Vluchtbegeleiding - Verhaal van Vera

Gepost in Reisverslagen

Enkele maanden geleden hadden we een Jetair-vlucht geboekt naar Alicante, een gezellig stadje aan de Spaanse kust.... altijd mooi weer.... lekkere tapas.... Hey wacht eens even ! Alicante en Jetair ! Dat is de ideale combinatie om vluchtbegeleiding te doen voor Galgo-Aid !!! Toegegeven : eigenlijk had ik stiekem voor Jetair had gekozen omdat zij honden toelaten op hun vluchten in tegenstelling tot andere maatschappijen :). Dat had ik nl gelezen op de website van Galgo-Aid want zij zoeken regelmatig mensen voor vluchtbegeleiding van galgootjes.

Dus naar info@galgoaid.eu gemaild om te vragen of ze onze vlucht konden gebruiken ? Direct antwoord van Anita met de vraag om ons reserveringsnummer even door te mailen zodat ze konden navragen of er nog plaats was voor 2 honden. Diezelfde avond nog een mail gehad van Luc van Galgo-Aid met de bevestiging dat ze 2 galgootjes hadden geboekt op ons ticket met ook direct het betalingsbewijs erbij. Zelf moesten we niks meer regelen !

Bij de terugvlucht zouden de mensen van het Spaans asiel en de hondjes ons opwachten in de luchthaven. Zij hadden wel ons telefoonnummer gekregen voor het geval er iets zou mislopen maar alles is perfect gegaan ! Je kan er echt niet naast kijken als ze aankomen met de grote hondenkooien en de ernaast huppelende galgo's. Prachtig ! En ze waren ruim op tijd ... dus er was nog voldoende tijd voor een gezellig babbeltje met de Engels sprekende dame van het asiel en om kennis te maken met de hondjes : wat een schatjes ! Rita, gekke naam voor een hond maar o zo lief en mooi en dan Cubik, een spontane, grappige knuffelbeer. Het is dat we zelf al genoeg honden hebben maar anders....:) . Nog even met de honden langs de incheckbalie en daarna werden ze meegenomen door het luchthavenpersoneel en hebben wij afscheid genomen van de mensen van het asiel. Alle respect voor hen trouwens : op tweede kerstdag hadden zij 's morgens al 160 km afgelegd om de hondjes op weg te zetten naar een beter leven !

Ook in Zaventem is alles vlot verlopen. We hebben onze bagage van de transportband geplukt en even later brachten ze de hondjes al ...de kooien netjes op een karretje zodat we hen alleen nog naar de aankomsthal moesten duwen. Daar werden we opgewacht door de enthousiaste vrijwilligers van Galgo-Aid (en daar kan je ook niet naast kijken met hun groene shirts, he Gwen :). Een fijn moment ! Daarna kan je je reis verderzetten maar wij hadden geen haast..... daarom zijn we nog even mee gaan kijken hoe ze de hondjes uit de benches halen en klaar maken voor vertrek naar de opvanggezinnen. En nog een laatste knuffel natuurlijk...het ga jullie goed lieve galgootjes !

Een goed gevoel dat we dit hebben kunnen doen en ik kan het dan ook iedereen aanraden. We hebben hier zelf niets extra voor moeten betalen en het was echt ‘een kleine moeite’ :)

 

Login

Wij danken

  • Sponsor-ThermoHeizung
  • Sponsor-Bananas
  • Sponsor-Europremiums
  • Sponsor-Hilferd

Wij Danken

  • Sponsor-Goormans
  • Sponsor-VanDenBroeck
  • Sponsor-Immobilli