Info

Kattentest

Windhonden en katten - kennismakingen in het asiel

Honden en katten, het blijft een verhaal apart, soms gaat het, soms gaat het niet.

Alvorens de honden naar België komen voor een adoptie via GAE vragen we aan het asiel om een eerste test te doen naar hoe de honden reageren ten opzichte van katten. De vrijwilligers van het asiel gaan hiertoe met de aangelijnde  hond binnen in de verblijven van de katten in opvang. Hier kan er al een eerste beoordeling gemaakt worden van hoe de hond reageert naar katten toe. Deze test geeft een eerste indicatie, maar omdat er in dit verblijf meerdere katten samen aanwezig zijn, kan dit voor de hond een reden zijn om terughoudend te reageren.

Indien de test heel positief verloopt wordt er soms nog een extra test gedaan waarbij de hond los loopt in het kattenverblijf.

Alle in Spanje gedane testen geven evenwel geen garantie dat de hond in de uiteindelijke thuissituatie zomaar in synergie met de katten zal samenleven. Een kat tolereert een hond en voor de hond moet de kat (en de andere huisdieren in uitbreiding) deel uitmaken van zijn roedel.

Het is daarom van het allergrootste belang dan de hond in de thuisomgeving geïntroduceerd wordt en aangelijnd kennis maakt met de huisgenoten. Een goede introductie leidt zelfs tot het aanvaarden van wat in een vorig leven een prooi was (vb konijnen)

Geadopteerd

Moro

Hallo, Ik ben Moro, Een mooie Galgo reu van 5 jaar oud.
Adopteer
Geadopteerd

Magia

Hallo, ik ben Magia, iets meer dan 4 jaar oud en ben afgegeven door mijn eigenaar na de jacht in Zuid Spanje. Ondertussen zo’n maandje ...
Adopteer
Beschikbaar

Camaron

Camaron op zoek naar zijn ‘forever home’. Camaron  is een knappe grote  brindle Galgo van 2,5 jaar jong en is een zeer vriendelijke, opgewekte hond. ...
Adopteer

Hoe kan u helpen?

Wil je graag een hond helpen maar heb je geen plaats om hem/haar een gouden mandje te geven? Maar je ziet het wel zitten je steentje bij te dragen om een hond in nood te helpen en deze een nieuwe start te kunnen geven? Dan kan je ook een donatie doen. Dit kan via onderstaande link.