Vlieg een hond

Gepost in Algemene Info

Vlieghond Vliegt u vanuit Alicante of Murcia naar België (met bestemming Zaventem, Deurne, Oostende, Luik of Eindhoven)?

En vliegt u bovendien met TUI of Transavia, dan bent u in een uitstekende positie om ons te helpen !Hoe kan u ons helpen ?

Eerst en vooral even meegeven dat Galgo Aid Europe bij het transport van de honden naar België alle Europese en Belgische regelgeving strikt naleeft. Dit start bij de controles in het asiel (ziektes, vaccinaties, chip, ..) , de juiste vervoersdocumentren (Traces) en opvang in de luchthaven. Wij hebben in juni 2017 een controle van het FAVV succesvol afgesloten.

Bij de meeste luchtvaartmaatschappijen kunnen wij maximum 3 kooien inboeken voor het vervoer van onze honden. Omwille van het comfort, vervoeren wij maar 1 hond per kooi. U kan ons helpen door 1 of meerdere windhond(en) mee te nemen op uw vlucht vanuit Spanje naar Belgie. Indien u terug naar België (of Eindhoven in Nederland) reist vanaf Alicante of Murcia dan kan u ons helpen.

Uw terugreis van vakantie of een zakenreis combineren met een bijdrage aan onze organisatie, voor u een kleine moeite zonder kosten, voor ons van onschatbare waarde ! Het inchecken voor de vlucht en het vervoer van de hond van en naar de luchthaven in Spanje en België wordt volledig door onze vrijwilligers geregeld. Wij zijn ter plaatse op de luchthaven in Spanje en ter plaatse op de luchthaven van aankomst. We vragen enkel van u of we op onze kosten, de hond op uw ticket mogen laten meevliegen omdat de hond altijd een begeleider moet bij hebben.

VliegeenHond-aankomst

U hoeft enkel bij aankomst, de hond in ontvangst te nemen bij de speciale bagageuitgifte. Zodra u de douane gepasseerd bent, staan onze vrijwilligers u op te wachten en nemen het van u over.  Zo besparen wij de kosten van de vlucht van de begeleider en kunnen we hopelijk regelmatiger eens een transport hebben zodat de adoptanten van de windhonden minder lang op hun hond moeten wachten en vooral, dat de windhond zo snel mogelijk naar een goede, liefdevolle thuis kan. Per vlucht kunnen we immers maar enkele honden vervoeren, op weg naar een beter leven !

Bent u bereid ons op deze manier te helpen ? Dan kan u contact opnemen via bestuur@galgoaid.eu.

Daar wij nog de nodige afspraken moeten maken met  asiel en opvanggezinnen, hebben wij tussen uw aanbod en de eigenlijke vlucht een tijdspanne van een tweetal weken nodig. Hoe sneller U contact opneemt, hoe beter we de afspraken met het asiel en de opvang kunnen regelen, en, zeker niet onbelangrijk, hoe meer kans dat we voor de hond(en) een plaats kunnen reserveren op het vliegtuig.

In naam van de honden en onze partners uit Spanje, danken wij u !

Ervaringen van andere vluchtbegeleiders

De verhalen van vluchtbegeleiders vind je op onze pagina "Resiverhalen en vluchtbegeleiding"

Login

Wij danken

  • Sponsor-ThermoHeizung
  • Sponsor-Bananas
  • Sponsor-Europremiums
  • Sponsor-Hilferd

Wij Danken

  • Sponsor-Goormans
  • Sponsor-VanDenBroeck
  • Sponsor-Immobilli