Reisverslagen

Reisverhalen van Spanje – verhalen met een lach en een traan !

Unieke, onvergetelijke ervaringen uit eerste hand, geschreven door vrijwilligers, adoptanten of sympathisanten.
Boeiende informatie afgewisseld met de harde realiteit en emotionele momenten, geillustreerd met mooie en ontroerende foto’s

 

Vluchtbegeleiding Gabriël - Verhaal van Tamara

Gepost in Reisverslagen

Sinds een goed jaartje hebben we onze eigen stek onder de Spaanse zon… Het eerste half jaar reisden we per auto over en weer, we hadden ten slotte onze twee oudjes waarvoor vliegen geen optie was. Na 14 en 15 jaar lief en leed te hebben gedeeld, moesten we helaas afscheid nemen. Op amper twee maanden tijd gingen we van een gezinnetje van 4 naar een leven met ons tweetjes. Niet klaar voor een nieuw furry kind, besloten we al snel dat we wél ons steentje wilden bijdragen aan de redding van de Spaanse sukkeltjes. Zo ontstond al snel het idee om vluchtbegeleider te worden.

Zo gezegd, zo gedaan… Enkele mailtjes later was onze eerste begeleiding al beklonken! En wij? We hebben er niets voor moeten doen, enkel onze reservatiegegevens doorgeven aan Galgo Aid, met name aan Luc van Galgo Aid. De betaling gebeurt rechtsreeks door Galgo Aid!

Stresskonijn als ik ben, toch een heel klein beetje zenuwachtig voor die allereerste keer… Dat is dus echt nergens voor nodig ?

Aangekomen op de luchthaven stonden twee lieve dames van El Arca de Noé al klaar met Gabriël, oh zo mooie, lieve Gabriël! De dames doen letterlijk alles voor Gabriël, inchecken, afgeven aan de beveiliging, zelf hebben we helemaal niets moeten doen! Ons gezinnetje was totaal onverwacht tóch uitgebreid (maar dat is een ander verhaal ?) met een ‘Spaanse schoone’, voor hem was het de allereerste keer dat hij zou vliegen, voor Gabriël ook.  

Aangekomen in Zaventem, kon ik niet snel genoeg aan de balie staan waar onze flinke jongens zouden afgeleverd worden. We hebben niet eens zo lang moeten wachten voor we de twee benches onze richting zagen uitkomen! Gabriël iets meer onder de indruk dan onze eigen Don, maar allebei betrekkelijk rustig. Met ons viertjes, mijn man, ook op wielen, (mijn man is rolstoeler) Gabriël en Don Vitesse en ik gingen we dan op weg naar de aankomsthall. Daar stond een heus welkomstcomité van Galgo Aid ons al popelend op te wachten!

Het was allemaal voorbij voor we er eigenlijk erg in hadden… Zo smooth, zo makkelijk… Maar God wat voelt het goed! Het kost je géén moeite, géén geld (alles wordt rechtsreeks door Galgo Aid geregeld én betaald!), maar het geluksgevoel dat dit kleine, maar oh zo belangrijke schakeltje in het reddingsproces van deze lieverds je geeft. Onbeschrijfelijk! 

Na Gabriël mocht ook Pippa (voorheen Noah) met ons meevliegen en we gaven onze gegevens voor onze volgende vlucht ook al door aan Luc en Griet!  Het is zo ontzettend belangrijk dat deze lieverds naar België kunnen komen. Want voor elke geluksvogel die met ons meereist, staat een sukkeltje te wachten op een leeg plekje in de veilige haven van de Spaanse rescue. Intussen ijveren we voor een mentaliteitswijziging, protesteren we tegen het immense leed van de Spaanse ‘jachthonden’, we zien, veel te traag naar onze zin maar ze ís er wel, heel stilletjes een kleine mentaliteitswijziging bij de Spaanse bevolking.

Niet iedereen kan een rescue adopteren, zoiets vraagt veel engagement, kennis, doorzettingsvermogen… Maar we kunnen wel elk naar ons eigen kunnen ons steentje bijdragen. Wel, dit is zelfs geen steentje, het is een pluimpje qua inspanning, maar voor de rescues van onschatbare waarde!  

Reisverslag april 2019

Gepost in Reisverslagen

Op 3 april 2019 brachten Elke, Jenny en Hilde een bezoek aan Arca de Noé. Hieronder vinden julie hun verslag met halverwege de foto's en onderaan de links naar de filmpjes.

Verslag woensdag 3 april 2019, bezoek aan El Arca de Noé te Albacete

Vandaag is het zover, al lang wilde ik eens het asiel bezoeken waar mijn hondje Bindi (Berta) vandaan kwam.

