Vlieg een hond

Vliegt u vanuit Alicante of Murcia naar België (met bestemming Zaventem, Deurne, Oostende, Luik of Eindhoven)?

En vliegt u bovendien met TUI of Transavia, dan bent u in een uitstekende positie om ons te helpen !

Hoe kan u helpen?

Eerst en vooral even meegeven dat Galgo Aid Europe bij het transport van de honden naar België alle Europese en Belgische regelgeving strikt naleeft. Dit start bij de controles in het asiel (ziektes, vaccinaties, chip, ..) , de juiste vervoersdocumentren (Traces) en opvang in de luchthaven. Wij hebben in juni 2017 een controle van het FAVV succesvol afgesloten.

Bij de meeste luchtvaartmaatschappijen kunnen wij maximum 1 hond per persoon/ticket inboeken voor het vervoer van onze honden. Omwille van het comfort, vervoeren wij 1 hond per kooi. U kan ons helpen door 1 of meerdere windhond(en) mee te nemen op uw vlucht vanuit Spanje naar België. Indien u terug naar België (of Eindhoven in Nederland) reist vanaf Alicante of Murcia dan kan u ons helpen.

Uw terugreis van vakantie of een zakenreis combineren met een bijdrage aan onze organisatie, voor u een kleine moeite zonder kosten, voor ons en vooral de hond van onschatbare waarde ! Het inchecken voor de vlucht en het vervoer van de hond van en naar de luchthaven in Spanje en België wordt volledig door onze vrijwilligers geregeld. Wij zijn ter plaatse op de luchthaven in Spanje en ter plaatse op de luchthaven van aankomst. We vragen enkel van u of we op onze kosten, de hond op uw ticket mogen laten meevliegen omdat de hond altijd een begeleider moet bij hebben.

U hoeft enkel bij aankomst, de hond in ontvangst te nemen bij de speciale bagageuitgifte. Zodra u de douane gepasseerd bent, staan onze vrijwilligers u op te wachten en nemen het van u over.  Zo besparen wij de kosten van de vlucht van de begeleider en kunnen we hopelijk regelmatiger eens een transport hebben zodat de adoptanten van de windhonden minder lang op hun hond moeten wachten en vooral, dat de windhond zo snel mogelijk naar een goede, liefdevolle thuis kan. Per vlucht kunnen we immers maar enkele honden vervoeren, op weg naar een beter leven !

Daar wij nog de nodige afspraken moeten maken met  asiel en opvanggezinnen, hebben wij tussen uw aanbod en de eigenlijke vlucht een tijdspanne van een tweetal weken nodig. Hoe sneller U contact opneemt, hoe beter we de afspraken met het asiel en de opvang kunnen regelen, en, zeker niet onbelangrijk, hoe meer kans dat we voor de hond(en) een plaats kunnen reserveren op het vliegtuig.

In naam van de honden en onze partners uit Spanje, danken wij u !

 

Geadopteerd

Moro

Hallo, Ik ben Moro, Een mooie Galgo reu van 5 jaar oud.
Adopteer
Geadopteerd

Magia

Hallo, ik ben Magia, iets meer dan 4 jaar oud en ben afgegeven door mijn eigenaar na de jacht in Zuid Spanje. Ondertussen zo’n maandje ...
Adopteer
Geadopteerd

Camaron

Camaron op zoek naar zijn ‘forever home’. Camaron  is een knappe grote  brindle Galgo van 2,5 jaar jong en is een zeer vriendelijke, opgewekte hond. ...
Adopteer

Hoe kan u helpen?

Wil je graag een hond helpen maar heb je geen plaats om hem/haar een gouden mandje te geven? Maar je ziet het wel zitten je steentje bij te dragen om een hond in nood te helpen en deze een nieuwe start te kunnen geven? Dan kan je ook een donatie doen. Dit kan via onderstaande link.