Adoptieverhalen

Men

Dolores vertelt...

Ongeveer twee jaar woon ik nu ondertussen in mijn nieuwe thuis en ik ben er nog altijd super gelukkig!  Ik heb er het rijk voor mij alleen, ik krijg alle aandacht en wordt elke dag geknuffeld tot ik er moe van ben. Ik mag spelen en ravotten zo veel ik wil, én dat doe ik ook. Want moe zijn staat niet in mijn woordenboek!  Ik hoef jullie dan ook niet te vertellen dat ik het niet zo hoog opheb met katten en andere honden. Als ik ga wandelen en ik zie een andere hond, dan laat ik me duchtig horen, ze kunnen maar best uit mijn buurt blijven.  Maar weet je wat??!! Een paar maanden geleden kwamen ze thuis op het idee om een speelkameraadje voor mij te zoeken. Ha nee, dacht ik bij mezelf – ’t zal niet waar zijn!  Op een dag kwam Galgo Aid langs en ze hadden een andere windhond bij.  Maar ik heb onmiddellijk duidelijk gemaakt dat ik geen andere hond op mijn erf wou. En ze zijn terug vertrokken, zonder binnen te komen. Voilà, opgeruimd staat netjes!  Een paar weken later kwamen ze echter terug : andere mevrouw en andere hond. Die mevrouw was wel streng, brrr – maar de windhond vond ik wel OK.  Ja, daar kon ik wel mee opschieten … Nadien werd het stil rond een speelkameraadje en ik dacht dat het hele idee overgewaaid was, misschien maar beter zo! 

Maar toen gingen we samen met Galgo Aid wandelen met een hele hoop windhondjes en toen… toen zag ik Men.  Een knappe, stoere bink en– een beetje ouder dan ik! We mochten van mijn vrouwke samen wandelen en ik vond dat superleuk.  Een week later kwam Men me opzoeken, en ik heb hem onmiddellijk rondgeleid in huis en we mochten samen in de tuin spelen. Men leek zich ook goed te vermaken bij ons, en toen hebben ze thuis met Galgo Aid gepraat zodat Men bij ons mocht komen wonen! We hebben het nu zo fijn samen, we liggen samen te soezen in de zetel, en we slapen samen in 1 zetel onder een dekentje. Ik geef het niet graag toe, maar Dali (hij kreeg een nieuwe thuis én een nieuwe naam) is toch wel een beetje mijn grote voorbeeld.  Rustig, fier en zo zelfzeker. …  Ik wil hem niet meer kwijt! 

Dali (men) vertelt...

 

Op een dag mocht ik weg uit Spanje, waar ik niet echt een leuk leven had. Wat me nadien te wachten zou staan, wist ik ook niet. Maar er waren fijne mensen die zich over me ontfermden, en ik vond het allemaal best.  Ik was wel een beetje bang, want er waren zoveel nieuwe dingen die ik niet kende.  Op een dag gingen we wandelen, het regende pijpestelen en ik was eigenlijk veel liever in de zetel blijven liggen, maar ik moest mee.  En kou dat ik had, ik was het warme Spaanse weer gewoon. Maar tijdens de wandeling viel mijn oog plots op de mooie, levendige Dolores. Ik kreeg het er gelijk warm van !  Na wat getrek aan die leiband en wat gejammer, mocht ik naast haar wandelen. Haar baasjes gaven me ook veel aandacht en ik vond het super ! De week nadien ben ik Dolores gaan opzoeken bij haar thuis en heb ik me van mijn beste kant laten zien, met als resultaat, dat ik er mocht blijven wonen. Voor altijd !! Kun je je dat voorstellen ?  Ik ben zo blij.  Ik probeer dan ook alles te doen om het vrouwke gelukkig te maken, ik probeer zo braaf mogelijk te zijn. En dat lukt me vrij goed. Want Dolores die durft toch wel meer, daar moet het vrouwke regelmatig eens op roepen – tja …  Maar op mij niet, ik luister altijd, afin – bijna altijd. Ik kan alleen niet weerstaan aan die blinkende vuilbak, die controleer ik regelmatig eens, en dat vinden ze niet zo leuk.  Ik probeer het dus niet meer te doen. Ik had nooit gedacht toen ik uit Spanje vertrok, dat zo’n zalig leventje voor mij was weggelegd. Ik heb dat gouden mandje gevonden, en ik geef het niet meer af!

Geadopteerd

Moro

Hallo, Ik ben Moro, Een mooie Galgo reu van 5 jaar oud.
Adopteer
Geadopteerd

Magia

Hallo, ik ben Magia, iets meer dan 4 jaar oud en ben afgegeven door mijn eigenaar na de jacht in Zuid Spanje. Ondertussen zo’n maandje ...
Adopteer
Geadopteerd

Camaron

Camaron op zoek naar zijn ‘forever home’. Camaron  is een knappe grote  brindle Galgo van 2,5 jaar jong en is een zeer vriendelijke, opgewekte hond. ...
Adopteer

Hoe kan u helpen?

Wil je graag een hond helpen maar heb je geen plaats om hem/haar een gouden mandje te geven? Maar je ziet het wel zitten je steentje bij te dragen om een hond in nood te helpen en deze een nieuwe start te kunnen geven? Dan kan je ook een donatie doen. Dit kan via onderstaande link.