Lentewandeling Opoeteren

Gepost in Wandelingen

Zaterdag 23 maart... Galgo Aid Europe ... Was On The Move... en deze keer wandelden we in het natuurgebied Duinengordel in Opoeteren.

Van uit het vertrekpunt Camping Zavelbos vertrokken we voor een korte en een lange wandeling te midden van de bossen en vennen van het natuurgebied Duinengordel. De Duinengordel situeert zich in het noordoosten van de provincie Limburg tussen de natuurgebieden Bosland en Nationaal Park Hoge Kempen.

De wandeling was om de dag gepast af te ronden een gezellig samenzijn met onze sympathisanten en hun honden. 

Onze dank aan de lokale organisatoren! 

Wandeling-Images

 

 De foto's vind je op de GAE fotosite

 

 

Verslag wandeling Denderhoutem

Gepost in Wandelingen

Zondag 9 december ... Galgo Aid Europe was On The Move

Mini-Affiche-Wandeling-Denderhoutem

Voor onze laatste wandeling van het jaar gingenwe naar het Oost-Vlaamse Denderhoutem. Deze landelijke deelgemeente van Haaltert situeert zich in de nabijheid van Aalst.

Deze gemeente heeft middeleeuwse roots (St-Amanduskerk stamt uit de 12° eeuw en er zijn sporen van ouder kerkgebouw van voor de 11° eeuw). De naam verwijst naar de bosrijke omgeving aan de oevers van de Dender. De inwoners hebben de bijnaam van "Turfboeren" wegens de vroegere activiteiten in dit domein. Jaarlijks is er nog een turfboerkiezing. De gemeente beschikt overigens ook nog over een reus Free die hiernaar verwijst. Denderhoutem beschikt ook over het natuurgebied De Keelman, Anderenbroek

Onze lokale vrijwilligers hadden 2 wandelingen uitgestippeld waarvan 1 ook rolstoel- en buggyvriendelijk was. We verzamelden in de zaal Hand in Hand en, niettegenstaande de hele periode voor de start van de wandeling we van de ene bui naar de andere gingen, bleken de weergoden ons gunstig gezind te zijn en mochten we niet alleen droog, maar ook een groot deel in de herfstzon wandelen. De drankstop met warme koffie en chocomelk werd, samen met het gebak, ten volle gewaardeerd. 

Na de wandeling kon er dan ten volle genoten worden van de heerlijke croques met groenten en huisbereidde taart

Onze dank gaat dan ook uit naar alle wandelaars, onze vrijwilligers en in het bijzonder de keuken. 

Wandeling-Denderhoutem

 

Login

Wij danken

  • Sponsor-ThermoHeizung
  • Sponsor-Bananas
  • Sponsor-Europremiums
  • Sponsor-Hilferd

Wij Danken

  • Sponsor-Goormans
  • Sponsor-VanDenBroeck
  • Sponsor-Immobilli