Reisverslagen

Reisverhalen van Spanje – verhalen met een lach en een traan !

Unieke, onvergetelijke ervaringen uit eerste hand, geschreven door vrijwilligers, adoptanten of sympathisanten.
Boeiende informatie afgewisseld met de harde realiteit en emotionele momenten, geillustreerd met mooie en ontroerende foto’s

 

Reisverslag Fran (Okt-2011)

Gepost in Reisverslagen

Concha maakt tijd om te knuffelenBegin oktober kreeg ik van Anita de vraag of ik het zou zien zitten om eens een kijkje te gaan nemen in Spanje. Ze zochten nog iemand die in het asiel van Kimba (Cadiz) hondjes kon gaan ophalen. Het idee om in Spanje een kijkje te gaan nemen spookte al een tijdje door mijn hoofd dus dit aanbod kon ik echt niet laten schieten. Dus werd het voorstel besproken met mijn man en kinderen. Mijn man stond helemaal achter het idee maar mijn 3 meisjes tekenden protest aan. Dit protest werd vakkundig door mezelf weerlegd ;-)

Vlucht werd dus geboekt en afspraken werden doorgegeven aan elkaar. Het weekend van 21 oktober stond op de kalender ! Enkele dagen voor afreis kreeg ik het Spaans benauwd. Zou het wel lukken die reiskooien mee te krijgen, wat als ze moeilijk doen. Ik spreek geen woord Spaans, dus ook nog snel op zoek naar een goed reiswoordenboekje, je weet maar nooit.

Vrijdag namiddag richting luchthaven van Oostende. We kwamen al een galgo tegen op de parking, toeval...? Na wat problemen bij het inchecken van de kooien kon het (bang) wachten beginnnen. Vlucht verliep verder vlekkeloos en bij aankomst in Malaga zocht ik naar een punt van herkenning. Een jonge dame en heer met een bordje 'Kimba' trokken mijn aandacht, ze konden ook moeilijk naast mijn vluchtkooien kijken dus het was snel duidelijk voor iedereen. Na een 3 uur durende autorit kwam ik – toch wel vermoeid - aan in m'n hotel.

Reisverslag Ingrid & Anita (Okt-2011)

Gepost in Reisverslagen

AA-Main-imageZaterdag 15 oktober. Goedkope vluchten hebben altijd onmenselijke vertrekuren ... in het holst van de nacht (3 uur) trek ik mijn ogen open ... Robin ligt nog ‘zachtjes’ snurkend naast me en draait zich nog eens lekker om ... Ik ben alles behalve een ochtendmens en op momenten als deze stel ik me dan ook de vraag ‘wat doe ik mezelf toch aan’ ! Maar ... het moet ... er wachten weer een paar lieverdjes in Spanje en Ingrid Canipel en ik gaan hen samen ophalen en maken ineens van de gelegenheid gebruik om onze partners, de asielen ter plaatse nog eens te bezoeken.

Zoals altijd worden onze zenuwen weer serieus op de proef gesteld terwijl we aanschuiven aan de check in. Maar met 2 dames die enkel handbagage bijhebben, kunnen we onze transportkooien deze keer gelukkig probleemloos inchecken. In Allicante airport worden we opgehaald door 2 (nieuwe) vrijwilligers van Arca de Noa. Onderweg van Alicante naar Albacete rijden we toevallig achter een jager ... we zien de witte podenco snuitjes en oortjes door de tralies en worden meteen weer met onze neus op de feiten gedrukt ‘bienvenido en espana’ !

Reisverslag Pascal (Feb-2011)

Gepost in Reisverslagen

AA-Main-imageZondag 20/02/2011: 5u55 Vlucht nr. JAF 7567, bestemming Malaga voor Pascal Hens. Ja, inderdaad het was mijn beurt om windekindjes op weg te helpen naar een mooiere nieuwe toekomst.

Check-in bleek even mis te lopen (mogelijke bijbetaling voor de lege benches). Heb dan ook maar mijn galgoblik bovengehaald en “yes” alles was in orde zonder probleem. En hup op weg naar Malaga. Niet wetend wat er allemaal op mij af zal komen deze dag.

Rond 9 uur sta ik met bevende voeten in Spanje, Christina en Annabel herkennen mij wonderwel zeer goed (komt misschien door het fel groene GAE polo). We rijden dadelijk richting Chiclana naar het ALBORAN hotel voor mijn check-in.

Onderweg hebben we gepraat over de werking van GAE de opvang, adoptie, wandelingen en natuurlijk over onze eigen 2 schatjes, ook dat Chrisina en Annabel ’s zaterdags helpen om alles op te kuisen in Kimba. Gorka die ook van Kimba afkomstig is, en onze knuffelbeer Lao. Daarop reageerden ze dadelijk dat Polaco (een prachtige witte galgo) zeker mijn hartje zal breken !

Zo, nu op weg naar Kimba waarvan het laatste stuk afgelegen ligt en op zeer hobbelige zandwegen. En dan sta ik daar, voor hoge witte muren en een ijzeren poort waarachter je de honden al kon horen omdat ze blijkbaar al gemerkt hadden dat er bezoek was.

Reisverslag Gwen (Jan-2011)

Gepost in Reisverslagen

FRONTMijn goede voornemen voor 2011 was om eindelijk eens een keertje naar Spanje te gaan en een kijkje te nemen in een Spaans asiel. Telkens als ik zei dat ik eens naar Spanje wou, dan zei iedereen altijd “nee jij mag niet naar Spanje want jij komt niet meer terug” ...

Veel vlugger dan verwacht zou mijn voornemen uitkomen want Anita belde mij met de vraag of ik het niet zag zitten om honden te gaan ophalen in Kimba te Chiclana. Natuurlijk moest ik daar geen seconde over nadenken en stemde onmiddellijk in. In alle opwinding was ik vergeten overleggen met het thuisfront, maar gelukkig wist Sjoerd hoe graag ik dit wilde en vond hij het geen probleem om de zorg voor de hondjes voor een paar dagen op zich te nemen. Dus het aftellen kon beginnen.

Donderdag 13 januari brengt Anita mij naar Zaventem en schuift mee aan bij de check-in.
Of dit een stress verlagende of verhogende werking op mij had, dat zal ik maar in het midden laten J Want ja vertrek maar richting Spanje helemaal in je uppie en zonder een woord Spaans te spreken. Maar ik ben een plantrekker en dat weet Anita (en iedereen die mij een beetje kent) goed.

Login

Wij danken

  • Sponsor-ThermoHeizung
  • Sponsor-Bananas
  • Sponsor-Europremiums
  • Sponsor-Hilferd

Wij Danken

  • Sponsor-Goormans
  • Sponsor-VanDenBroeck
  • Sponsor-Immobilli