Adoptieverhalen

Reintje

Augustus 2021 kwam er ongepland een Spaanse vakantieganger in onze roedel terecht.

Reintje, een galga meisje van een half jaar met een rugzak vol medicatie en bandages. Een dagelijkse wondverzorging aan haar kapotte voetjes laat ze iedere keer zonder gemor of gegrom gebeuren. Wat een lieve, flinke meid.

De vakantie gaat voorbij en ze is het hier goed gewend zodat we haar verzorging in opvang verder zetten. Naar de oorzaak wordt duchtig verder gezocht, met onderzoeken van dierenartsen tot dermatologen. In december krijgen we de diagnose “Split Paw Disease” in mensentaal: haar voetjes krijgen kloven en scheuren open op harde ondergrond, bij het spelen of rennen komen de voetzolen los en blijft er bloot vlees over. Spijtig genoeg hebben ze het waarom deze toestand zich voordoet niet kunnen achterhalen, ook niet met verschillende pijnlijke biopsies.

Dus geen medicatie of behandelingen die helpen. Alleen een aangepaste, rustige levensstijl.

Voor een jonge windhond van 1 jaar is stilzitten zeker geen gemakkelijke opgave, maar we doen ons best dat ze zich kan amuseren zonder haar pootjes stuk te lopen en de jeugdige bandietenstreken, die verzint ze zelf wel. Het wordt ondertussen te moeilijk om haar te laten gaan en beslissen dat ze voor altijd bij ons mag blijven. Onze roedel wordt uitgebreid naar 5.

Met Indigo, onze Greyhound, Anouk en Maiko, onze 2 whippets en Noah onze mini-pincher hoeft ze zich zeker niet alleen te voelen.

Eerstvolgend project voor Reintje, is aangepast schoeisel voorzien. Onze zoektocht voor een betere levenskwaliteit stopt nog niet.

Welkom Reintje, we zien je graag!

Marc & Marina

Anouk, Indigo, Maiko, Noah

& Rein

Geadopteerd

Bandolera

Bandolera is een zeer lieve blije Galgo in huis. 5 jaartjes jong, mooi gestroomd, ze werd afgegeven door haar voormalige jager aan het asiel. Bandolera ...
Adopteer
Interesse

Camaron

Camaron op zoek naar zijn ‘forever home’. Camaron  is een knappe grote  brindle Galgo van 2,5 jaar jong en is een zeer vriendelijke, opgewekte hond. ...
Adopteer
Geadopteerd

Polaca

Mogen we jullie Polaca voorstellen?! Zij is een witte Galga met zwarte vlekjes en ongeveer 5 jaar jong. Al van in het begin dat ze ...
Adopteer

Hoe kan u helpen?

Wil je graag een hond helpen maar heb je geen plaats om hem/haar een gouden mandje te geven? Maar je ziet het wel zitten je steentje bij te dragen om een hond in nood te helpen en deze een nieuwe start te kunnen geven? Dan kan je ook een donatie doen. Dit kan via onderstaande link.