Reisverslagen

Reisverhalen van Spanje – verhalen met een lach en een traan !

Unieke, onvergetelijke ervaringen uit eerste hand, geschreven door vrijwilligers, adoptanten of sympathisanten.
Boeiende informatie afgewisseld met de harde realiteit en emotionele momenten, geillustreerd met mooie en ontroerende foto’s

 

Reisverslag Griet - Juni 2014

Geschreven door 3sens. Gepost in Reisverslagen

FRONTIk ga op reis en neem mee ... niets ! ...
Maar kom terug met 6 hondjes.

Het begon allemaal ergens in mei, we plaatsten een vluchtoproep op onze Facebookpagina voor eind mei. Het werd juni en nog steeds geen reacties van mensen die terugkwamen vanuit Alicante en hondjes mee konden brengen.

En intussen kwamen er steeds meer plekjes vrij in opvang om de lieverds te kunnen ontvangen in België. Dus het werd dringend tijd om iets te ondernemen. Intussen had Anita me al gevraagd of ik het eventueel zag zitten in een trip naar Spanje, heen en weer in combinatie met een bezoek aan het asiel. Ik had nog slechts 2 vakantiedagen over voor dit jaar en zei oké, ik doe het nodige en vraag een dagje verlof aan, een weekje voor vertrek werd onze vlucht geboekt. Vertrek werd gepland op 20 juni.... Toen begon het spannend afwachten en aftellen.

Midden in de nacht om 3.30u werd ik opgehaald door Robin en mijn reisgenoot Anita. Om 6u gingen we de lucht in om dan enkele uren later te landen in Alicante. Daar toegekomen op zoek in de aankomsthal naar een logo, jaja, een treinlogo ;-)  We zagen taxi en buslogo staan maar geen trein ??? Toch maar even vragen dan. Een vriendelijke Spanjaard vertelde ons dat hier helemaal geen trein vertrok maar wel in Alicante stad. Dus bus genomen naar Alicante stad, 20 min. waren we onderweg, beetje gezien van de omgeving langsheen het strand en stukje doorheen de stad. De chauffeur had ons iemand aangewezen dat ook afstapte waar wij moesten zijn en die persoon wees ons dan de richting van het station aan. Allemaal heel erg behulpzaam. Het was een avontuur zeker als je bekijkt dat ik zelfs in België geen bus of trein neem ;-)

Reisverslag Gwen (Feb-2013)

Geschreven door 3sens. Gepost in Reisverslagen

GalgoAid-FEB2013-Gwen-13Aangezien onze 3 GAE hondjes Niki, Samuga en Moon allen van het asiel van Arca de Noe komen, wou ik hier al lang eens naartoe om te kijken waar onze schatten vandaan komen !

En dan kwam het verlossende telefoontje van Anita .., ze had een verrassing voor mij :-) Ale ja, eigenlijk was het een win-win he, want GAE had iemand nodig om de honden te gaan halen in Spanje en ik wou maar al te graag gaan ! Bovendien zei Anita " ja Gwen, nu zijn we tenminste zeker dat ge terug gaat komen he, want je kleine meid June die kan niet zonder haar mama " :-)

Dus na een beetje over en weer gemail werd er een vlucht geboekt, heen op woensdag 27 februari en terug op donderdag 28 februari met 4 windhonden : Neus, Mery, Rasta en Gigi in cargo en 1 pupje (Ivan) in cabine. (tenminste dat was het plan, maar het werd 1 pupje meer ...)

Op het laatste moment werd mijn vriend Sjoerd zijn verlof nog ingetrokken wegens teveel zieken op het werk, dus gingen we met spoed op zoek naar een babysit voor kleine June.  Gelukkig vonden we bijna direct iemand waar June 2 daagjes mocht blijven slapen en kon het ganse Spanje avontuur toch door gaan.

Reisverslag Viv & Anita (Feb-2012)

Geschreven door 3sens. Gepost in Reisverslagen

FRONTViviane verteld : Vandaag 09 februari 2012 is het zover, mijn tweede keer naar Spanje. Dit keer met een ander gevoel. Ik ga mijn verstand niet op nul zetten zoals de eerste keer :-) Niet deze keer, ik ga proberen zoveel mogelijk indrukken op te doen om me nog beter bewust te worden en blijven van de mentaliteit tegenover honden in Spanje.

Om 4u s’ morgens sta ik op en brengt Jan mij naar de luchthaven. Anita staat reeds te wachten op de parking in Zaventem. Zij is ook dit keer mijn maatje op de reis naar Spanje. Na een kleine 2 u vliegen komen we aan in Allicante, waar Monica, een vrijwilligster van het asiel in Asoka ons staat op te wachten.
Na een ritje van 1 uurtje komen we aan in Asoka. Het is een middelgroot privé asiel, goed georganiseerd en netjes. Het is de afgelopen weken heel koud geweest in Spanje, maar hier kort aan de kust valt het vandaag mee als het zonnetje erdoor komt. Op het terras liggen een paar hondjes aan een lijn te genieten van het eerste zonnetje waaronder een oud podencootje met LM en een podenco pupje dat een kapot staartje heeft. Anita gaat het schattige pupje knuffelen en geeft plots een gil 'au seg was da ... die kleine bijt mij gewoon keihard !' .... Ale, zo’n klein beestje denk ik, Anita is toch wel aan overdrijven met hare krijs van pijn denk ik zo ;-) Ik ga het dus ook eens aaien en krijg ook ne ferme knoep in mijn hand. O la la dat is ne leeuw met het uitzicht van een schattige podencopupje

Reisverslag Fran (Okt-2011)

Geschreven door 3sens. Gepost in Reisverslagen

Concha maakt tijd om te knuffelenBegin oktober kreeg ik van Anita de vraag of ik het zou zien zitten om eens een kijkje te gaan nemen in Spanje. Ze zochten nog iemand die in het asiel van Kimba (Cadiz) hondjes kon gaan ophalen. Het idee om in Spanje een kijkje te gaan nemen spookte al een tijdje door mijn hoofd dus dit aanbod kon ik echt niet laten schieten. Dus werd het voorstel besproken met mijn man en kinderen. Mijn man stond helemaal achter het idee maar mijn 3 meisjes tekenden protest aan. Dit protest werd vakkundig door mezelf weerlegd ;-)

Vlucht werd dus geboekt en afspraken werden doorgegeven aan elkaar. Het weekend van 21 oktober stond op de kalender ! Enkele dagen voor afreis kreeg ik het Spaans benauwd. Zou het wel lukken die reiskooien mee te krijgen, wat als ze moeilijk doen. Ik spreek geen woord Spaans, dus ook nog snel op zoek naar een goed reiswoordenboekje, je weet maar nooit.

Vrijdag namiddag richting luchthaven van Oostende. We kwamen al een galgo tegen op de parking, toeval...? Na wat problemen bij het inchecken van de kooien kon het (bang) wachten beginnnen. Vlucht verliep verder vlekkeloos en bij aankomst in Malaga zocht ik naar een punt van herkenning. Een jonge dame en heer met een bordje 'Kimba' trokken mijn aandacht, ze konden ook moeilijk naast mijn vluchtkooien kijken dus het was snel duidelijk voor iedereen. Na een 3 uur durende autorit kwam ik – toch wel vermoeid - aan in m'n hotel.

Wij danken

  • Sponsor-ThermoHeizung
  • Sponsor-Bananas
  • Sponsor-Europremiums

Wij Danken

  • Sponsor-Goormans
  • Sponsor-VanDenBroeck
  • Sponsor-Immobilli