Over ons

Gemotiveerde vrijwilligers met affiniteit voor de Spaanse hondenproblematiek

Galgo Aid Europe VZW, opgericht in juni 2006, is een organisatie die bestaat uit een klein hecht team van gemotiveerde vrijwilligers met affiniteit voor de Spaanse hondenproblematiek. 

Hoe is onze naam ontstaan?

U kent vast die “specifieke Galgo blik”: hoofdje naar beneden, oogjes angstig omhoog kijkend, proberen trouw te zijn. Bang om elke keer weer opnieuw geslagen te worden, de grote afwijzing. De timide Galgo is geboren, vervolgens wereldwijs gemaakt door zijn “fijne” baas en vertrouwen is geschaad! 

Over heel Spanje zijn er “perreras” of dodingsstations waar duizenden honden worden ingeslapen, op een niet humane manier. De Protectoris in Spanje (Refuges) zitten overvol met deze vaak mishandelde, aan hun lot overgelaten, lieve honden. 

Na een moeilijk leven van opgesloten te zitten in een hok, uitgehongerd te worden om dan beter te kunnen jagen, willen wij vooral windhonden de kans geven op een hond-waardig bestaan.

Jaarlijks worden er duizenden Galgo’s en Podenco’s verlaten, levend of dood gedumpt in vuilniszakken of in putten gegooid, doodgeschoten, bewust aangereden en momenteel weer opgehangen, terwijl dit bij wet verboden is!

Elk dier is voor ons gelijk. Wij streven naar een goede thuis waar de hond kan leren genieten, vrij kan leven zonder angst, eten kan stelen zonder geslagen te worden, ondeugend mag zijn, kan spelen en ravotten, een eigen plekje heeft, gewaardeerd en lief gevonden wordt.

GAE staat niet alleen voor adoptie bemiddeling van ‘perfecte’ honden, maar ook voor de minder mooie exemplaren, de oudjes, de getraumatiseerden, de gebrekkigen. Wij vragen ook speciale aandacht voor de zwarte galgo’s en de reutjes, die geheel onterecht, vaak langer moeten wachten op een eigen thuis. Dat is immers Rescue met een grote R, dat elke windhond een eerlijke kans krijgt!

Geadopteerd

Moro

Hallo, Ik ben Moro, Een mooie Galgo reu van 5 jaar oud.
Adopteer
Geadopteerd

Magia

Hallo, ik ben Magia, iets meer dan 4 jaar oud en ben afgegeven door mijn eigenaar na de jacht in Zuid Spanje. Ondertussen zo’n maandje ...
Adopteer
Geadopteerd

Camaron

Camaron op zoek naar zijn ‘forever home’. Camaron  is een knappe grote  brindle Galgo van 2,5 jaar jong en is een zeer vriendelijke, opgewekte hond. ...
Adopteer

Hoe kan u helpen?

Wil je graag een hond helpen maar heb je geen plaats om hem/haar een gouden mandje te geven? Maar je ziet het wel zitten je steentje bij te dragen om een hond in nood te helpen en deze een nieuwe start te kunnen geven? Dan kan je ook een donatie doen. Dit kan via onderstaande link.