Ik heb Jenny en Hilde uitgenodigd mee te gaan, ook 2 grote Galgo freaks, om samen met mijn man als chauffeur het asiel te bezoeken. Eerst onze huurwagen volgeladen met donaties die we kochten bij Zooplus in Spanje. Zowel voor de honden alsook voor de katjes. Ik las dat ze ook puppymelk en kittenmelk kunnen gebruiken, dus ook deze van Royal Canin aangekocht, zoals aangeraden op hun website. En tuurlijk moet ook lekkere Royal Canin grote zak katteneten mee en ik wilde ook perse Bindi haar lievelingsmerk ‘Wolf of Wilderness’ merk grote brokken doneren.  Ook nog last-minute vernomen dat ze dringend mandjes nodig hadden dus hup ook nog 2 aangekocht.  Jammer genoeg zit onze huurwagen nu stampvol.

Eenmaal in het asiel werden we super verwelkomd door Sole, de super lieve Spaanse vrijwilligster.
Ik vroeg haar onmiddellijk hoeveel Galgo’s er zitten...ze zei “140”, ik kreeg bijna een appelflauwte pffftt...ze vertelde ook dat dit jaar er het meeste ooit zijn binnengekomen....ja ik besefte dat we eigenlijk met een grotere camionette moesten komen vol met hulpgoederen ipv huurwagen. 
Al een troost voor mij dat er momenteel erg weinig katjes zitten. En tuurlijk ook nog andere rassen, ook enkele superlieve staffords bv en een boxer met een mismaakt pootje ook gezien.

 • 2 lieve podenco broertjes
 • burgas (2)
 • burgas (4)
 • galgo
 • mundial (2)
 • mundial (4)
 • mundial
 • olaia (2)
 • olaia
 • podenco broers en galgos
 • pupje (10)
 • pupje (11)
 • pupje (5)
 • pupje (7)
 • pupje (8)
 • valentino
 • z- VLNR Hilde Jenny Sole Elke
 

Reisverslag Februari 2016

Gepost in Reisverslagen

Reisje Spanje 26/28-02-2016

IntroNa lang wachten en vooral geduldig aftellen, was het dan eindelijk zover, wij : Jeanine, Ingrid ,Monique ,Herwig en ik , Luc vertrokken naar het “zonnige Spanje” om een bezoekje te brengen aan het asiel “El Arca De Noé”. Opgestaan op een onmenselijk uur 02.45 om onze vlucht van 06.00 te halen in Zaventem. Aangekomen in Alicante namen we de bus naar het treinstation, met de Spaanse tekst die we van Anita hadden gekregen in de hand “Vas al estacion ? El tren Albacete” en die buschauffeur maar knikken si si. Aangekomen in het station, zoals volleerde reizigers natuurlijk onmiddellijk naar het loket gewandeld om ticketten aan te schaffen naar Albacete ... euh neen ..., eerst heel het station afgezocht om het loket te vinden om dan uiteindelijk terug daar te staan waar we begonnen waren en het loket daar dan te vinden. Tijdens de treinrit naar Albacete veranderde het landschap zeer snel , in Alicante zag je nog bergen en heuvels maar reeds na enkele minuten werd alles vlak en dor. Aangekomen in Albacete stond Sole ons al op te wachten met twee auto’s, die van haarzelf en eentje die we tijdens ons verblijf mochten gebruiken. Na de nodige kusjes en knuffels zijn we dan netjes verdeeld, vrouwen bij Sole en Herwig en ik volgden in het ons onbekende Albacete. Spannend zeker als je niet weet waar je naartoe rijdt.

Reisverslag December 2015

Gepost in Reisverslagen

08arondleiding“Ik zou zo graag eens naar Spanje gaan” ... hoe vaak hebben we dat al niet gehoord van onze vrijwilligers :) En toch, na zich jaren actief te hebben ingezet voor Galgo Aid, zijn er nog steeds vrijwilligers die de situatie in Spanje nog niet met eigen ogen hebben kunnen waarnemen, die nog nooit het asiel van Arca de Noe te Albacete bezocht hebben ... Het ontbreekt vaak aan tijd, want als je net een nieuw opvangertje hebt, kan je natuurlijk niet zomaar even vertrekken ... of als er een wandeling of evenement ingepland is, is het alle hens aan dek ...

Begin December begonnen we echter concreet plannen te maken en zo gezegd zo gedaan. Francesca, Patricia, Viviane, Daniel en ikzelf (Anita) boekten onze reis naar Alicante. Een tripje van 2 dagen. Voor mij en Viviane een gelegenheid om de collega’s v Spanje nog eens terug te zien en te kijken wat er allemaal veranderd is bij Arca de Noe. Voor Patricia, Francesca en Daniel ... de eerste keer ... We laten hen dan ook graag aan het woord !

Login

Wij danken

 • Sponsor-ThermoHeizung
 • Sponsor-Bananas
 • Sponsor-Europremiums
 • Sponsor-Hilferd

Wij Danken

 • Sponsor-Goormans
 • Sponsor-VanDenBroeck
 • Sponsor-Immobilli