Reisverslagen

Reisverhalen van Spanje – verhalen met een lach en een traan !

Unieke, onvergetelijke ervaringen uit eerste hand, geschreven door vrijwilligers, adoptanten of sympathisanten.
Boeiende informatie afgewisseld met de harde realiteit en emotionele momenten, geillustreerd met mooie en ontroerende foto’s

 

Reisverslag april 2019

Geschreven door Daniel. Gepost in Reisverslagen

Op 3 april 2019 brachten Elke, Jenny en Hilde een bezoek aan Arca de Noé. Hieronder vinden julie hun verslag met halverwege de foto's en onderaan de links naar de filmpjes.

Verslag woensdag 3 april 2019, bezoek aan El Arca de Noé te Albacete

Vandaag is het zover, al lang wilde ik eens het asiel bezoeken waar mijn hondje Bindi (Berta) vandaan kwam.

Ik heb Jenny en Hilde uitgenodigd mee te gaan, ook 2 grote Galgo freaks, om samen met mijn man als chauffeur het asiel te bezoeken. Eerst onze huurwagen volgeladen met donaties die we kochten bij Zooplus in Spanje. Zowel voor de honden alsook voor de katjes. Ik las dat ze ook puppymelk en kittenmelk kunnen gebruiken, dus ook deze van Royal Canin aangekocht, zoals aangeraden op hun website. En tuurlijk moet ook lekkere Royal Canin grote zak katteneten mee en ik wilde ook perse Bindi haar lievelingsmerk ‘Wolf of Wilderness’ merk grote brokken doneren.  Ook nog last-minute vernomen dat ze dringend mandjes nodig hadden dus hup ook nog 2 aangekocht.  Jammer genoeg zit onze huurwagen nu stampvol.

Eenmaal in het asiel werden we super verwelkomd door Sole, de super lieve Spaanse vrijwilligster.
Ik vroeg haar onmiddellijk hoeveel Galgo’s er zitten...ze zei “140”, ik kreeg bijna een appelflauwte pffftt...ze vertelde ook dat dit jaar er het meeste ooit zijn binnengekomen....ja ik besefte dat we eigenlijk met een grotere camionette moesten komen vol met hulpgoederen ipv huurwagen. 
Al een troost voor mij dat er momenteel erg weinig katjes zitten. En tuurlijk ook nog andere rassen, ook enkele superlieve staffords bv en een boxer met een mismaakt pootje ook gezien.

 • 2 lieve podenco broertjes
 • burgas (2)
 • burgas (4)
 • galgo
 • mundial (2)
 • mundial (4)
 • mundial
 • olaia (2)
 • olaia
 • podenco broers en galgos
 • pupje (10)
 • pupje (11)
 • pupje (5)
 • pupje (7)
 • pupje (8)
 • valentino
 • z- VLNR Hilde Jenny Sole Elke
 

Reisverslag Februari 2016

Geschreven door 3sens. Gepost in Reisverslagen

Reisje Spanje 26/28-02-2016

IntroNa lang wachten en vooral geduldig aftellen, was het dan eindelijk zover, wij : Jeanine, Ingrid ,Monique ,Herwig en ik , Luc vertrokken naar het “zonnige Spanje” om een bezoekje te brengen aan het asiel “El Arca De Noé”. Opgestaan op een onmenselijk uur 02.45 om onze vlucht van 06.00 te halen in Zaventem. Aangekomen in Alicante namen we de bus naar het treinstation, met de Spaanse tekst die we van Anita hadden gekregen in de hand “Vas al estacion ? El tren Albacete” en die buschauffeur maar knikken si si. Aangekomen in het station, zoals volleerde reizigers natuurlijk onmiddellijk naar het loket gewandeld om ticketten aan te schaffen naar Albacete ... euh neen ..., eerst heel het station afgezocht om het loket te vinden om dan uiteindelijk terug daar te staan waar we begonnen waren en het loket daar dan te vinden. Tijdens de treinrit naar Albacete veranderde het landschap zeer snel , in Alicante zag je nog bergen en heuvels maar reeds na enkele minuten werd alles vlak en dor. Aangekomen in Albacete stond Sole ons al op te wachten met twee auto’s, die van haarzelf en eentje die we tijdens ons verblijf mochten gebruiken. Na de nodige kusjes en knuffels zijn we dan netjes verdeeld, vrouwen bij Sole en Herwig en ik volgden in het ons onbekende Albacete. Spannend zeker als je niet weet waar je naartoe rijdt.

