Lentewandeling Opoeteren

Geschreven door Daniel. Gepost in Wandelingen

Zaterdag 23 maart... Galgo Aid Europe ... On The Move... en deze keer trekken we naar natuurgebied Duinengordel in Opoeteren.

Wij maken van deze wandeling een gezellig samenzijn van de wandelaars en de GAE-vrijwilligers en kiezen hierdoor voor een mini-concept. Er is tombola noch webshop voorzien, maar wie nood heeft aan materiaal kan dit steeds melden aan info@galgoaid.eu waarna wij zullen zorgen dat de gevraagde goederen aanwezig zijn.

Ons vertrekpunt Camping Zavelbos is genesteld tussen bossen en vennen in een natuurgebied van 2000 ha. Van daaruit vertrekken we voor een wandeling door het natuurgebied Duinengordel. De Duinengordel situeert zich in het noordoosten van de provincie Limburg tussen de natuurgebieden Bosland en Nationaal Park Hoge Kempen.

 

Wandeling-Images

 

 Icon-Datum Datum Zaterdag 23 maart 2019
 Icon-Tijd Tijdstip Samenkomst wandeling : 13:00h
Vertrek Wandeling : 14:00h
 Icon-Afstand Afstand wandeling

Kleine wandeling : info volgt
Grote Wandeling : info volgt

Drankstop met versnaperingen is voorzien

 Icon-Geld Inschrijvingsgeld
(ter plaatse te betalen)
GAE leden : 2,00 EURO/Persoon
Niet leden : 3,00 EURO/Persoon
Icon-Plaats Adres

Camping Zavelbos
Kattebeekstraat 1

B- 3680 Opoeteren (Maaseik)

 

Er wordt door GAE geen drank, noch eten verkocht in de zaal. iedereen kan naar eigen smaak en wens rechtstreeks aan de toog bestellen.

Wij kunnen helaas geen map meer aanbieden van de locatie daar Google sinds medio 2018 deze tool betaalbaar gemaakt heeft. Dit heeft tot gevolg dat de kaart een watermerk krijgt waardoor deze minder leesbaar wordt. 

 

 

Verslag wandeling Denderhoutem

Geschreven door Daniel. Gepost in Wandelingen

Zondag 9 december ... Galgo Aid Europe was On The Move

Mini-Affiche-Wandeling-Denderhoutem

Voor onze laatste wandeling van het jaar gingenwe naar het Oost-Vlaamse Denderhoutem. Deze landelijke deelgemeente van Haaltert situeert zich in de nabijheid van Aalst.

Deze gemeente heeft middeleeuwse roots (St-Amanduskerk stamt uit de 12° eeuw en er zijn sporen van ouder kerkgebouw van voor de 11° eeuw). De naam verwijst naar de bosrijke omgeving aan de oevers van de Dender. De inwoners hebben de bijnaam van "Turfboeren" wegens de vroegere activiteiten in dit domein. Jaarlijks is er nog een turfboerkiezing. De gemeente beschikt overigens ook nog over een reus Free die hiernaar verwijst. Denderhoutem beschikt ook over het natuurgebied De Keelman, Anderenbroek

Onze lokale vrijwilligers hadden 2 wandelingen uitgestippeld waarvan 1 ook rolstoel- en buggyvriendelijk was. We verzamelden in de zaal Hand in Hand en, niettegenstaande de hele periode voor de start van de wandeling we van de ene bui naar de andere gingen, bleken de weergoden ons gunstig gezind te zijn en mochten we niet alleen droog, maar ook een groot deel in de herfstzon wandelen. De drankstop met warme koffie en chocomelk werd, samen met het gebak, ten volle gewaardeerd. 

Na de wandeling kon er dan ten volle genoten worden van de heerlijke croques met groenten en huisbereidde taart

Onze dank gaat dan ook uit naar alle wandelaars, onze vrijwilligers en in het bijzonder de keuken. 

Wandeling-Denderhoutem

 

UK betting sites, view full information www.gbetting.co.uk bookamkers

Wij danken

  • Sponsor-Galguino
  • Sponsor-ThermoHeizung
  • Sponsor-EuroPremium

Wij Danken

  • Sponsor-Goormans