Vrijwilliger aan het woord

Jeanine

Zou je de lezers in het kort vertellen wie je bent?

Hallo, mijn naam is Jeanine en ik woon in het Noorden van Antwerpen in het groene Wuustwezel. Ik ben een fiere Oma van vijf kleinkinderen tussen 2 en 12 jaar. Mijn echtgenoot is helaas nog niet zo lang geleden overleden, dus woon ik nu samen met mijn drie kleine mini hondjes en mijn nieuwe man in huis “LOU “ een grote mastin pup van 15 maand.

Ik had het geluk om met 50j op pensioen te gaan en zo verkreeg ik veel vrije tijd. Om deze nuttig in te vullen had ik gereageerd op een advertentie “pleeggezinnen gezocht voor hondjes”. Al snel kreeg ik een telefoontje en na de nodige uitleg een huisbezoekje ter kennismaking. Ik werd gelukkig goed gekeurd om hondjes op te vangen en zo ben ik in de Rescue vrijwilligerswereld terecht gekomen. Door mijn chronische ziekte moet alles de laatste tijd wat rustiger verlopen. De jaren dat ik honderden pupjes opving zijn voorbij, zo nu en dan een opvangertje om lekker te verwennen en mee te socialiseren is meer dan genoeg en doe ik met veel plezier.

Hoe lang ben je al vrijwilliger bij Galgo Aid?

Intussen is het weeral 6 jaar geleden dat mijn eerste opvangertjes van Galgo Aid, Perrito en Canito kwamen overgevlogen.

Hoe ben je in contact gekomen met GAE?

Na een verplichte pauze wegens ziekte kwam ik terug in contact met Ingrid Canipel en Anita en zij konden me “overhalen” om me stilaan weer nuttig te maken bij Galgo aid. Het leuke is echt dat er geen druk op staat en alles wat ik kan bijdragen wordt gewaardeerd en is goed.
Mijn eerste opvangertjes waren twee kleine pluizebolletjes die vlug een gouden mandje vonden. Zo is de bal weer aan’t rollen gegaan. Ik kreeg zo nu en dan kleine mix pups en later uiteraard ook Galgo pupjes, hoe kan het ook anders 🙂 Ook ben ik enkele jaren verantwoordelijk geweest voor de ledenadministratie en zorgenkindjes en later maakte ik de eerste patronen van de windhondenjassen en starten we het jassenproject.

Waarom doe je vrijwilligerswerk en wat heeft het je tot nu toe gebracht?

Dit engagement kan je alleen maar doen als vrijwilliger, het is onbetaalbaar in uren en tijd ! 1 ding verbindt ons collega vrijwilligers en dat is ons grote hart en de strijd tegen de onmenselijke behandeling van deze dieren. Het heeft ons allen al veel doorzettingsvermogen gekost om deze bittere strijd te voeren, pijn en tegenslagen, maar vooral vreugde en genoegdoening als je in de ogen kijkt van de honden die we konden redden.
Door mijn vrijwilligerswerk heb ik veel lieve mensen leren kennen, hier in België maar ook in Spanje. Onze Spaanse vrienden staan op de eerste rij in de strijd/opvang en zorg van de honden, wat zij dagdagelijks meemaken grenst aan het ongelooflijke ! Ze hebben zo weinig maar wat ze doen is enorm. Ze verzorgen de afschuwelijkste verwondingen, kuisen de hokken keer op keer meermaals per dag, ze vechten tegen het onrecht door in de scholen informatie te geven en dit soms ten koste van hun eigen gezinsleven. Ik ben blij dat ik de kans gekregen heb om naar Spanje te gaan en hen te leren kennen alsook de werking ter plaatse. Ik heb enorm veel respect voor hen en het sterkt me ook om verder te gaan.

Wat zijn de leukste en mooiste dingen die je hebt meegemaakt?