Reisverslag December 2015

Geschreven door 3sens. Gepost in Reisverslagen

08arondleiding“Ik zou zo graag eens naar Spanje gaan” ... hoe vaak hebben we dat al niet gehoord van onze vrijwilligers :) En toch, na zich jaren actief te hebben ingezet voor Galgo Aid, zijn er nog steeds vrijwilligers die de situatie in Spanje nog niet met eigen ogen hebben kunnen waarnemen, die nog nooit het asiel van Arca de Noe te Albacete bezocht hebben ... Het ontbreekt vaak aan tijd, want als je net een nieuw opvangertje hebt, kan je natuurlijk niet zomaar even vertrekken ... of als er een wandeling of evenement ingepland is, is het alle hens aan dek ...

Begin December begonnen we echter concreet plannen te maken en zo gezegd zo gedaan. Francesca, Patricia, Viviane, Daniel en ikzelf (Anita) boekten onze reis naar Alicante. Een tripje van 2 dagen. Voor mij en Viviane een gelegenheid om de collega’s v Spanje nog eens terug te zien en te kijken wat er allemaal veranderd is bij Arca de Noe. Voor Patricia, Francesca en Daniel ... de eerste keer ... We laten hen dan ook graag aan het woord !

Vluchtbegeleiding - Verhaal van Vera

Geschreven door 3sens. Gepost in Reisverslagen

Enkele maanden geleden hadden we een Jetair-vlucht geboekt naar Alicante, een gezellig stadje aan de Spaanse kust.... altijd mooi weer.... lekkere tapas.... Hey wacht eens even ! Alicante en Jetair ! Dat is de ideale combinatie om vluchtbegeleiding te doen voor Galgo-Aid !!! Toegegeven : eigenlijk had ik stiekem voor Jetair had gekozen omdat zij honden toelaten op hun vluchten in tegenstelling tot andere maatschappijen :). Dat had ik nl gelezen op de website van Galgo-Aid want zij zoeken regelmatig mensen voor vluchtbegeleiding van galgootjes.

Dus naar info@galgoaid.eu gemaild om te vragen of ze onze vlucht konden gebruiken ? Direct antwoord van Anita met de vraag om ons reserveringsnummer even door te mailen zodat ze konden navragen of er nog plaats was voor 2 honden. Diezelfde avond nog een mail gehad van Luc van Galgo-Aid met de bevestiging dat ze 2 galgootjes hadden geboekt op ons ticket met ook direct het betalingsbewijs erbij. Zelf moesten we niks meer regelen !

Bij de terugvlucht zouden de mensen van het Spaans asiel en de hondjes ons opwachten in de luchthaven. Zij hadden wel ons telefoonnummer gekregen voor het geval er iets zou mislopen maar alles is perfect gegaan ! Je kan er echt niet naast kijken als ze aankomen met de grote hondenkooien en de ernaast huppelende galgo's. Prachtig ! En ze waren ruim op tijd ... dus er was nog voldoende tijd voor een gezellig babbeltje met de Engels sprekende dame van het asiel en om kennis te maken met de hondjes : wat een schatjes ! Rita, gekke naam voor een hond maar o zo lief en mooi en dan Cubik, een spontane, grappige knuffelbeer. Het is dat we zelf al genoeg honden hebben maar anders....:) . Nog even met de honden langs de incheckbalie en daarna werden ze meegenomen door het luchthavenpersoneel en hebben wij afscheid genomen van de mensen van het asiel. Alle respect voor hen trouwens : op tweede kerstdag hadden zij 's morgens al 160 km afgelegd om de hondjes op weg te zetten naar een beter leven !

Ook in Zaventem is alles vlot verlopen. We hebben onze bagage van de transportband geplukt en even later brachten ze de hondjes al ...de kooien netjes op een karretje zodat we hen alleen nog naar de aankomsthal moesten duwen. Daar werden we opgewacht door de enthousiaste vrijwilligers van Galgo-Aid (en daar kan je ook niet naast kijken met hun groene shirts, he Gwen :). Een fijn moment ! Daarna kan je je reis verderzetten maar wij hadden geen haast..... daarom zijn we nog even mee gaan kijken hoe ze de hondjes uit de benches halen en klaar maken voor vertrek naar de opvanggezinnen. En nog een laatste knuffel natuurlijk...het ga jullie goed lieve galgootjes !

Een goed gevoel dat we dit hebben kunnen doen en ik kan het dan ook iedereen aanraden. We hebben hier zelf niets extra voor moeten betalen en het was echt ‘een kleine moeite’ :)

 

Wij danken

 • Sponsor-ThermoHeizung
 • Sponsor-Bananas
 • Sponsor-Europremiums

Wij Danken

 • Sponsor-Goormans
 • Sponsor-VanDenBroeck
 • Sponsor-Immobilli