Adoptieverhalen

Hugo

Hugo (voorheen Damian)

Op 2 mei 2021 hebben wij Hugo geadopteerd en opgehaald bij opvangmoeder Gwen. We zochten al geruime tijd naar een tweede galgo nadat we een van onze twee galgo’s moesten laten inslapen. Helaas waren we al een adoptie bij GAE misgelopen maar al snel kwam er een telefoontje vanuit GAE: “We hebben misschien een galgo reu voor jullie. Wellicht is het een match”. Uiteraard hebben we hem snel bezocht en de klik was er direct. We vonden zijn paspoortnaam Damian niet zo leuk en we noemen hem nu gewoonweg “Hugo”.

De eerste dagen bij ons thuis was het voor Hugo vooral wennen aan de omgeving en de vele onbekende geluiden. De eerste twee nachten heeft er voor alle zekerheid iemand van ons beneden in de woonkamer geslapen, maar daarna was dat al niet meer nodig. Hij slaapt samen met onze andere galgo Daisy (ook bij GAE geadopteerd) de hele nacht in de woonkamer en hij staat ons ‘s morgens kwispelend op te wachten. Hij was al direct zindelijk en doet alles netjes buiten. Samen wandelen gaat uitstekend, hij loopt goed aan de lijn en hij is sociaal bij ontmoetingen met andere honden. Zijn opvangmoeder Gwen vertelde ons dat hij een hele gemakkelijk hond is en dat klopt zonder meer. 

Vanaf de eerste dag loopt hij de hele tijd achter ons aan; naar de keuken, dan weer terug, naar buiten en dan weer naar binnen. Hij zoekt duidelijk onze aandacht en wil veel geknuffeld worden. Hij krijgt van ons ook veel aandacht, maar niet te veel. Er is immers ook nog een andere galgo in huis die aandacht nodig heeft.

Inmiddels heeft hij onze hele omgeving leren kennen. Ontmoetingen met andere honden gaan probleemloos; zelfs agressief blaffende honden laten hem koud. Hij loopt graag naast Daisy en trekt zich een klein beetje aan haar op, maar Daisy ook aan hem. Dat is fijn om te zien. Ze passen goed bij elkaar. Hij ligt graag samen met Daisy in de zon te luieren. Bij ontmoetingen met vreemden is hij voorzichtig en afwachtend, maar ook nieuwsgierig; typisch galgo gedrag.
Hugo is een gemakkelijke, fijne, lieve en zachtaardige Galgo. We zijn erg blij dat het zo goed met hem gaat en dat hij zich zo ontzettend snel heeft aangepast hier bij ons in Roggel, Nederland.

Met vele groeten, 
Elsbeth en Will Verheesen

Geadopteerd

Moro

Hallo, Ik ben Moro, Een mooie Galgo reu van 5 jaar oud.
Adopteer
Geadopteerd

Magia

Hallo, ik ben Magia, iets meer dan 4 jaar oud en ben afgegeven door mijn eigenaar na de jacht in Zuid Spanje. Ondertussen zo’n maandje ...
Adopteer
Geadopteerd

Camaron

Camaron op zoek naar zijn ‘forever home’. Camaron  is een knappe grote  brindle Galgo van 2,5 jaar jong en is een zeer vriendelijke, opgewekte hond. ...
Adopteer

Hoe kan u helpen?

Wil je graag een hond helpen maar heb je geen plaats om hem/haar een gouden mandje te geven? Maar je ziet het wel zitten je steentje bij te dragen om een hond in nood te helpen en deze een nieuwe start te kunnen geven? Dan kan je ook een donatie doen. Dit kan via onderstaande link.