Reisverslagen

Reisverhalen van Spanje – verhalen met een lach en een traan !

Unieke, onvergetelijke ervaringen uit eerste hand, geschreven door vrijwilligers, adoptanten of sympathisanten.
Boeiende informatie afgewisseld met de harde realiteit en emotionele momenten, geillustreerd met mooie en ontroerende foto’s

 

Reisverslag Pascal (Feb-2011)

Geschreven door 3sens op . Gepost in Reisverslagen

AA-Main-imageZondag 20/02/2011: 5u55 Vlucht nr. JAF 7567, bestemming Malaga voor Pascal Hens. Ja, inderdaad het was mijn beurt om windekindjes op weg te helpen naar een mooiere nieuwe toekomst.

Check-in bleek even mis te lopen (mogelijke bijbetaling voor de lege benches). Heb dan ook maar mijn galgoblik bovengehaald en “yes” alles was in orde zonder probleem. En hup op weg naar Malaga. Niet wetend wat er allemaal op mij af zal komen deze dag.

Rond 9 uur sta ik met bevende voeten in Spanje, Christina en Annabel herkennen mij wonderwel zeer goed (komt misschien door het fel groene GAE polo). We rijden dadelijk richting Chiclana naar het ALBORAN hotel voor mijn check-in.

Onderweg hebben we gepraat over de werking van GAE de opvang, adoptie, wandelingen en natuurlijk over onze eigen 2 schatjes, ook dat Chrisina en Annabel ’s zaterdags helpen om alles op te kuisen in Kimba. Gorka die ook van Kimba afkomstig is, en onze knuffelbeer Lao. Daarop reageerden ze dadelijk dat Polaco (een prachtige witte galgo) zeker mijn hartje zal breken !

Zo, nu op weg naar Kimba waarvan het laatste stuk afgelegen ligt en op zeer hobbelige zandwegen. En dan sta ik daar, voor hoge witte muren en een ijzeren poort waarachter je de honden al kon horen omdat ze blijkbaar al gemerkt hadden dat er bezoek was.

Reisverslag Gwen (Jan-2011)

Geschreven door 3sens op . Gepost in Reisverslagen

FRONTMijn goede voornemen voor 2011 was om eindelijk eens een keertje naar Spanje te gaan en een kijkje te nemen in een Spaans asiel. Telkens als ik zei dat ik eens naar Spanje wou, dan zei iedereen altijd “nee jij mag niet naar Spanje want jij komt niet meer terug” ...

Veel vlugger dan verwacht zou mijn voornemen uitkomen want Anita belde mij met de vraag of ik het niet zag zitten om honden te gaan ophalen in Kimba te Chiclana. Natuurlijk moest ik daar geen seconde over nadenken en stemde onmiddellijk in. In alle opwinding was ik vergeten overleggen met het thuisfront, maar gelukkig wist Sjoerd hoe graag ik dit wilde en vond hij het geen probleem om de zorg voor de hondjes voor een paar dagen op zich te nemen. Dus het aftellen kon beginnen.

Donderdag 13 januari brengt Anita mij naar Zaventem en schuift mee aan bij de check-in.
Of dit een stress verlagende of verhogende werking op mij had, dat zal ik maar in het midden laten J Want ja vertrek maar richting Spanje helemaal in je uppie en zonder een woord Spaans te spreken. Maar ik ben een plantrekker en dat weet Anita (en iedereen die mij een beetje kent) goed.

Reisverslag Viviane (Nov-2010)

Geschreven door 3sens op . Gepost in Reisverslagen

FRONTVerslag bezoek Spanje Refugio Kimba 18/11 – 20/11/2010

Voorwoord

Vandaag na 7 jaar rescuewerk voor de galgootjes en podenco’s ga ik samen met Anita naar Spanje. Veel jaren heb ik het afgewimpeld om naar Spanje, bang dat ik het niet aankon. Na een mailtje van Anita begin november of ik toch niet een keertje meewilde naar Spanje, heb ik geantwoord (met een klein hartje) dat ik nu toch wel een keertje meewilde naar Spanje om het ginder te zien en te voelen hoe het daar is voor de hondjes. Alles wordt geregeld door Elke en op vrijdag 18 november is het zover.


Vrijdag 18/11

Om half 4 loopt de wekker af. Geen oog heb ik dichtgedaan. Anita en ik hebben om 4.30 afgesproken aan de incheckbalie van onze vlucht. Anita staat mij reeds op te wachten. We zijn geen van beiden ochtendmensen, maar na het inchecken van onze bagage en de benches (met de nodige problemen), zijn we klaarwakker en komen wij als laatste aan om in te stappen aan boord van het vliegtuig.

Reisverslag Jolanda (Jul-2010)

Geschreven door 3sens op . Gepost in Reisverslagen

FRONTHoe het allemaal begon ...

Februari 2010 krijgen we een huisbezoekje van Anita, omdat we graag een vriendje voor Lucia ons galgo meisje wilden, en ons oog op Crono hadden laten vallen.

Tijdens het huisbezoek verteld Anita ook over de asielen in Spanje en haar trips naar de asielen ter plaatse. De blik in haar ogen ... de ervaring ... ik word er helemaal week van en mijn interesse als dierenvriend is gewekt.

De verhalen spreken me heel erg aan en ik zou graag eens met eigen ogen ter plaatse willen gaan kijken, dus vraag ik Anita me te laten weten als er nog eens vrijwilligers gaan, en of ik dan mee mag.

Eind juni krijg ik een mailtje van Anita dat een vrijwilliger naar Spanje gaat, en of ik nog zin heb om mee te gaan ? Fijn dat ze eraan gedacht hebben en 'ja hoor', en of ik mee ga !

Meer artikelen...

UK betting sites, view full information www.gbetting.co.uk bookamkers

Wij danken

  • Sponsor-Galguino
  • Sponsor-ThermoHeizung
  • Sponsor-EuroPremium

Wij Danken

  • Sponsor-DCM
  • Sponsor-Goormans
  • Sponsor-Doggyshop