De leukste momenten zijn die wanneer je een opvanghondje gaat afhalen op de luchthaven, dat eerst contact, die blik en dan die volledige overgave …. je hart slaat dubbel. Een tijdje later krijg je dan telefoon dat er misschien een forever home gevonden is … en je hart bonkt uit je lijf. En dan komen de nieuwe baasjes bij je thuis kennismaken en zie je de klik … je hart juicht, dit is het, dit zijn de mensen die jouw kindje gelukkig zullen maken. Lieve Mensen dit is zo overweldigend ! Beseffen dat we maar een tussenstapje zijn naar dat Gouden Mandje zoals we bij GAE zeggen. En ook achteraf, het jarenlange toffe contact met de baasjes op evenementen en wandelingen, jouw opvangertje als een koning behandeld zien worden .. wat kan er nu mooier zijn ???

Wat waren je eerste ervaringen bij Galgo Aid?

Galgo Aid is een kleine groep vrijwilligers waar je echt geapprecieerd wordt om wat je doet, hoe klein je bijdrage ook is, je hoort er helemaal bij. Er is nooit iets dat moet, er kan en mag aangegeven worden wat je zelf graag wil, alles binnen de filosofie van Galgo aid.

Wat vind je minder leuk?

Minder leuk … t’ja, dat zijn de commentaren over het waarom je dit doet, sommigen kunnen of willen onze strijd niet begrijpen, helaas het zij dan zo.

Heb je een persoonlijke ambitie die je als vrijwilliger wilt nastreven?

Mijn ambitie is om zoveel mogelijk warme hondenjasjes te maken. Elk jaar opnieuw worden onze Galgootje met honderden tegelijk afgedankt door de galgero’s, uitgehongerd en vel over het been rillend van de kou, worden ze verzorgd in de asielen. Ja ook in Spanje kan het bitter koud zijn ! Mijn betrachting is dan te zorgen dat ze een eerste teken van warmte kunnen ontvangen namelijk een warm jasje over dat uitgemergelde lijfje. Ik probeer met de hulp van onze leden en sympathisanten, via facebook en andere kanalen, zoveel mogelijk warme materialen in te zamelen. Koop bv voor jezelf een nieuwe fleece/plaid voor op de zetel en doneer de oude aan ons. Ik knip daar dan de jassen (patronen) uit en maak deze met enkele andere dames klaar om te versturen naar het asiel van Arca de Noe. Er werden al wokshops ingericht om hondenjassen te leren maken en er werd al privé les gegeven aan kleine groepjes, dit is een werk dat nooit stopt want de jasjes verslijten of worden door de honden in het asiel kapotgetrokken, er is dus altijd een nieuwe lading jasjes nodig.

Heb je een tip voor mensen die vrijwilliger willen worden?

Lieve Mensen, wil je graag vrijwilliger worden bij Galgo aid ? Je hoort het, zelfs met mijn beperkte gezondheid kan ik heel wat doen : hondenjassen maken met mijn team, jaarlijks op de kerstmarkt staan met ons kraam, meehelpen op onze wandelingen, lekkere cake bakken,huisbezoekjes doen en zo nu en dan een opvangertje in huis nemen. Als vrijwilliger zijn we een kleine schakel, maar weet dat vele kleintjes een groot en sterk geheel vormen in de strijd tegen het onrecht dat deze prachtige honden ondergaan. Aarzel niet en neem contact op met 1 van onze vrijwilligers, we vinden altijd wel een taak die bij je past en alle hulp is welkom !

Geadopteerd

Moro

Hallo, Ik ben Moro, Een mooie Galgo reu van 5 jaar oud.
Adopteer
Geadopteerd

Magia

Hallo, ik ben Magia, iets meer dan 4 jaar oud en ben afgegeven door mijn eigenaar na de jacht in Zuid Spanje. Ondertussen zo’n maandje ...
Adopteer
Geadopteerd

Camaron

Camaron op zoek naar zijn ‘forever home’. Camaron  is een knappe grote  brindle Galgo van 2,5 jaar jong en is een zeer vriendelijke, opgewekte hond. ...
Adopteer

Hoe kan u helpen?

Wil je graag een hond helpen maar heb je geen plaats om hem/haar een gouden mandje te geven? Maar je ziet het wel zitten je steentje bij te dragen om een hond in nood te helpen en deze een nieuwe start te kunnen geven? Dan kan je ook een donatie doen. Dit kan via onderstaande link.