Sombra - blijven plakken bij hun opvanggezin

Gepost in Adoptieverhalen

Sombra in de tuinOpvanggezin zijn is een bijzondere en prachtige ervaring ! Een windekindje uit Spanje op een paar weken tijd zien openbloeien van een vaak onzeker diertje naar een speelse deugniet, is heel fijn om mee te maken. Het geeft veel voldoening en als je weet dat je opvanghondje naar een fijn gezin gaat, dan heb je als opvanggezin ECHT een actieve bijdrage geleverd aan een mooie toekomst, je hebt echt het verschil gemaakt !

Maar soms gebeurt het wel eens, dat een opvangertje in je hart kruipt. Ze zijn ook allemaal zo lief een aanhankelijk ! Een goede match met je eigen roedel, een windekindje waarmee je een 'klik' hebt ... dat sta je niet zomaar af.

Zo verging het ook onze Fedor en daarna Somba :-) Niet toevallig blijven ze beiden bij Ans & Kees wonen, die gelukkig ook blijven opvangen, want dit is zoo hard nodig.

 

Ans en Kees vertellen : Ons Sombra

Ons derde opvangwindekindje ging komen. Kees was naar Malaga afgereisd om Sombra, Brigitte, Mina en Satur op te halen. Na Google en (onze ) Fedor hadden we de keus uit Brigitte of Sombra. Mina en Satur hadden hun opvanggezin in zicht. Wie zou bij ons komen, alle twee de hondjes waren welkom maar omdat ik al op voorhand een zwak had voor Sombra ging, besloten we Brigitte op te vangen. Maar, gelukkig voor Brigitte, kon ze rechtstreeks uit Spanje geadopteerd worden en meteen naar haar nieuwe familie. Zij had haar gouden mandje al gevonden en Ulrike en haar moeder haalden Brigitte op in Brussel.

Zo zie je maar ... hoe het lot soms een handje toesteekt en hoe het kan gaan, want zo kwam Sombra toch nog bij ons in opvang ... Onze tweede opvanghond, onze Fedor, is bij ons gebleven en met al een zwak voor Sombra hadden we een beetje schrik ... gaat dat wel goed gaan :-) ? Alle opvanghondjes kun je niet zelf houden en met onze 4 Galgo`s en ons Whippetje zou onze roedel toch wel kompleet moeten zijn ? Geen opvanggezinnen betekent immers minder gelukskindjes op weg naar Belgie. Opvanggezinnen zijn zo hard nodig.

Bij thuiskomst van de luchthaven ging alles goed, net of Sombra er altijd al bij hoorde. We hebben ECHT geprobeerd om Sombra als opvanghondje te zien ( kan iemand mij uitleggen hoe dat moet ) en geprobeerd er rekening mee te houden dat ze op een dag geadopteerd zou gaan worden. Maar ... Sombra had mijn hart al gestolen toen ze nog in Spanje was, hoe vaak heb ik niet naar haar foto's op de website gekeken, en het werd er niet beter op. Na een week hadden we de knoop doorgehakt, we adopteren Sombra, ze blijft hier ! Er kan altijd nog een windekindje bij toch ? Ons hart is immers zo groot en ook in ons huisje is er nog plaats :-) En zo werd Sombra, ONS Sombra. Ze is zoo lief en samen met de andere hondjes zijn ze een prachtig stel en ze kunnen elkaar niet missen. Een extra hondje om te wandelen is niet altijd even makkelijk, maar waar een wil is, is een mogelijkheid. Enne, uiteraard blijven we opvanggezin, want dit is zoooo hard nodig. Wel spreken we af dat we geen hondjes meer in opvang nemen waar we op voorhand al een zwak voor hebben ... want ons roedeltje is nu echt wel volledig !

Het begon met Tascones (Arca, zwart), daarna onze Beto (zie adoptieverhaal Beto), toen Kalla (Arca, bruin) en daarna Fedor (Kimba, zwart wit) en last but not least (Kimba, Sombra)

Groetjes Ans en Kees

Foto's van ons RoedelTJE, met dank aan Galgo Aid Europe :-)