afgeleverd aan alle desbetreffende asielen in Noord Spanje.Alles werd netjes ingepakt in folie en op pallets gezet, zodat de hulpgoederen onbeschadigd aankwamen. De voeding, dekens en andere spulletjes werden verdeeld onder de de asielen Asoka el Grande en het asiel van Ibi.

Wij danken

  • Sponsor-ThermoHeizung
  • Sponsor-Bananas
  • Sponsor-Europremiums
  • Sponsor-Hilferd

Wij Danken

  • Sponsor-Goormans
  • Sponsor-VanDenBroeck
  • Sponsor-Immobilli