Moro, een bescheiden jongen.

Moro is een zeer timide jongen met een zware rugzak. Hij is 5 jaar oud. Hij heeft tijd nodig, geduld en veel begrip.

Eten doet hij apart in de gang achter een poortje, hier vindt hij de rust die hij nodig heeft en dan zal hij er ook erg van genieten. Stoor hem niet, want dan wordt hij onzeker en zal hij niet verder eten. Hij weet inmiddels heel goed dat dat zijn plekje is, hij gaat er zelf heen wanneer we het eten bovenhalen, soms is hij wel bang, als hij dan niet zelf komt dan proberen we met de leiband. Als hij dan nog blokkeert, dan nemen we hem heel rustig op en begeleiden hem naar de gang, eens daar, is het weer ok . Zo vallen de andere honden hem ook niet lastig. Hij eet 2x per dag.

Slapen doet hij het liefst in de buurt van de rest. Hij slaapt momenteel samen met de andere 2 honden in de slaapkamer in zijn mand, liefst lekker onder een dekentje.


De eerste 2 weken gebeurden er wel eens ongelukjes in huis, logisch ook, hij had een lange rit achter de rug en moest zich plots aanpassen aan nieuwe omgeving, nieuwe mensen, een nieuwe taal, vreemde honden, … Wanneer hij zich veilig voelt, is hij perfect zindelijk. De eerte 2 weken ging hij met de lange lijn in de tuin, omdat hij zeer angstig was en wilde wegvluchten. Moro is ook zeer sterk, dubbel aanlijnen met een driepuntstuig is zeker geen overbodige luxe.

Pas na 2 weken zijn we beginnen wandelen en naar de hondenweide beginnen gaan, hij heeft die tijd echt nodig gehad om te beseffen dat wij ok zijn.
Wat bloeide hij open in de hondenweide! Van een angstige, onzekere blik naar een smile tot achter zijn oren en een kwispelend staartje, want hij mocht vrij lopen en spelen zonder verwachtingen! Tot onze verbazing kwam hij ons regelmatig opzoeken in de hondenwei, OEF! Moro voelt zich toch veilig bij ons! Sindsdien gaat het enkel beter en beter met Moro en gaat ook wandelen prima, al moet je hem ten allen tijde goed vasthouden tijdens een wandeling want zijn jachtinstint/ vluchtdrang durft zeker nog boven komen.
In de hondenweide heeft hij niet altijd zin om mee naar huis te komen, ook al is zijn gehoor zeer goed en kent hij zijn naam, dan zal hij plots selectief doof zijn.

Hij doet het goed met alle honden en mensen, hij zal mensen niet snel opzoeken o.w.v. zijn angst, maar hij zal niet meer meteen wegvluchten. Kleine kinderen heeft hij nog niet in zijn buurt gehad, maar ik vermoed daar ook geen problemen mee.

Trappen hebben wij niet in huis, dus we weten niet of hij dit kan.

Leuk weetje: Moro is de persoonlijke bodyguard van ons oudje! Hij voelt onze oudere galgo perfect aan, wanneer hij genoeg heeft van honden die aan hem komen snuffelen, dan zal Moro het opnemen voor ons oudje. Een zeer loyale hond in zijn roedel dus! Hondentaal begrijpt hij perfect.

Moro heeft natuurlijk zijn rugzak, dus ook in zijn forever home zullen ze in het begin zijn tempo moeten volgen. Lange lijn in de tuin, geen verwachtingen de eerste weken en zeker niet los laten lopen. Een zelfzeker en stabiel hondenmaatje is eigenlijk ook een must, hij trekt zich hier enorm aan op.
“Een nieuw snoepje? Dat vertrouw ik niet hoor! Pas als de anderen het eten wel!”

In Spanje is er een kattentest uitgevoerd en deze verliep prima, echter blijft Moro een jager. In het opvanggezin zal hij bijvoorbeeld niets doen naar de papegaaien, maar in de tuin durft hij hier zeker en vast achter vogels aan lopen.

Moro kan samen met zijn hondenvriendjes perfect alleen thuisblijven. Let wel op lekkere dingen, steek die maar achter slot en grendel!

Moro durft blaffen, zeker wanneer je thuiskomt, dan wil hij je snel kunnen besnuffelen! Ook wanneer hij wil spelen met de andere honden, gebruikt hij blaffen in zijn spel, maar hé, het is en blijft een hond en die moeten soms ook hond kunnen en mogen zijn.

Moro heeft hier nog niets gesloopt in huis, ook niet wanneer ik niet thuis ben. Hij ligt dan lekker bij zijn hondenmaatjes, dus van verlatingsangst heb ik ook nog niets gemerkt.
Hij gaat ook heeeeel graag mee in de wagen! Ah ja, want dan gaan we naar de hondenweide! Hij springt er zelf gemakkelijk in en wordt vastgeklikt aan de gordel met zijn tuig.

Moro is een zeer angstige, bescheiden hond in het begin. Geef hem 2 weken om te ontplooien en te wennen aan jou en zijn omgeving, en je hebt gegarandeerd een trouwe, lieve, rustige hond in huis (die natuurlijk af en toe lekker moet kunnen rennen!). Wij zijn alvast verliefd op Moro, hij brengt rust in huis en zal af en toe laten merken dat hij blij is dat je er bent, maar gun hem de tijd. Bij het verheffen van je stem of een onverwachtse beweging kan hij zeer angstig reageren, dan krimpt hij in een bolletje of rent hij snel weg. In het opvanggezin reageren we hier niet op met medelijden, hoe moeilijk dat ook is! Maar zijn angst mag niet bevestigd worden, en dan zal hij snel genoeg merken dat jij veilig bent en zijn maatje bent.

Oh ja, Moro is een stoere jongen met een tattoo in zijn oor.

Kan jij onze lieve Moro laten ontdooien?

Karaktereigenschappen

Kinderen < 6 jaar? onbekend
Kinderen < 14 jaar? ja
Katten ja
Ander honden ja
Alleen zijn paar uur
Auto ja
Zindelijk ja

Adoptiebedrag: € 320,00 (incl. chip, inentingen, castratie, Europees paspoort en registratie)

Belangrijk

Voordat u contact met ons opneemt, vragen wij u onze adoptieprocedure en voorwaarden door te nemen. Indien u in een huurhuis woont, vragen wij u tevens op voorhand contact op te nemen met uw huisbaas.