Adoptieverhalen

Shakira

Foster faillure

Wat begon als een opvanghondje is uiteindelijk geëindigd in een adoptiehondje = foster faillure.

Shakira kwam op de laatste snip toch nog naar België via de weg waardoor ze niet meer gesteriliseerd is geraakt in Spanje. Aangezien wij hier alleen maar oudere hondjes kunnen opvangen was onze keus op Shakira gevallen. Een heel mooi meisje van 8 jaar oud. Op de fotokes die we ontvingen van het asiel, viel ons meteen op dat Shakira een steekoortje had wat best wel grappig is.

Het was voor ons een spannende dag om ons nieuwe opvangertje te gaan ophalen. Bij thuiskomst bleek Shakira loops te zijn waardoor we haar sterilisatie moesten uitstellen tot 90 dagen na haar loopsheid wat voor ons geen probleem was want alle hondjes hier zijn gecastreerd of gesteriliseerd. We hadden alle tijd en ze kwam toch pas op de website nadat ze volledig in orde was. In het begin was Shakira een hele moeilijke eter. Het heeft ons wel wat moeite gekost om haar goed aan het eten te krijgen.

Tijdens haar verblijf hier heeft ze een paar huisbezoekjes met mij meegedaan en dat was zalig. Het ideale meisje om mee te nemen op huisbezoekje. Na haar loopsheid werd Shakira echter schijnzwanger en stopte ze met eten en drinken omdat ze haar eigen melk dronk. De medicatie voor haar schijnzwangerschap bleek al gauw niet voldoende te zijn om dit meisje er weer bovenop te helpen waardoor ze een paar dagen bij de dierenarts aan het infuus heeft gemoeten. De dierenarts was al direct gek op haar want Shakira liet alle onderzoeken vlot doen en zelfs aan haar infuus prutste ze niet. Bleek dat ze toch een maagontsteking had waarvoor ze dus pilletjes moest nemen gedurende 30 dagen dus hebben we nogmaals de sterilisatie moeten uitstellen zodat Shakira eerst terug wat op krachten kon komen. Eens ze wat op krachten was hebben we haar laten steriliseren. Ze herstelde hier heel vlot van en bleef heel mooi van de wonde af. Naarmate de tijd vorderde werd de band tussen Shakira en mezelf sterker en sterker en ook mijn vriend zag het niet meer zitten om ze te laten adopteren. Kwam er nog bij dat Shakira enorm veel gelijkenissen heeft met mijn allereerste hondje dat ik ooit heb geadopteerd bij Galgo aid Europe, ons Nieva die intussen al efkes overleden is.

Wij geraakten meer en meer in de ban van Shakira en we zagen Shakira alle dagen verder en verder openbloeien. Als ik ergens naartoe ga met haar dan houdt ze mij altijd in het oog en blijft ze zo dicht mogelijk bij mij. Wandelen vindt Shakira ook de max evenals meerijden met de auto. Als we s’morgens beneden komen dan is ze een echte zotte mie en is ze heel blij van ons te zien. Eten doet ze intussen ook heel goed. Met al onze andere hondjes doet ze het ook echt geweldig.

Toen kwam op een dag de mail van ons Griet om haar wat extra fotokes te bezorgen van Shakira, om haar vervolgens op de website ter adoptie te plaatsen en dat gaf ons de doorslag om Shakira niet meer te laten gaan en ze zelf te adopteren. Wij kregen het niet meer over ons hart om Shakira te laten vertrekken. Het is zo’n fantastisch meisje dat echt het zonnetje in huis is en die een glimlach op je gezicht kan toveren. Wij hopen dat dit zalig steekoortje nog heel wat jaartjes van haar leven met ons mag genieten. Er is een gezellige hoek af van dit meisje en ze past daardoor perfect in onze roedel.

Geadopteerd

Moro

Hallo, Ik ben Moro, Een mooie Galgo reu van 5 jaar oud.
Adopteer
Geadopteerd

Magia

Hallo, ik ben Magia, iets meer dan 4 jaar oud en ben afgegeven door mijn eigenaar na de jacht in Zuid Spanje. Ondertussen zo’n maandje ...
Adopteer
Geadopteerd

Camaron

Camaron op zoek naar zijn ‘forever home’. Camaron  is een knappe grote  brindle Galgo van 2,5 jaar jong en is een zeer vriendelijke, opgewekte hond. ...
Adopteer

Hoe kan u helpen?

Wil je graag een hond helpen maar heb je geen plaats om hem/haar een gouden mandje te geven? Maar je ziet het wel zitten je steentje bij te dragen om een hond in nood te helpen en deze een nieuwe start te kunnen geven? Dan kan je ook een donatie doen. Dit kan via onderstaande link.