Vrijwilliger aan het woord
Ik ben Daniël Dumoulin en samen met mijn echtgenote Rita Sauvage werken we al enkele jaren mee aan de doelstellingen van GAE. Wij zijn woonachtig in Boortmeerbeek (op de as Mechelen-Leuven, een 7-tal km van Mechelen). Wij hebben 3 zonen, Geoffrey (25 – sinds 11/2015 het nest verlaten), Raoul (22 – student diergeneeskunde) en Xavier (19 – student geneeskunde).
Ik ben beroepshalve politiecommissaris – technologie gestuurde politiezorg (technologische hulpmiddelen politie (van bouwtechnisch tot in het politievoertuig – cameratechnologieën))
Ik ben sinds de adoptie van onze eerste Galgo(mix) Luna in juni 2009 al begeesterd door GAE
In 2010 ben ik dan, na enig werken in de marge, officieel vrijwilliger geworden om nadien eerst penningmeester en voorzitter te worden.
De oudste zoon Geoffrey wou reeds geruime tijd een hond. In 2009 bij de aanvang van zijn 2° jaar aan de universiteit hebben we hierin toegestemd mits hij ook de nodige lessen ging volgen aan een hondenschool. Hij had zijn oog laten vallen op een pup uit Spanje (onze zotte Luna) en zo zijn we met GAE in contact gekomen. Eerst met Ingrid Van Damme voor huisbezoek, daarna met Gwen voor het afhalen van Luna “de rat”. Geoffrey is intussen gebrevetteerd instructeur hondenschool en voorzitter van deze VZW. (Waar GAE toch toe kan leiden hé :).
We zijn daarna naar de wandelingen gegaan en is het begonnen met hier en daar een beetje en meer mee te helpen, foto’s te nemen, fotosite te bouwen ….
Na onze eerste wandeling in Jezus-Eik hebben we Iñaki geadopteerd. Nadat de toenmalige voorzitster Anita zag dat de schuchtere Iñaki positief op haar reageerde werd hij aan Rita “gekoppeld” om hem mee te nemen op de wandeling. Het klikte meteen tussen de Iñaki en Rita en we hadden als snel door dat Luna niet alleen zou blijven. Met één hond gaan wandelen, met 2 naar huis. Prachtig hoe beide honden nadien samen verder openbloeiden.
Luna is intussen al overleden, maar Iñaki is voor zijn 14,5 jaar nog in goede doen.
We doen het voor de hondjes. Wij zijn van het soort mensen dat, indien we voor achter een doelstelling staan, er ook actief aan willen meewerken. Aan de zijkant toekijken hoe anderen werken is niets voor ons.
Het GAE-gezegde: ”Zorgen voor een gouden mandje” is heel belangrijk voor ons. Wij willen samen met de collega-vrijwilligers de kwalitatieve adoptie, iets waar GAE toch wel voor staat, maximaal bewerkstelligen. Dit zodoende dat de honden onmiddellijk een nieuwe thuis krijgen, aangepast aan hun noden en deze van de nieuwe baasjes. Wij staan voor 200 % achter de door GAE gevolgde principes en procedures voor adoptie.
Het is gewoon leuk om te weten dat je bijdraagt aan een betere wereld, al is het soms maar een druppel op een hete plaat. Het doet bovendien zo’n deugd om na het geleverde werk te kunnen vaststellen dat het bijgedragen heeft tot het verbeteren van de situatie.
Zien dat het werk bijdraagt in het o.a. verbeteren van de opvangomstandigheden in Spanje (vb deelnemen aan de sponsoring van vloerverwarming in het opvangasiel – bijdrage aan nieuwe geïsoleerde deuren – financiële steun) doet echt deugd en is, naast de dagelijkse werkdruk, ontspannend. Gelukkige en gezonde geadopteerde honden, daar doen we het ook voor.
Het is moeilijk om een specifieke keuze te maken.
• Ik vind het steeds speciaal om de honden waarvoor ik een huisbezoek heb gedaan nadien terug te zien (hetzij op een wandeling of even tussendoor).
• Ook het door GAE bewerkstelligde positieve verloop van “specialekes” – honden met een ernstig probleem/letsel – naar een genezen toestand geeft een heel fijn gevoel.
• Het bezoek van enkele jaren geleden aan Arca in Spanje gaf, naast de frustraties over de lokale attitude van de bevolking versus de prachtige inzet van de vrijwilligers, een aantal schitterende momenten
o De liefde die je krijgt van de aldaar opgevangen honden wanneer ze geknuffeld / in hun waarde erkend worden.
o De doop (naamgeving van pups door de GAE-vrijwilligers)
o De inzet van en de ontvangst de lokale vrijwilligers
o De aldaar ontmoette honden terugzien in België op weg naar of in hun gouden mandje.
Mijn eerste ervaringen waren een leuk en gemotiveerde groep. Dit nodigde meteen uit tot een actieve deelname aan de werkzaamheden, hetgeen uiteindelijk uitvloeide van een vrijwilligersfunctie naar een bestuursfunctie.
Als voorzitter en penningmeester ben ik vrij veel tijd bezig mat GAE. DIt gebeurt samen met de andere leden van het dagelijkse bestuur
Voor wie vrijwilliger wil worden, zorg steeds dat je voorafgaand bekijkt wat je kan doen en ook in deze context de juiste (hoeveelheid) taken/engagementen opneemt.
Ik heb nog geen seconde spijt gehad om als vrijwilliger bij GAE aan de slag gegaan te zijn. Het zien van gelukkige honden en in het bijzonder de evolutie die ze maken tussen hun aankomst en de latere ontmoetingen, maakt een mens zooo… gelukkig.
Wil je graag een hond helpen maar heb je geen plaats om hem/haar een gouden mandje te geven? Maar je ziet het wel zitten je steentje bij te dragen om een hond in nood te helpen en deze een nieuwe start te kunnen geven? Dan kan je ook een donatie doen. Dit kan via onderstaande link.
Galgo Aid Europe VZW
Bredabaan 938
2990 Wuustwezel
KBO nr.0882.333.774
RPR Antwerpen
Please don’t copy or reproduce any materials or images found on this website without written permission.
2023 © Galgo Aid Europe VZW All Rights Reserved. Privacybeleid - Cookiebeleid